Wil jij weten hoe het voelt om niet veilig gehecht te zijn?

Wil jij weten hoe het voelt om niet veilig gehecht te zijn?

Laat mij je niet voor de gek houden met mijn gezicht. Want ik draag een masker. Een masker wat ik niet durf af te zetten. ‘Doen alsof’ is mijn tweede natuur Ik geef je de indruk dat ik zelfverzekerd ben Dat alles oké is zowel binnen als van buiten Dat ik niemand nodig heb Maar alsjeblieft geloof mij niet! Aan mijn uiterlijk zie je niets. Maar daaronder voel ik verwarring en angst, Eenzaamheid en pijn. Maar dat verberg ik, want ik wil niet dat jij dit ziet Mijn zwakte veroorzaakt paniek in mij Daarom draag ik mijn masker Ik heb hulp nodig van mensen zoals jij Mensen die genoeg van mijn houden om te blijven Onvoorwaardelijke liefde, vertrouwen en veiligheid is wat ik nodig heb Maar dat vertel ik je niet, dat durf ik niet Ik ben bang dat jij dan niet meer van mij wilt houden Ik ben zo bang dat ik niets waard ben, dat ik slecht ben En dat jij dat dan zal zien en mij dan gaat afwijzen, Net als toen Dus ik speel mijn spel, mijn wanhopige spel Ik hou eigenlijk helemaal niet van toneelspelen of oppervlakkigheid Ik wil ook graag gewoon lief en aardig zijn Maar dat lukt mij niet Wil jij mij daarbij helpen? Ik kan dit niet alleen! Wil jij jouw hand naar mij uitsteken? Ook al lijkt dit het laatste wat ik wil Alleen jij kunt mijn leegt en pijn wegnemen Alleen jij kunt de muren die ik om mij heen heb gebouwd afbreken De muren waar achter ik angstig woon Alleen jij kan mij redden uit de schaduwwereld van onzekerheid en angst Ik zal niet gemakkelijk voor je zijn, soms zelf onmogelijk Een lang gevoel van waardeloosheid bouwt dikke muren Hoe dichterbij je komt, hoe meer ik je zal afwijzen Ik weet het, het lijkt niet logisch Ik snap er zelf nog het minste van Gelukkig zijn onvoorwaardelijke liefde en geduld sterker dan de dikste muren Achter deze muren ligt mij hoop Wil jij mij helpen deze muren af te breken met jouw kracht, geduld en onvoorwaardelijke liefde? Want achter deze muren leeft het kind in mij in eenzaamheid, met een verlangen naar liefde en verbintenis Heb mij lief Ook als ik niet lief kan zijn Heb mij lief Ook als ik je alleen maar afwijs Laat mij niet alleen Ook niet als anderen jou laten vallen om wie je bent voor mij Wil jij mij helpen deze muren af te breken, zodat wij elkaar echt kunnen ontmoeten in vertrouwen en veiligheid In eenheid en liefde Gewoon zoals het eigenlijk zou moeten zijn Eens heb ik geleerd dat liefde pijn is Wil jij mij alsjeblieft leren dat liefde fijn mag zijn Mama, HELP MIJ! En voor anderen: HELP mama! Uit het engels, naar Charles C. Finn, vertaald en uitgebreid door Kees de Vries. Verspreiden is toegestaan. © 2008 Kees de Vries Verder aangepast door Als hechten niet vanzelf gaat 2013 Ik ben benieuwd wat deze tekst met jou als ouder van een kind met hechtingsproblemen doet. Zou jij dit durven delen in onderstaande reactiebox? Ik kijk er naar uit om daar jouw ervaring met deze woorden te lezen.
Over de schrijver
Reactie plaatsen