Als Hechten niet vanzelf gaat

- Wanneer je kind zoveel meer dan liefde nodig heeft -

50 effectieve tips en tools om kinderen met hechtingsproblemen liefdevol op te voeden. 

Bestellen

Lieve ouder, 

Dit boek is een eerbetoon aan alle ouders en verzorgers van kinderen met hechtingsproblemen.

Ik bewonder je om de moed die je elke dag weer vindt om op te staan en er onvoorwaardelijk voor je kwetsbare kind te zijn.

Ik bewonder je doorzettingsvermogen, zelfs in de meest uitdagende situaties, waarin jij nooit opgeeft.

Ik bewonder je omdat je, te midden van alle chaos, trots kunt zijn op je kind, omdat het zo ontzettend zijn of haar best doet.

Je geeft je kind wat het nodig heeft; een plek waar het zich geliefd en veilig voelt, omringd door mensen die onvoorwaardelijk van hen houden.

Dr. Bruce Perry Senior Fellow of the Child Trauma Academy

Voorwoord van Dr. Bruce Perry 

'I think the work Esther is doing is very important. She destigmatizes mental health issues by sharing her personal story with the world and she educates the public and her peers with the right trauma informed care they need the make a real change in the lives of their traumatized children.'

Ja, ik bestel dit boek 

Wat anderen over Esther zeggen 

Ik ben niet de enige moeder...

‘Zo fijn om bij Esther en bij ‘Als Hechten niet vanzelf gaat’ het gevoel te krijgen dat je er niet alleen voor staat bij het opvoeden van je kind met hechtingsproblemen. Daarnaast ook heel fijn om de hoop te voelen dat we nu wel op het juiste pad zitten met het aanleren van de juiste tools en tips, waarmee we de verbinding creëren waarnaar wij zo verlangen bij onze dochter met deze problematiek.’

Mirjam 

OUDER 

Eindelijk iemand die het snapt...

‘Het is bijna niet uit te leggen hoe het voelt als je voor een kind zorgt met hechtingsproblemen. Alleen ervaringsdeskundigen zoals Esther kunnen echt weten hoeveel energie dit van je vraagt als ouder, partner of andere dichtbij betrokkene. Van Esther geen goedbedoelde maar totaal niet aansluitende adviezen die mijn cliënten al zo vaak van mensen om hen heen gehoord hebben, maar goed onderbouwde tips en vooral ‘een hart onder de riem.’ Dit verdienen alle ouders/verzorgers/betrokkenen die deze kinderen opvoeden en begeleiden naar een meer veilige hechting. Eindelijk iemand die het snapt.

Ilse Prins 

EXPERT HECHTINGSPROBLEMATIEK 

Diepe indruk
‘Dank je wel voor het delen van jouw persoonlijke en bijzondere verhaal. Je hebt indruk op mij gemaakt. Vooral omdat je zo puur en recht uit je hart, kwetsbaar en heel krachtig je verhaal deelt over jullie ervaringen met deze diagnose. Dat je maar veel mensen mag inspireren met jouw missie en passie over dit onderwerp!’

Marianne Geurts 

TRAINER/COACH 

'Elk kind verdient een fijne, veilige en liefdevolle opvoeding'


 • In dit boek vind je geen eindeloze theorieën over onderzoeken naar vroegkinderlijk trauma en hechtingsproblemen. In plaats daarvan biedt het praktische tips en tools waarmee jij met meer plezier en minder moeite deze kwetsbare kinderen kunt opvoeden.
 • De persoonlijke verhalen in dit boek bieden niet alleen hoop en begrip, maar brengen ook af en toe een glimlach op je gezicht. Ondanks de heftige diagnose zijn sommige verhalen grappig, ontroerend en zelfs lachwekkend.
 • Deze verhalen laten zien dat het niet alleen maar kommer en kwel is en dat er hoop is voor de toekomst van je kind. Ze laten zien dat er ook ruimte is voor positieve momenten te midden van alle chaos die deze diagnose met zich meebrengt, en laten ook zien dat er altijd mogelijkheden zijn om samen te groeien, te leren en een liefdevolle hechtingsband te creëren.

Hier onder een aantal voorbeelden van de vele persoonlijke verhalen die ik mocht gebruiken in mijn boek:

null
null
Dit boek is ontstaan vanuit mijn eigen behoefte tijdens de moeilijke jaren die we hebben gehad met onze dochter. Het boek wat ik toen zocht en niet kon vinden, heb ik nu met veel liefde speciaal voor jou geschreven!
- Esther Groenwegen-Jonker 
24,95

Als Hechten niet vanzelf gaat

50 tips en tools om kinderen met hechtingsproblemen liefdevol op te voeden.


In dit boek leer je: 

 • Hechtingsproblemen, en dus ook je kind, beter te begrijpen.
 • Wat hechtingsproblemen zijn. 
 • Persoonlijke verhalen van andere ouders. 
 • Hoe ongelofelijk sterk ouders zijn die voor deze kinderen zorgen.
 • Dat hechtingsproblemen vaak niet te zien is aan de buitenkant.
 • Dat er altijd hoop is, hoe uitzichtloos de situatie soms ook lijkt.
 • Weer plezier te krijgen in het opvoeden van je kind.
 • Krachtige methodes om het brein van je kind op de juist manier te reguleren. 
 • Weer hoop te creëren voor de toekomst, zelfs in moeilijke omstandigheden

Kortom dit boek biedt waardevolle inzichten, inspirerende verhalen en krachtige tools om jou te ondersteunen bij het opvoeden van jouw kind met hechtingsproblemen en om een liefdevolle en sterke hechtingsband te creëren. 

Gratis online training en extra's bij het boek 

Aangezien het onmogelijk was om al mijn kennis over dit onderwerp in dit boek met je te delen, heb ik een gratis training en andere extra's voor je gemaakt die jij kunt vinden in onze academie. Gebruik de link uit het boek om jouw gegevens door te geven en toegang te krijgen tot de e-learning die bij het boek hoort. 

Training & Videoserie 🎥

3-delige videoserie: Hoe leg je uit wat hechtingsproblemen zijn? 🤷🏼‍♀️

8-delige videoserie: Tips uit mijn boek 📕Digitaal werkboek 📖

🧠 Briljante Brein Activiteiten 
🔏 Brief aan familie 

🎓 Brief aan de leerkracht 

👨‍👩‍👧‍👦 Regels van onze familie


E-books 📚

E-book 'Jij bent de liefste' 💝

E-book 'Wat is er met mijn kind aan de hand?' 🆘