25 tips hoe jij met meer plezier en minder moeite lesgeeft aan kinderen met hechtingsproblemen

Hechtingsproblemen

Ben jij leerkracht en herken jij jezelf in de volgende uitdagingen? 

  • Je wilt graag een fijne en veilige relatie opbouwen met alle kinderen, maar met sommige lukt het simpelweg niet. 
  • Er is een andere diagnose gesteld, maar je hebt een onderbuik gevoel dat er meer aan de hand is. 
  • Je weer je geen raad met de heftige emoties van sommige kinderen.  
  • Het voelt alsof een relatie met bepaalde kinderen alleen maar draait om aantrekken en afstoten. 
  • Bij sommige leerlingen lijk je meer politieagent, je alleen maar grenzen aan het stellen waar zij overheen gaan. 
  • Je ziet met pijn in je hart dat het sommige kinderen niet lukt om tot fijne en veilige vriendschappen te komen. 
Hechtingsproblemen

Waarom dit boek?

Als moeder van een kind met hechtingsproblemen ondervind ik zelf veel onwetendheid in het reguliere onderwijs. Om die reden heb ik dit boek als ouder van een kind met hechtingsproblemen geschreven. Dit boek is bedoeld voor alle ouders, verzorgers en leerkrachten van getraumatiseerde kinderen met hechtingsproblemen. Het boek helpt leerkrachten en ons als ouders eigenlijk ook, om onze kinderen beter te leren begrijpen en helpen.

Voor wie is dit boek? 

Ben jij als leerkracht of onderwijsassistent ook altijd op zoek naar nieuwe inzichten en tips om de kwetsbare kinderen in jouw klas beter helpen? In dit praktische boek heb ik tips voor je verzameld die wèl werken en resultaat leveren. Als moeder van een kind met hechtingsproblemen is deze auteur op zoek gegaan naar alle mogelijke therapieën wereldwijd en ze deelt haar bevindingen graag met anderen in gelijksoortige situaties. In deze paperback, waarin de focus ligt op professionele opvoeders (en ouders die de leerkracht willen ondersteunen!), zit een schat aan toegankelijke informatie.

In het eerste deel vooral theoretische kennis: hoe ontstaat veilige hechting, vormen van gestoorde gehechtheid, cijfers, risicofactoren en symptomen. Alles geordend in klare taal en in concrete lijstjes. Het tweede deel is gericht op de praktijk: 25 tips voor in de klas. Handige handreikingen, met verklaring van oorzaak en gevolg.

Het laatste gedeelte is een mix van tools, verwijzingen (eigen website en trainingen, videoserie , e-book), een uitgebreid levensverhaal, nawoord en dankwoord. 

Naslagwerk waarin theorie en praktijk hand in hand gaan; net zoals leerkrachten en ouders hand in hand gaan om samen liefdevol zorg te dragen voor een (basis)schoolperiode waarin kinderen veilig kunnen leren, ook (juist!) kinderen met hechtingsproblematiek!

Meer inzicht

" Ik heb je boek met veel plezier en belangstelling gelezen. Heb nu meer inzicht gekregen in de problematiek. Ik zal het als naslagwerk gebruiken. Ik hoop erg dat de juf van mijn kleindochter het boek wil lezen"

Sarah 

Oma 

"

Herkenning 

" Wij zijn samen jouw boek aan het lezen, ik al voor de tweede keer. Zoveel herkenning. Vooral jouw eigen verhaal lijkt heel erg op die van ons. Ik heb nu al het gevoel dat jouw boek meer toegevoegde waarde heeft dan alle therapie van het afgelopen jaar"

Niels 

Ouder 

"

Verhaal achter kind 

" Ik heb je boek met veel plezier gelezen en daarna doorgegeven aan mijn collega's. We vinden het een waardevol boek voor in onze bieb. Het kind zien achter zijn problematiek is ook onze insteek"


Klaas Veldman 

Leerkracht

"

Extra's bij het boek

Omdat het onmogelijk was om al mijn kennis over dit onderwerp in dit boek met je te delen heb ik een aantal gratis extra's voor je gemaakt: 

3-delige Video serie 

1. Wat zijn hechtingsproblemen?

2. De 3 breinen

3. Wat kun jij doen?  

Brief aan de leerkracht 

Speciale template brief waarin staat hoe kinderen het beste benaderd kunnen worden. 

E-book Jij bent de liefste

Verhalen uit het leven van ouders van getraumatiseerde kinderen.


Dit zeggen anderen over het boek: 

Sonja

Ouder

"Wat een mooi en overzichtelijk boek. Veel aha momenten, zie je wel ik ben dus niet gek. door jouw boek voel ik mij een beetje begrepen, dank je wel"

Bianca 

Ouder

" Ik heb het boek in 1 ruk uitgelezen. Heldere uitleg en het leest goed. Ga het nu aan de leerkracht geven zodat hij nog beter snapt wat mijn kind nodig heeft" 

Lidia 

Ouder

" Vind je boek echt top. Ik heb je boek besteld om aan de leerkracht te geven. Hoop op een goede stap op meer begrip en erkenning voor mijn dochter"

Wie is Esther? 


Esther is internationaal spreker, auteur, gastdocent en expert hechtingsproblematiek. Ze helpt ouders en professionals kinderen met hechtingsproblemen beter te leren begrijpen en helpen. Esther weet met enorm veel compassie en inlevingsvermogen het onaangepaste gedrag van kinderen met hechtingsproblemen te verklaren en waar mogelijk te achterhalen. 

Hechtingsproblemen
Hechtingsproblemen

Auteur | Internationaal Spreker | Docent | Expert Hechtingsproblematiek 

vragen

Hoe krijg ik toegang tot de extra's? 

In het boek staat een speciale link naar de bijlagen pagina. Met deze link krijg je eenvoudig toegang tot alle extra's.

Is dit boek ook via Bol.com te bestellen? 

Je kunt de boeken ook via Bol.com bestellen. Als je via ons besteld hoeven wij geen commissie aan Bol.com af te dragen wat voor ons voordeliger is.  

Het boek in bulk kopen, hoe regel ik dat? 

Wil jij een bestelling doen van meer dan 5 boeken? Neem dan contact met ons op dan kunnen we je een voorstel doen. 

Heb je na het lezen van dit boek vragen? 

Neem dan vooral contact met ons op. We helpen je graag verder. Mail ons op info@alshechtennietvanzelfgaat.nl  

Wil jij graag dat Esther komt spreken op school? 

In het boek staat natuurlijk maar het tipje van de ijsberg van wat er allemaal te leren valt over hechtingsproblematiek. Esther wordt regelmatig uitgenodigd om te komen spreken op scholen. Ze wordt ook vaak ingeschakeld als leerkrachten handelingsverlegen zijn bij bepaalde leerlingen. 

Hechting in de Praktijk 

Wil jij je nog verder verdiepen in hechtingsproblematiek? Geef je dan op voor de online training Hechting in de Praktijk. Deze training is speciaal voor leerkrachten en professionals. Voor meer informatie mail naar: info@alshechtennietvanzelfgaat.nl 

>