Hechtingsmonster in de klas

Dit boek is geschreven voor professionals in onderwijs en zorg. Het biedt inzichten en tools om beter om te gaan met lastig gedrag bij kinderen. 

Bestellen

Kennis en inzicht 

Je houdt van je vak en de kinderen waar je mee werkt. Maar sommige kinderen zijn zo lastig te bereiken. Straffen, belonen, contact maken, negeren, wat je ook probeert je krijg het niet voor elkaar om een fijne relatie met hen op te bouwen. 


Ondertussen merk je...

- dat je het steeds lastige vindt om neutraal te blijven handelen

- dat geen fijne band opbouwt met de kinderen die hechtingsuitdagingen hebben 

- dat je het gevoel hebt dat je dagelijks getest wordt door contact met je te maken om het vervolgens weer te verbreken. 

- dat je op een gegeven moment voelt dat je sommige kinderen gaat ontwijken. 

- dat andere kinderen in de klas aandacht te kort komen omdat je telkens weer met dezelfde leerlingen 'brandjes aan het blussen' bent. 


Op sommige momenten begin je te twijfelen aan je eigen ervaring en expertise. Maar je voel ook: ik heb jarenlange ervaring in mijn vak, ik wil een manier vinden om ook deze kinderen te bereiken en helpen. 

Bestellen

Reviews 

Meer inzicht

In dit boek vind je een zeer heldere uitleg over hechtingsproblematiek. Ik vind dit boek ook echt een aanrader voor andere zorgprofessionals. als-hechten-niet-vanzelf-gaat

Sarah 

Leerkracht speciaal onderwijs  

Ik hou van ze!

Kinderen met hechtingsproblemen, ik hou van ze. Aantrekken en afstoten, geliefd willen zijn maar het moeilijk vinden. Dit boek biedt waardevolle tools om deze kinderen beter te begrijpen en te ondersteunen.als-hechten-niet-vanzelf-gaat

Bas 

Leerkracht VO 


Verhaal achter kind

Ik heb je boek met veel plezier gelezen en daarna doorgegeven aan mijn collega's. We vinden het een waardevol boek voor in onze bieb. Het kind zien achter zijn problematiek is ook onze insteek.

als-hechten-niet-vanzelf-gaat

Klaas Veldman 

Leerkracht

Omschrijving 

De auteur van dit boek is op zoek gegaan naar alle mogelijke therapieën wereldwijd en ze deelt haar bevindingen graag met anderen in gelijksoortige situaties. In deze paperback, waarin de focus ligt op professionele opvoeders (en ouders die de leerkracht willen ondersteunen!), zit een schat aan toegankelijke informatie.

In het eerste deel vooral theoretische kennis: hoe ontstaat veilige hechting, vormen van gestoorde gehechtheid, cijfers, risicofactoren en symptomen. Alles geordend in klare taal en in concrete lijstjes. Het tweede deel is gericht op de praktijk: 25 tips voor in de klas. Handige handreikingen, met verklaring van oorzaak en gevolg.

Het laatste gedeelte is een mix van tools, verwijzingen (eigen website en trainingen, videoserie , e-book), een uitgebreid levensverhaal, nawoord en dankwoord. Naslagwerk waarin theorie en praktijk hand in hand gaan; net zoals leerkrachten en ouders hand in hand gaan om samen liefdevol zorg te dragen voor een (basis)schoolperiode waarin kinderen veilig kunnen leren, ook (juist!) kinderen met hechtingsproblematiek!

19,95

Hechtingsmonster in de klas 

Na het lezen van dit boek weet je:

  • hoe het lastige gedrag van deze kinderen is ontstaan. 
  • welke symptomen wijzen op onveilige gehechtheid
  • welke valkuilen er zijn in de signalering van hechtingsgedrag 
  • waarom lesgeven aan deze kinderen topsport is
  • waarom sommige van deze kinderen je zo kunnen raken
  • waarom de reguliere tools niet werken en waarom niet


Na het lezen van dit boek kun je: 

  • op een trauma sensitieve manier omgaan met lastig gedrag 
  • lastig gedrag voorkomen in plaats van corrigeren 
  • neutraal blijven in uitdagingen situaties


Op dit moment is het boek alleen als e-boek te bestellen, de papieren versie is uitverkocht.