Hechtingsmonster in de klas

Ben jij professional en werk jij met onveilig gehechte kinderen? Dit boek leert je om stap voor stap om te gaan met hechtingsproblemen.

Bestellen

Voor wie is dit boek? 

Ben jij als leerkracht of onderwijsassistent ook altijd op zoek naar nieuwe inzichten en tips om de kwetsbare kinderen in jouw klas beter helpen? In dit praktische boek heb ik tips voor je verzameld die wèl werken en resultaat leveren. 


Waarom dit boek?

Als moeder van een kind met hechtingsproblemen ondervind ik zelf veel onwetendheid in het reguliere onderwijs. Om die reden heb ik dit boek als ouder van een kind met hechtingsproblemen geschreven. Dit boek is bedoeld voor alle ouders, verzorgers en leerkrachten van getraumatiseerde kinderen met hechtingsproblemen. Het boek helpt leerkrachten en ons als ouders eigenlijk ook, om onze kinderen beter te leren begrijpen en helpen.

Bestellen

Wat anderen over het boek zeggen

Meer inzicht

" Ik heb je boek met veel plezier en belangstelling gelezen. Heb nu meer inzicht gekregen in de problematiek. Ik zal het als naslagwerk gebruiken. Ik hoop erg dat de juf van mijn kleindochter het boek wil lezen"

als-hechten-niet-vanzelf-gaat

Sarah 

Oma 

Herkenning 

" Wij zijn samen jouw boek aan het lezen, ik al voor de tweede keer. Zoveel herkenning. Vooral jouw eigen verhaal lijkt heel erg op die van ons. Ik heb nu al het gevoel dat jouw boek meer toegevoegde waarde heeft dan alle therapie van het afgelopen jaar"

als-hechten-niet-vanzelf-gaat

Niels 

Ouder 

Verhaal achter kind

" Ik heb je boek met veel plezier gelezen en daarna doorgegeven aan mijn collega's. We vinden het een waardevol boek voor in onze bieb. Het kind zien achter zijn problematiek is ook onze insteek"

als-hechten-niet-vanzelf-gaat

Klaas Veldman 

Leerkracht

Recensie NBD Bivlion

Als moeder van een kind met hechtingsproblemen is deze auteur op zoek gegaan naar alle mogelijke therapieën wereldwijd en ze deelt haar bevindingen graag met anderen in gelijksoortige situaties. In deze paperback, waarin de focus ligt op professionele opvoeders (en ouders die de leerkracht willen ondersteunen!), zit een schat aan toegankelijke informatie.


In het eerste deel vooral theoretische kennis: hoe ontstaat veilige hechting, vormen van gestoorde gehechtheid, cijfers, risicofactoren en symptomen. Alles geordend in klare taal en in concrete lijstjes. Het tweede deel is gericht op de praktijk: 25 tips voor in de klas. Handige handreikingen, met verklaring van oorzaak en gevolg.


Het laatste gedeelte is een mix van tools, verwijzingen (eigen website en trainingen, videoserie , e-book), een uitgebreid levensverhaal, nawoord en dankwoord. 

Naslagwerk waarin theorie en praktijk hand in hand gaan; net zoals leerkrachten en ouders hand in hand gaan om samen liefdevol zorg te dragen voor een (basis)schoolperiode waarin kinderen veilig kunnen leren, ook (juist!) kinderen met hechtingsproblematiek!


null

19,95

Boek: Als Hechten niet vanzelf gaat

Ben jij leerkracht en herken jij jezelf in de volgende uitdagingen?


  • Je wilt graag een fijne en veilige relatie opbouwen met alle kinderen, maar met sommige lukt het simpelweg niet. 
  • Er is een andere diagnose gesteld, maar je hebt een onderbuik gevoel dat er meer aan de hand is. 
  • Je weer je geen raad met de heftige emoties van sommige kinderen.  
  • Het voelt alsof een relatie met bepaalde kinderen alleen maar draait om aantrekken en afstoten. 
  • Bij sommige leerlingen lijk je meer politieagent, je alleen maar grenzen aan het stellen waar zij overheen gaan. 
  • Je ziet met pijn in je hart dat het sommige kinderen niet lukt om tot fijne en veilige vriendschappen te komen. 

Extra's bij het boek: 

Omdat het onmogelijk was om al mijn kennis over dit onderwerp in dit boek met je te delen heb ik een aantal gratis extra's voor je gemaakt: 

Brief aan de leerkracht 

Speciale template brief waarin staat hoe kinderen het beste benaderd kunnen worden.

3-delige Video serie 

Hoe leg je uit aan je kind wat hechtingsproblemen zijn?
Ook heel handig om met volwassenen te delen.  


E-book Jij bent de liefste! 

Verhalen uit het leven van ouders van getraumatiseerde kinderen.