Hechting in de Praktijk

Geaccrediteerde training voor professionals en organisaties 

Online of incompany training voor scholen, instanties, organisaties, bedrijven, leerkrachten en zorg professionals. 

Plan jouw gratis kennismaking gesprek

'Als je blijft doen wat je altijd doet, blijf je de resultaten krijgen die je altijd krijgt' - ESTHER GROENEWEGEN 

Ben jij benieuwd wat deze Scholing met Academie voor jou of jouw organisatie kan betekenen?

Ben jij leerkracht of [zorg]professional van een kind, puber of adolescent met hechtingsproblemen en ben jij op zoek naar informatie, tools en technieken die wél werken bij deze diagnose?  

Meld je dan aan voor de Hechting in de Praktijk Training en krijg gelijk toegang tot de Hechting in de Praktijk academie. In deze omgeving kun jij alles vinden wat je nodig hebt om de diagnose beter te snappen en deze kinderen beter te helpen. 

Wat kun je allemaal vinden in deze E-Learning omgeving? Eigenlijk te veel om op te noemen. Er staan verschillende e-boeken in met daarnaast checklijsten, oefeningen, verdiepings- en kennismateriaal, brein regulatie methoden en nog veel meer. Deze content kun je heel makkelijk vinden op momenten dat jij daar behoefte aan heb. We hebben zelfs een app voor je gemaakt om de kennis nog makkelijker toegankelijk te maken. Er staat alles in om stap voor stap trauma sensitief te gaan opvoeden, lesgeven of begeleiden. 

Denk jij nu, ik kan wel wat kennis, tools tips en methoden en verdieping gebruiken? Meld je dan aan en krijg gelijk toegang tot de academie. 

Ben jij leerkracht of zorgprofessional en herken jij jezelf in de volgende punten? 

✓ Je weer je soms geen raad met de heftige emoties van onveilig gehechte kinderen. 
✓ Je wilt graag een fijne en veilige relatie met alle kinderen opbouwen maar met sommige kinderen lukt het gewoon niet.
✓ Er is een andere diagnose gesteld, maar je hebt een onderbuik gevoel dat er meer aan de hand is.
✓ Het voelt alsof de relatie alleen maar draait om aantrekken en afstoten.
✓ Je ziet met pijn in je hart dat het sommige kinderen niet lukt om tot fijne en veilige vriendschappen te komen.
✓ Je lijkt soms net een politieagent, je ben alleen maar grenzen aan het stellen waar zij overheen gaan.
✓ Heb jij al van alles geprobeerd maar dat heeft de situatie maar een klein beetje geholpen of alleen nog maar erger gemaakt. 


Ik weet natuurlijk niet hoe het voor jou is om onze onveilige kinderen les te geven of te begeleiden. Maar ik weet wel hoe het is om als ouder voor een onveilig kind te zorgen. Het is zwaar, verwarrend, frusterend, verdrietig en op sommige momenten soms gewoon niet te doen. Je gaat aan jezelf twijfelen: ben ik die falende moeder die niet weet hoe ze moet opvoeden?

Ik kan mij voorstellen dat jij wellicht ook met dit soort gevoelens of gedachten zit. Neem van mij aan dat het onvermogen om goed les te geven aan onze kinderen niet aan jouw professionele skills ligt. Ga daar nooit over twijfelen. Maar voor het opvoeden van onze onveilig gehechte kinderen heb je echt trauma sensitieve skills en mindset nodig die je meestal niet [nog] leert in andere opleidingen


Deze tools en 'geheime wapens' om beter met het gedrag om te gaan heb ik allemaal voor je verzameld in de 5 colleges van deze training die je online of incompany kunt volgen. Deze tools en mindset zijn hard nodig want het opvoeden van kinderen met hechtingsproblemen is soms net topsport! 

Weet dat het opvoeden, lesgeven of begeleiden van onveilig gehechte kinderen een andere aanpak nodig heeft omdat het brein van deze kinderen anders werkt. Als jij de juiste informatie, mindset, pyscho-eduactie, tools, tips en methoden eigen maakt kan jij onveilig gehechte kinderen de schoolperiode of begeleiding  bieden die zij zo verdienen. De tools aanleren en toepassen zal soms soms onwennig aanvoelen, of je komt daarin je eigen weerstand tegen, maar als je er echt voor gaat zul je merken dat het je steeds beter af gaat om trauma sensitief te werken. En eerlijk gezegd denk ik dat niet alleen onveilig gehechte kinderen daar baat bij gaan hebben maar helpt het alle kinderen in de klas, praktijk of begeleiding.

Ik besefte mij niet dat veel meer kinderen last hebben van deze diagnose. Deze training heeft mij hierover kennis, inzichten en handvaten gegeven. Ik kijk nu op een andere manier naar het gedrag van sommige leerlingen. Ik vraag mij nu sneller af: waar komt dit gedrag vandaan, wat voor jeugd heb jij gehad?  Het geeft mij meer begrip en rust om op deze manier de kinderen te benaderen.

Renske 

Leerkracht Speciaal Onderwijs 

Ik heb uit de training kunnen halen wat ik nodig had. Ik herkende veel gedrag waar Esther over spreekt in haar colleges. Het mooiste inzicht vind ik de metafoor voor de diagnose: Het Hechtingsmonster. Het kind zelf is niet lastig, het kind wordt overvallen door zijn of haar brein waar het zelf ook geen raad mee weet. Daarom is het ook zinloos om deze kinderen te straffen, het is eigenlijk een manier om te zeggen: Ik heb hulp nodig, ik kan dit nog niet alleen…

Amalia 

Leerkracht Speciaal Onderwijs 

Wat mij in deze scholing heel erg duidelijk is geworden, is de invloed van mijn eigen hechtingsproces op de omgang mét en het lesgeven áán leerlingen met hechtingsproblemen.

Nu ik mij bewust ben van de achtergrond van mijn reacties kan ik bewust kiezen voor een van de trauma sensitieve alternatieven die ik heb geleerd tijdens de 5 colleges met Esther.

Esther 

Leerkracht Speciaal Onderwijs 

12 maanden toegang tot de AHNVG Academie + 24 SKJ punten 

Ik geloof in de kracht van de herhaling en ik denk dat je naast de 5 colleges van Hechting in de Praktijk veel baat gaat hebben bij de online omgeving van deze training. In deze academie daarin staat naast de kennis van de 5 colleges nog veel meer moois om je in te verdiepen.

In deze online omgeving kun jij een jaar lang alle content lezen, luisteren en bekijken. En dat allemaal gratis en voor niets bij deelname aan de Hechting in de Praktijk Training. En als kerst op de taart kun jij 

Naast al dat moois kun je ook nog 24 punten verdienen voor deze door het SKJ geaccrediteerde training.

Mooie extra's

De academie staat nu al bomvol mooie content. Maar zal in de aankomende periode aangevuld worden met nog meer mooie interviews, podcasts, bijlagen en Q&A's. 

Hechting in de Praktijk app

Wist je dat wij een eigen app hebben zodat het nog makkelijker is om de content te vinden? 

Luister, lees of kijk

In de academie kun jij alle kennis vinden over hechting en trauma en het op jouw favoriete manier eigen maken. Voor de ene is dat alle e-boeken lezen, voor de ander weer de podcasts beluisteren en op deze manier je kennis verdiepen.

Leer op je eigen tempo en moment 

Op deze academie is zoveel te vinden. Aan jou wanneer het een goed moment is om dit te lezen, beluisteren of te bekijken. Jij bepaald het tempo en de manier. 

Waarom zou je voor deze
Training / Scholing + gratis  Academie  kiezen?

Community  

Als jij besluit om met deze training mee te doen krijg je ook toegang tot de besloten community die bij deze training hoort. Ervaring leert dat het fijn is om met anderen in contact te zijn met dezelfde mindset. Ik weet uit de vele verhalen dat trauma sensitief opvoeden, lesgeven of begeleiden nog niet overal de focus krijgt die het verdient. Het zal een fijne plek zijn waar ruimte is voor intervisie, het fine tunen van de tools en het delen van de mooie en soms minder mooie momenten.


Breed georiënteerde hulp en advies

Ik heb trainingen gevolgd bij toonaangevende trauma experts die wereldwijd bekend zijn met hun onderzoeken naar vroegkinderlijk trauma en de gevolgen daarvan. Daarnaast heb ik jarenlang verschillende opleidingen gevolgd op het gebied van complementaire geneeswijze, voeding, neurologische biologie. Ik kan je dus een breed georiënteerd advies geven die veel verder gaat dan alleen tool en tips om beter met het gedrag om te gaan. 


Hoe het is om met deze kinderen om te gaan?

Het is echt niet makkelijk om met onze kinderen om te gaan. Daarom zeg ik ook altijd het opvoeden/lesgeven van/aan kinderen is topsport alleen dan zonder de champagne, support en medailles. Daar zijn wij ouders van deze kinderen ons echt van bewust. We weten immers heel goed wat er allemaal achter de voordeur gebeurd. Daarom is het ook mijn missie om hechtingsproblemen beter bekend te maken zodat er meer bewustzijn, begrip en juiste begeleiding beschikbaar komt voor ouders, leerkrachten, begeleiders van deze kinderen. Zodat de wereld een fijnere plek wordt waar iedereen zich gezien gehoord en begrepen voelt. 


Geaccrediteerde SKJ training 

Hoe cool is het dat jij je kunt verdiepen in deze diagnose en daarmee ook nog 24 punten kunt verdienen voor deze geaccrediteerde training via het SKJ. Een no-brainer, als je het mij vraagt, als jij kinderen met hechtingsproblemen beter wilt leren begrijpen en helpen. Doelen van de scholing

✓ Je begrijpt hoe het lastige gedrag van kinderen met een onveilige hechting ontstaat.
✓ Je leert hoe de diagnose gesteld wordt en wat de risicofactoren zijn bij het ontstaan van onveilige gehechtheid.
✓ Je weet hoe jij onveilige gehechtheid kunt herkennen.
✓ Je hebt een betere kijk op hoe hechtingsproblemen eruit kunnen zien.
✓ Je bent op de hoogte van de valkuilen die er zijn bij hechtingsgedrag.
✓ Je hebt kennis van de 3 breinen van getraumatiseerde kinderen.
✓ Je begrijpt waarom lesgeven aan onveilig gehechte kinderen soms voelt als topsport en waarom jij persoonlijk zo geraakt kunt worden door deze kinderen.
✓ Je leert waarom reguliere tools niet goed werken bij deze kinderen.
✓ Je leert met welke tools het brein van onveilig gehechte kinderen kan leren reguleren.
✓ Je weet hoe jij optimaal in contact kunt zijn met de ouders van deze kinderen.

✓ Je bent in staat om op een trauma sensitieve manier met lastig gedrag om te gaan.
✓ Je kunt dit lastige gedrag voorkomen in plaats van corrigeren.
✓ Je bent in staat om in deze situaties neutraal te blijven.
✓ Je vraagt actief steun bij collega’s op lastige momenten.
✓ Je kunt onderzoeken hoe jij zelf bent gehecht en hoe jouw eigen gehechtheid van invloed is op het begeleiden van onveilig gehechte kinderen

✓ Je bent je bewust van hoe jouw eigen hechting van invloed kan zijn op het begeleiden van onveilig gehechte kinderen en hoe je daar op de juiste manier naar kunt kijken en mee om kunt gaan.
✓ Je neemt een open, professionele en onderzoekende houding aan in de begeleiding kinderen.

Voorafgaand aan de scholing bepaal je je ambitie in de vorm van maximaal drie persoonlijke leerdoelen. Na afloop van de scholing reflecteer je op je eigen leerdoelen en geeft Esther je feedback mede op basis van de van tevoren bepaalde leerdoelen.

Kennismaking gesprek plannen

Welke onderwerpen ga je in deze online training en academie vinden? 

null

In elke categorie vind je talloze podcasts, e-boeken, vragenlijsten, digitale werkboeken, pdf's, videoseries waar je helemaal in kunt duiken om de  om de diagnose beter te begrijpen en onze kinderen met meer plezier en minder moeite te helpen. 

'Ik geloof dat elk kind een talent heeft en dat dit met de juiste omgeving, mindset, community en benadering tot volle potentie kan komen' - ESTHER GROENEWEGEN 

als-hechten-niet-vanzelf-gaat

Hechting in de Praktijk

  • 5 colleges, voor 24 punten geaccrediteerd via SKJ
  • Hechting in de Praktijk community


Details:

Docent: Esther Groenewegen-Jonker 

Locatie: Zoom 

Periode: Schooljaar 2023-2024

Data's voorjaar : 23 februari, 23 maart, 20 april, 25 mei, 22 juni 

Data's najaar: 14 september, 19 oktober, 16 november, 14 december, 18 januari [2024]

Tijden: 19.00 - 22.00 uur 


Totale studielast: 35 uur [waarvan 17,5 zelfstudie-uren]


1297,-


Een jaar lang toegang de AHNVG ACADEMIE

Hoe ziet het Scholingsprogramma eruit

College 1 Beginnen bij het begin

College Doelen
✓ Je begrijpt hoe het lastige gedrag van onveilig gehechte kinderen ontstaat.
✓ Je begrijpt waarom het begeleiden van kinderen met hechtingsproblematiek soms voelt als topsport.
✓Je snapt beter waarom je persoonlijk zo geraakt kunt worden door deze kinderen.
✓Je leert waarom reguliere tools niet goed werken bij deze kinderen.
✓ Je leert met welke tools je het brein van deze kinderen kan leren reguleren.
✓ Je weet hoe jij optimaal in contact kunt blijven met de ouders van deze kinderen.

College thema’s
✓ Wat zijn hechtingsproblemen?
✓ Hoe ontstaan hechtingsproblemen?
✓ De risicofactoren voor het kind, ouders en omgeving.
✓ Hoe ziet een veilige hechting eruit?
✓ Symptomen bij hechtingsproblematiek.
✓ Hechtingsproblemen in de huidige tijd.College 2 Briljante Breinen

College Doelen
✓ Je kunt onderzoeken hoe jij zelf bent gehecht en hoe jouw gehechtheid van invloed is op het begeleiden van onze kinderen.
✓ Je hebt kennis van het verhaal van de 3 breinen van getraumatiseerde kinderen.
✓ Je kunt lastig gedrag nu met de Brein Regulatie Methode voorkomen of aanpakken.

College thema’s
✓ Brein Regulatie Methode
✓ De 3 breinen
✓ Brein Schakelaars
✓ Baas over eigen BreinCollege 3 Hechtingsproblemen en Vroegkinderlijk Trauma

College Doelen
✓ Je leert hoe de diagnose gesteld wordt en wat de risicofactoren zijn.
✓ Je weet hoe jij onveilige hechting kunt herkennen en welke symptomen er allemaal bij kunnen horen.
✓ Je hebt een betere kijk op hoe hechtingsproblemen eruit kunnen zien.
✓ Je bent op de hoogte van de valkuilen die ontstaan bij hechtingsgedag.

College thema’s
✓ Symptomen hechtingsproblematiek
✓ Hechting en biochemieCollege 4 Trauma & Trauma Taal

College Doelen
✓ Je bent in staat om op een trauma sensitieve manier met lastig gedrag om te gaan.
✓ Je kunt dit lastige gedrag voorkomen in plaats van corrigeren.
✓ Je bent in staat om in deze situaties neutraal te blijven.
✓ Je vraagt actief steun bij collega’s op lastige momenten.

College thema’s
✓ Wat is communicatie?
✓ Wat is trauma?
✓ Wat is trauma taal?College 5 Biochemie van Hechting

College Doelen
✓ Je bent je ervan bewust hoe jouw eigen hechting van invloed kan zijn op het benaderen en begeleiden van kinderen met hechtingsproblematiek. En hoe jij daar op de juiste manier naar kunt kijken en mee om kunt gaan.
✓ Je neemt een open, professionele, liefdevolle en nieuwsgierige houding aan in de begeleiding van deze kinderen.
✓ Je snapt dat er altijd een biochemische disbalans aan ten grond slag ligt als kinderen het lastig hebben.

College thema’s
✓ De biochemie bij hechtingsproblematiek
✓ Jij bent de apotheker van deze kinderen
✓  Voeding en gedrag
100% Tevredenheids Garantie 

30-Dagen geldig

Ik weet 100% zeker dat je na het volgen van deze training met een overvolle toolbox aan de slag kunt met traumasensitief lesgeven of werken met getraumatiseerde kinderen.

Daarom durf ik je gerust een 30 dagen niet goed geld terug garantie te geven. Stuur me binnen 30 dagen een mail als je niet tevreden bent en je geld terug wilt.