Spreken 

Hechtingsproblemen

Esther uitnodigen voor jouw Event? 

Ben jij op zoek naar een inspirerende spreker voor jouw event, congres, symposium, workshop, gastcollege, training, radio of tv programma?

Esther komt graag spreken over hechtingsproblematiek en vroegkinderlijk trauma. Zij weet met enorm veel compassie en inlevingsvermogen deze lastige, vaak onzichtbare diagnose op een eenvoudige manier uit te leggen vaak aan de hand van persoonlijke verhalen uit haar eigen leven zodat de complexe theorie tot de verbeelding spreekt vaak vergezeld met de nodige dosis humor en lichtheid. 

Haar missie: Hechtingsproblemen beter bekend maken zodat er meer begrip, bewustzijn en juiste begeleiding beschikbaar komt voor ouders en hun getraumatiseerde kinderen. 

Haar motto: Kinderen met hechtingsproblemen zijn niet lastig, ze hébben het lastig!

Deze organisaties gingen je voor: 

Over Esther 

Hechtingsproblemen

Hoi,

Ik ben Esther 

Ik ben Esther Groenewegen-Jonker, moeder van twee fantastische kinderen, waaronder een prachtige dochter met de diagnose reactieve hechtingsstoornis en Gilles de la Tourette. Ik weet dus precies hoe het voelt als je kind onveilig is gehecht. 

 

De meeste mensen kennen mij van de uitzending van het mooiste meisje van de klas, mijn werk als internationaal fotomodel of mijn persoonlijk verhaal. Maar mijn kennis en expertise gaan verder dan een mooi levensverhaal als ervaringsdeskundige. 


In mijn spreken kan ik je daarom breed georiënteerde kennis over hechtingsproblematiek aanbieden omdat ik mij al mijn hele leven al bezig houd met gezondheid, persoonlijke ontwikkeling, neurobiologie, psychologie, voeding en menselijk gedrag. Lees meer over mijn achtergrond op de pagina Over


Daarnaast heb ik een ontzettend warm hart voor onveilig gehechte kinderen en hun ouders. Van mij zul je niet horen dat deze kinderen agressief en niet meer te redden zijn. Dat het de schuld van de ouders is en dat uithuisplaatsing de enige oplossing is. Er is altijd hoop, altijd! 

Wat anderen zeggen: 

Hechtingsproblemen

Het programma die ik bij Esther Groenewegen mocht volgen, was één van de boeiendste programma's die ik ooit gedaan heb. Al 21 jaar ben ik werkzaam in het speciaal onderwijs, als leerkracht van kinderen met een (ernstige) meervoudige beperking. Met veel bijkomende problemen en stoornissen heb ik in de afgelopen jaren om leren gaan, maar 1 groep kinderen bleef voor mij en mijn collega's altijd moeilijk te begrijpen en te begeleiden. Dat zijn de kinderen met een hechtingsprobleem.


Esther heeft in zeer betrokken, bevlogen en enthousiaste woorden en beelden kunnen uitleggen hoe deze problemen ontstaan en hoe je deze kinderen toch meer houvast en steun kunt geven. Een stukje theorie om dingen beter te begrijpen, maar vooral ook veel praktische handvaten om in de klas te kunnen gebruiken!


Echt verhelderend!

Marja Stavorinus 

Leerkracht speciaal onderwijs 

Ik heb Esther al verschillende keren horen spreken. Elke keer leer ik weer van haar, zij is voor mij een persoonlijke held! 

Richard van Halen 

Coördinator voor ouders door ouders 

Het event van Esther heeft veel positiefs teweeggebracht in ons team. Naast dat je ervoor hebt gezorgd dat de kennis over hechtingproblematiek is vergroot. Heb je ons ook als persoon geïnspireerd. We hebben je als zeer passievol en betrokken ervaren. 

Roslie Drost 

teamleider van der ploegschool 

Hechtingsproblemen

Wat een heerlijke, verfrissende en praktisch programma.  Morgen gaat gelijk de trampoline het klaslokaal in, desnoods voor mijzelf 

Eva van Essen 

leerkracht 

Hechtingsproblematiek

Wat mij in deze scholing heel erg duidelijk is geworden, is de invloed van mijn eigen hechtingsproces op de omgang mét en het lesgeven áán leerlingen met hechtingsproblemen. Nu ik mij bewust ben van de achtergrond van mijn reacties kan ik bewust kiezen voor een van de trauma sensitieve alternatieven die ik heb geleerd tijdens de 5 colleges met Esther. 

Esther 

leerkracht speciaal onderwijs 

Hechtingsproblemen

Meest gestelde vragen

Komt Esther voor elk event spreken?

Neem contact met ons op en gaan we samen in gesprek. Dan kunnen we samen kijken of er een match is. Voelt het voor beide goed dan gaan we kijken hoe we iets mooi en passend event kunnen maken voor jouw doelgroep. 

Is onze organisatie te klein voor Esther om te komen spreken?

Zoals je weet heeft Esther een missie: Hechtingsproblemen beter bekend maken. Of zij nu voor een zaal met een paar 100 man spreekt of voor een zorgboerderij met een aantal medewerkers, de missie blijft voor haar hetzelfde. Twijfel daarom ook niet om contact met ons op te nemen, dan gaan we samen kijken of we iets passends kunnen creëren. 

Zijn er kosten aan verbonden als ik Esther wil uitnodigen om te komen spreken?

Er zijn kosten aan verbonden als je Esther wilt uitnodigen. Bij elke opdracht kijken wij wat daarbij passend is qua honorarium. Twijfel daarom ook niet met contact opnemen: 'nee' heb je 'ja' kun je krijgen.


We besteden elk jaar een bepaald bedrag om te spreken voor organisaties met een kleiner budget omdat wij het belangrijk vinden dat we iedereen kunnen bereiken en helpen. 

Kan ik Esther uitnodigen voor een event in het buitenland?

Esther heeft volgers vanuit de hele wereld. Van Australië tot Amerika. Van Aruba, Singapore tot Finland en Zuid-Afrika. Esther voor jouw event boeken in het buitenland behoort zeker tot de mogelijkheden. Esther heeft al eerder gesproken voor internationale doelgroepen en organisaties in verschillende landen. Neem dus zeker contact met ons op, we denken graag met je mee hoe we dit samen kunnen organiseren. Esther spreekt Nederlands en Engels.  

Kan ik Esther boeken voor een online event?

Door Covid zijn veel van onze live opdrachten naar online verschoven. Dat heeft zo zijn voordelen en blijven we ook zeker doen. Maar zodra er mogelijkheden zijn om weer live te komen spreken gaan we dit zeker weer plannen. Er gaat niets boven een 'echte' zaal, met 'echte' mensen om mee samen te komen, kennis te delen en elkaar te ontmoeten. Maar soms is het gewoon handiger om een workshop, training of thema-ochtend of dag online te doen. 

Hoe kan ik contact opnemen?

Als je onderstaand formulier invult en deze naar ons verstuurt nemen wij contact met je op en gaan we samen kijken of wij iets moois voor je kunnen organiseren voor jouw doelgroep of organisatie.

Voornaam
Achternaam
Naam van de organisatie
E-mailadres
Telefoonnummer
Website organisatie
Missie organisatie
Titel en thema van het event
Locatie van het event
Aantal deelnemers
Soort event
Maak je keuze
  • Workshop
  • Symposium
  • Congres
  • Training
  • Meerdaagse Training
  • Iets anders...
Omschrijf wat jij graag wilt dat jouw doelgroep gaat leren van Esther
0 of 350
Andere sprekers op het event
Andere aanvullende informatie
0 of 350
>