Ben jij ouder van een getraumatiseerd kind met hechtingsproblemen en ervaar jij één of meer van de onderstaande uitdagingen die je beletten om een liefdevolle gezinssituatie te creëren?

 • Heb jij soms het gevoel dat je er helemaal alleen voorstaat bij het opvoeden van jouw kind met hechtingsproblemen en dat niemand je begrijpt?
 • Heb jij een kind met diagnose ADHD of Autisme, maar heb je een onderbuikgevoel dat er meer aan de hand is?
 • Voel jij je soms een waardeloze moeder en lijkt het alsof al je opvoed-skills niet werken bij jouw kind met hechtingsproblemen?
 • Weet jij je geen raad met de woede, agressie en de heftige reacties van jouw kind? Word jij verdrietig omdat het lijkt alsof de relatie met jouw kind alleen maar draait om aantrekken en afstoten?
 • Word jij soms ook helemaal moedeloos omdat het lijkt alsof jouw kind je 24/7 loopt te testen?
 • Lijkt het alsof je kind in jouw leven is gekomen om dagelijks jouw grenzen op te zoeken?
 • Maakt het je verdrietig dat jouw kind weinig tot geen vriendjes heeft? En zie jij met pijn in je hart de uitnodigingen voor kinderfeestjes aan je kind voorbijgaan?
 • Heb jij het gevoel dat het gedrag van je kind naar mate hij ouder wordt steeds erger en heftiger wordt en dat niemand echt weet wat er moet gebeuren?
 • Zit je met je handen in het haar omdat de school van jouw kind hem of haar van school wil sturen en jij echt niet weet waar je kind dan heen moet?

 

Ik kan je helpen leren omgaan met deze uitdagingen. We gaan kijken wat er bij jou thuis speelt en gaan een plan van aanpak op maat voor je maken.

Waarom zou je voor mijn hulp kiezen? 
Ik ben zelf moeder van een zorgintensieve dochter met hechtingsproblemen en Gilles de la Tourette. Ik weet als geen ander hoe het voelt als je kind anders is. Jarenlang hebben wij de strijd met het hechtingsmonster [de diagnose] alleen gestreden. Daar kwam in 2006 een verandering in, toen werd mijn dochter opgenomen in dagbehandeling bij Yulius. Voor ons vreselijk maar ook een opluchting, we werden eindelijk serieus genomen. Ik weet inmiddels dat niet iedereen het geluk heeft om bij een fijne zorginstelling terecht te komen, wij voelen ons daarom ook zeer bevoorrecht dat wij deze hulp hebben gehad en nog steeds krijgen. Maar met Yulius alleen kwamen wij er niet.

Daarom ben ik mij toen gaan verdiepen in vroegkinderlijk trauma en hechtingproblemen.

Ik ben bekende traumaexperts in binnen en buitenland gaan bestuderen onder andere Anniek Thoomes-Vreugdenhil, Franz Ruppert, Arianne Struik, Peter A. Levine, Bruce Perry, Bessel van der Kolk, Gabor Mate en Gordon Neufeld. Deze zoektocht heeft mij ook verschillende malen naar Amerika gebracht waar ik 1 op 1 les heb gekregen van dé traumaexperts in Amerika.

Met deze kennis kunnen wij veel beter met de diagnose van mijn dochter omgaan en haar bovendien helpen met het helen van haar getraumatiseerde brein.

Dat gun ik jou ook!

Ik gun jou een liefdevolle en stabiele gezinssituatie waar je nu alleen nog maar van kunt dromen. Daarom deel ik mijn kennis en inzichten over vroegkinderlijk trauma en hechtingproblemen graag. We gaan samen aan de slag om eerst de situatie helder te krijgen en daarna stap voor stap het hechtingsmonster bij jouw thuis te overwinnen.

Ik wil je helpen om voor jouw gezin weer een liefdevol en stabiel thuis te creëren.

 

ALGEMEEN
Het kennismakingsgesprek is vrijblijvend en kosteloos wanneer er overgegaan wordt tot begeleiding. Beslis je om na het kennismakingsgesprek niet met mij aan de slag te gaan, is dat natuurlijk helemaal geen probleem maar dan reken ik een tarief van € 55,- per uur voor het gesprek.

TARIEVEN
De prijzen gelden voor het kalenderjaar 2018 en zijn onder voorbehoud aan wijzingen.
Prijzen zijn excl. 21 % BTW.
Ik reken tussen 9.00 – 17.00 uur een tarief van 97,- per uur
Na 17.00 reken ik een uur tarief van 147,- per uur.

Met dit tarief is het mogelijk om met 1 of 2 personen af te spreken. Je mag dus je partner, opa of oma, oppas of andere betrokkenen uitnodigen voor onze gesprekken. Ik zie hier hele grote meerwaarde van in, twijfel je over degene die je mee wil nemen? Neem dan gewoon even contact met mij op of een bepaald persoon bij ons gesprek past.

Verder belast ik geen administratieve kosten door en hanteer ik ook geen kosten voor tussentijdse korte telefonische contact momenten.

Het is ook mogelijk om in de weekenden een afspraak te plannen. Deze afspraken zijn echter beperkt en dan hanteer ik een verhoogd tarief van 197,- per uur.

COACHING TRAJECT
Als je in een keer betaald voor het coaching traject krijg je van mij 1 coaching sessie van mij cadeau.

WERKWIJZE COACHING TRAJECT

 • 1e gesprek, kennismaking en probleemstelling, waar staan we?
 • 2e gesprek, doelen stellen, waar willen we naar toe?
 • 3e gesprek, wat houd je tegen? Belemmerende overtuigingen? Eigen onveilige gehechtheid? Ontbreken van een DREAM-team?
 • 4e gesprek, wat kun je anders doen?
 • 5e gesprek, evaluatie en aanpassen
 • 6e gesprek, nieuwe inzichten, tools, methoden eigen maken.
 • 7e gesprek, reflecteren, is er nog meer nodig?

Healing-Hearts-COACHING
Deze coaching vindt plaats bij jouw thuis . We gaan ‘live’ aan de slag met je kind. In de ochtend als de kinderen naar school zijn gaan we met elkaar de uitdagingen, tools, inzichten en methodes bespreken. In de middag als de kinderen uit school komen gaan we gelijk met deze nieuwe technieken aan de slag. Deze coaching vindt alleen per dagdeel plaats.

Kosten van deze coaching: € 497,- per dagdeel.

Deze Healing-Hearts-coaching is ook mogelijk in het klaslokaal, neem contact met mij op voor de mogelijkheden.

WAT GA JE BEREIKEN?

 • Je hebt weer het gevoel dat je ‘in control’ bent
 • Je hebt van je huis weer een liefdevol thuis gecreëerd
 • Je snapt nu waarom je kind doet zoals hij of zij doet
 • Je kunt je kind helpen op moeilijke momenten
 • Jij kunt neutraal blijven op lastige momenten
 • Je ziet de behoefte achter het gedrag van je kind
 • Je snapt het verhaal van de 3 breinen
 • Je hebt de 6 R’s van Bruce Perry in jullie dagelijks leven geïntegreerd.
 • Je hebt de 2BI Methode geleerd en deze pas je toe op moeilijke momenten
 • Je ziet in dat het niet jouw schuld is of de schuld van je kind dat je in deze situatie terecht bent gekomen
 • Je hebt weer momenten waar je van kunt genieten en je hebt weer lol met elkaar
 • Je hebt weer hoop voor je gezin, jezelf en de toekomst

LOCATIE EN REISKOSTEN 
Als je na het kennismakingsgesprek beslist om met mij aan de slag te gaan doen wij dit bij jou thuis. Dit betekent dat je de deur niet uit hoeft, geen reistijd hebt, geen parkeer gedoe of met andere stressvolle zaken te maken hebt. Voor de reistijd reken ik een tarief van € 40,- per uur, ik reken natuurlijk alleen de werkelijk gemaakte tijd door. Voor de reistijd hanteer ik als richtlijn Google Maps.

Ik weet als geen ander dat hulp vragen voor je getraumatiseerde kind met hechtingsproblemen niet makkelijk is. En daarom wil ik het je zo makkelijk mogelijk maken om met mij aan de slag te gaan.

Heb je het gevoel dat alle bovenstaande opties niet bij jou passen?

Als laatste kan ik je nog voorstellen om met Skype sessies aan de slag te gaan. Dit heeft niet mijn voorkeur omdat ik geloof in persoonlijk mens tot mens contact en dit is natuurlijk lastig via Skype. Maar Skype behoort wel tot de mogelijkheden als de andere opties jouw niet passen.

GOEDKOPER? DAT KAN ZEKER!
Locatie: Je zou ook kunnen kiezen voor een locatie dichtbij mijn huis zoals bijvoorbeeld Familie Restaurant Bergsche Plas. Dan kun je zelf de prijs van de reiskosten bepalen en hoef ik deze niet aan je door te berekenen.

Korting: Als er via jou een nieuwe cliënt zich aanmeldt, waar ik ook een traject mee mag beginnen, krijg jij 1 uur coaching cadeau als waardering.

Belastingdienst: Het kan handig zijn om bij de belastingdienst te checken of jij in aanmerking komt voor een belastingteruggave voor je kind met een beperking. www.meerkosten.nl

Gemeente: Soms is het mogelijk om vanuit PGB-vergoeding te krijgen, dit verschilt per gemeente. Kijk voor meer informatie op www.pgb.nl

Is er ondanks alle bovenstaande opties nog steeds geen ruimte voor je om met mij in traject te gaan? Je kunt op een aantal andere manieren toch antwoorden krijgen op al jouw vragen over vroegkinderlijk trauma en hechtingsproblemen.

Zo ben ik bijvoorbeeld vrijdagochtend te vinden op Facebook Live. Daar beantwoord ik een uur lang alle vragen van de deelnemers van de uitzending. Deze uitzendingen zijn ook terug te vinden om mijn youtube kanaal met de naam Als hechten niet vanzelf gaat.

Naast mijn coaching organiseer ik regelmatig Monster in de Huis trainingen. Tijdens deze trainingen kun je alles te weten komen over vroegkinderlijk trauma en hechtingsproblemen. Het fijne van deze Monster in Huis trainingen is dat je andere ouders kunt ontmoeten en je heel even het gevoel hebt dat je er gewoon mag zijn met al je ups-and-downs en dat niemand je veroordeeld en er echt oprecht naar je luistert wordt. Wil je meer te weten komen over deze trainingen? Houd dan mijn social media en website in de gaten.

MAATSCHAPPELIJK VERANTWOORD ONDERNEMEN
Om ook ouders te kunnen helpen die echt hulp nodig hebben maar het zelf niet kunnen bekostigen reserveer ik 10% van mijn gewerkte uren voor ouders die ik geheel belangeloos wil helpen. Zelf heb ik het geluk gehad dat ik jarenlang de onuitputtelijke hulp van mijn vader heb mogen ontvangen. Deze onvoorwaardelijke liefde geef ik graag door aan andere ouders die niet zo’n onvoorwaardelijk netwerk van liefdevolle hulp in hun omgeving hebben. Ik weet namelijk dat dit een ongelofelijk verschil kan maken in het leven van onze kwetsbare kinderen. Deze tijd noem ik HEALING HEARTS HULP VAN OPA TON. Neen contact met mij op als je denkt dat je daar iemand mee kunt helpen.

ALTERNATIEVE VERREKENINGSOPTIES
Daarnaast sta ik ook open voor alternatieve verrekening van de tarieven. Je zou daarbij kunnen denken aan een uitwisseling van zakelijke dienstverlening. Als hechten niet vanzelf gaat wordt steeds groter. Ik kan hulp gebruiken bij allerlei secondaire werkzaamheden. Neem contact met mij op en doe een voorstel! Let’s make it a win-win situatie!!

AFZEGGEN
Afzeggen kan zonder kosten, ook op het laatste moment. Ik weet als geen ander dat het leven van een ouder met een kind met hechtingsproblemen soms hele onverwachte wendingen heeft. Maar ik wil je wel vragen om dit aan mij te melden. Zonder een afmelding van de afspraak ben ik wel genoodzaakt om 50% van de kosten in rekening te brengen. Ik had namelijk iemand anders op jouw plek kunnen helpen.

VOOR PROFESSIONALS, SCHOLEN EN INSTELLINGEN 
Prijs op aanvraag, neem contact met mij op via het contact formulier.

 

Ik kijk ernaar uit om samen met jou het hechtingsmonster bij jullie thuis te overwinnen!

Ik ben mij ervan bewust dat jouw gegevens kwetsbaar voor je zijn, ik zal daarom ook nooit jouw gegevens met derden delen of voor andere doeleinden gebruiken.

Jouw gegevens zijn veilig bij mij!

Hechte groet, Esther