Als Hechten Niet Van Zelf Gaat

Hechting in Huis 

Lieve dappere ouder, wat fijn dat je deze pagina hebt gevonden. Dat betekent dat je opzoek bent naar oplossingen of andere mogelijkheden om jouw kind te helpen.

Mijn Hechting in Huis programma helpt pleeg/adoptie/biologische ouders om op een andere [trauma sensitieve] manier met het lastige en soms onverklaarbare gedrag van hun kinderen om te gaan. Door het inzetten van de trauma sensitieve tools van Hechting in Huis maak jij van jouw huis ook weer een liefdevol thuis!

Neem contact met mij op! 

'Kinderen met hechtingsproblemen zijn niet lastig, ze hébben het lastig'

En ik kan je daarbij helpen! 

Ben jij ouder van een kind met lastig of onverklaarbaar gedrag en zie jij het niet meer zitten? 

Ben jij al jarenlang aan het tobben met het gedrag van jouw kind en ben je nog geen steek verder gekomen?

Begin jij zolangzamerhand radeloos te worden omdat alles wat je doet en hebt gedaan niet helpt of maar weinig verbetering brengt? 


Wist je dat het lastige, gevaarlijke, clowneske of agressieve gedrag van je kind kan voorkomen vanuit traumatische gebeurtenissen in de eerste levensjaren van jouw kind? Denk daarbij aan: scheiding van ouders of andere familieleden, armoede, postnatale depressie moeder, medisch handelen voor/tijdens/vlak na de bevalling, stalking na scheiding, vluchten uit moederland. Maar denk ook aan: lichamelijke en emotionele mishandeling of verwaarlozing, alcohol/drugs/medicijn misbruik ouders, adoptie en pleegzorg.


Wil jij weten welke symptomen kunnen duiden op hechtingsproblematiek? Download dan mijn gratis e-boek. 'Wat is er met mijn kind aan de hand?'

Herken jij veel symptomen uit dit gratis e-boek? Dan kan het zomaar zijn dat jouw kind onveilig is gehecht. Weet dan dat je kind nog strenger, harder en langer straffen niet het resultaat gaat geven waar jij naar verlangt. Het gedrag negeren of je kind opvoeden vanuit schuldgevoel en dus met van alles belonen gaat ook niet de oplossing zijn. Maar daar ben je zelf al achter gekomen vermoed ik. 


Voel jij je inmiddels machteloos, moedeloos en uitgeput omdat alles wat je aanpakt averechts werkt? Weet dat dit niet jouw schuld is. Als hechting en trauma aan het gedrag van jouw kind ten grond slag ligt is er een andere, trauma sensitieve benadering nodig. Deze benadering is bij de meeste hulpverleners niet bekend. 


Hoe zou jij het vinden als jij het vanaf nu niet meer alleen hoeft te doen en ik je ga helpen om het gedrag van jouw kind eerst beter te snappen. En vervolgens, nog belangrijker, dat ik je ga helpen om met trauma sensitieve tools, of zoals ik ze weleens noem met 'geheime wapens' het gedrag van jouw kind te veranderen in liefde- en respectvol gedrag zodat jij het gezin gaat krijgen waar jij nu alleen maar van durft te dromen? 

Weet dat je niet de enige bent! 

Wist je dat 30 tot 40 % van alle kinderen een aantal traumatische ervaringen meegemaakt voor hun 6de levensjaar. Deze gebeurtenissen [risicofactoren] kunnen grote gevolgen hebben voor het gedrag en de [brein] ontwikkeling van deze kinderen. Veel van deze gedragingen zijn we ADHD of andere diagnoses gaan noemen. Maar vaak is er iets anders of meer aan de hand.


Weet ook dat dit percentage in de aankomende decennia zal stijgen door de steeds stress vollere westerse-, digitale-, prestatiemaatschappij waarin wij leven. En dat armoede, werkeloosheid en discriminatie  en een gevoel van onveiligheid ook hele grote stress- en risicofactoren zijn voor gezonde, fijne en veilige [hechtings-] ontwikkeling van kinderen.


Hoe fijn zou het zijn als jij vanaf vandaag een verschil in het leven van je kind kunt gaan maken. Je kind kunt helpen met de juiste tools en methodiek om beter tegen deze uitdagingen bestand te zijn? Nu investeren in het oplossen van de problemen thuis is op lange termijn je kind de juiste succesgewoonten aanleren en zijn brein krachtige te ontwikkelen zodat het bestand is tegen de steeds complexere en stressvolle maatschappij waarin wij leven.   


Als je vandaag investeert in dit programma kun je vandaag  beginnen om een verschil te maken in het leven van jouw kind. 

Wat krijg ik allemaal bij deze training? 

Herken jij dit?

✓ Je bent al jarenlang bezig met het zoeken naar de juiste hulp voor jouw kind en gezin.
✓ Je loopt steeds tegen langere wachtlijsten aan voordat je aan een traject kunt beginnen om er vervolgens achter te komen dat dit weer een traject is wat jouw gezin en kind niet gaat helpen. 
✓ Je hebt gevoel dat als jij aan hulpverleners probeert uit te leggen wat er werkelijk aan de hand is zij dit niet echt begrijpen, of nog erger, zij vermoeden dat dit komt door jouw opvoed-kwaliteiten. Met andere woorden jij krijgt de schuld van het gedrag van jouw kind. 
✓ Je krijgt tools aangereikt door instanties waar jij zelf niet achter kunt staan omdat je ervaart dat ze totaal niet werken.
✓ Je ziet eigelijk geen uitweg meer, je bent totaal uitgeput door het jarenlange strijden tegen instanties, gemeenten en het gedrag van je kind zelf. 

✓ Je voelt je steeds meer alleen, vrienden en familie haken af omdat het gedrag van je kind eigenlijk niet meer te doen tijdens het samenkomen. 

✓ Je gaat je steeds meer isoleren van anderen omdat je de kracht niet meer kunt opbrengen om er voor hen te zijn. 

✓ Je hebt er spijt van dat je hulp hebt ingeschakeld want in plaats van dat er hulp kwam ben je nu vooral bezig om te bewijzen dat jullie geen probleem gezin zijn maar een gezin wat hulp nodig heeft bij de opvoeding van jouw [waarschijnlijk] getraumatiseerd kind met hechtingsproblemen. 

Weet dat je het vanaf nu niet meer alleen hoeft te doen als je voor dit programma kiest. Ik kan en ga je helpen met mijn Hechting in Huis programma. Want: 'Kinderen met hechtingsproblemen zijn niet lastig ze hébben het lastig!  

'Van [hechtings]monster tot liefdevolle knuffelbeer'

Ziet de relatie met jouw kind er zo uit? 

✓ De relatie met je kind lijkt alleen maar te gaan over aantrekken afstoten, over ruzie maken en weer goed maken. 
✓ Je heb een wat kind laat gedragingen laat zien als liegen, stelen, schreeuwen en schelden, jij snapt niet waar deze gedragingen vandaan komen, ze zijn vaak zo onverwacht en onnodig. De andere kinderen binnen het gezin laten dit gedrag niet zien en hebben veel last van deze pijnlijke gedragingen. 
✓ Wat je ook probeert om deze gedragingen te veranderen ze blijven bestaan en worden met de jaren alleen maar heftiger, manipulatiever en gemener. 
✓ Als je probeert om het over deze gedragingen te hebben gaat je kind helemaal uit zijn dak, ontkent het of probeert onder deze gesprekken uit te komen. 

✓ Je hebt het gevoel, hoe hard je ook probeert om door te dringen dat dit niet echt lukt, als of de gesprekken, benadering of poging om het op te lossen niet beklijft. 5 mintuten, 5 dagen of 5 maanden later komen dezelfde gedragingen steeds weer terug. 

✓ Je voelt dat je bij elke uitbarsting ook weer opnieuw moet beginnen met het opbouwen van de relatie met je kind, dat er telkens weer een grote kloof ontstaat na elke pijnlijke situatie. 

✓ Heel soms heb je een moment dat je denkt 'we zijn er, we hebben stappen gemaakt', om er vervolgens achter te komen dat het achter je rug om nog steeds plaats vond alleen op een slimmere manier waardoor jij het niet gelijk in de gaten had. Dit bedrog of manipulatie telkens weer je hart: Hoe kun je zo zijn tegen de mensen die het meest van je houden? 

✓ Je ziet gelukkig nog steeds dat je kind, net als jij, het gedrag zelf ook niet wil laten zien maar dat het op een of andere manier gewoon niet lukt om tot gepast gedrag te komen. Deze spaarzame momenten maakt dat je blijft doorvechten voor je kind helemaal nu deze website hebt gevonden en deze pagina aan het lezen hebt.

Als jij je herkent in bovenstaande punten, weet dat deze situatie in jouw gezin niet jouw schuld is en ook niet die van je kind. Als jij weet hoe jij dit op een andere manier kunt benaderen zal je zien dat er ook ander gedrag vanuit je kind, en jezelf uit voortkomt. Dat is de kracht van trauma sensitief opvoeden wat dit programma jou kan brengen. Wat vind je ervan? Lijkt jou dat wat om met de simpele oplossingen van dit programma grote veranderingen in het gezin te creëren? 

Wat anderen hebben geleerd van het Hechting in Huis programma 

Er is hoop, altijd! 

Verlang jij ook zo naar een liefdevol, fijn en veilig gezin? Maar ben je bang dat jou dit niet gaat lukken om voor elkaar te krijgen? Hoe zou je het vinden als ik je daarbij ga helpen zodat je het niet meer alleen hoeft te doen? Wat zou je ervan vinden als je samen met anders ouders aan de slag gaat om van het hechtingsmonster bij jou thuis weer een liefdevolle knuffelbeer te maken?

Misschien denk jij nu, ja dat zal wel. Wij zijn als gezin al jarenlang aan het tobben. We hebben al verschillende trajecten gedaan waarvan de hulpverleners ook hebben gezegd dat dit zou helpen. Waarom zou dit programma dan wel helpen? Weet dat de tools die je in dit programma gaat vinden allemaal ‘evidenced based practice’ zijn. Alle tools die ik je ga leren heb ik onderzocht, getoetst en zelf toegepast in mijn werk als trainer, docent en trauma coach. 

Wil jij ook geholpen worden net als onderstaande ouders die de training al hebben gedaan? Neem dan contact met mij op! 

Esther, kan jij ons ook helpen? 

Nog meer ouders over Hechting in Huis 

Wat ben ik blij dat ik jou vond op internet in mijn zoektocht naar oplossingen voor hechtingsproblematiek. Ik wist er al wel het een en ander van maar wilde er nog meer van weten. Daarbij liepen wij een beetje vast met onze pleegdochter in de hechting. Dank je wel voor het vullen van onze gereedschapskist. Al je tips en tools hebben ervoor gezorgd dat we weer mee rust ervaren in ons gezin. En dat het hechtingsmonster steeds meer op de achtergrond verdwijnt. 
Nelleke, pleegmoeder 

Een welgemeende dank van mij. Je hebt mij en ons gezin veel gebracht met de training en al het andere wat je met ons deelt. De toolbox die je me hielp vullen bracht mij handvaten om de hartlijn met onze zoon zoveel mogelijk heel te houden en deze sneller te herstellen. Je gaf mij ook zelfvertrouwen. En met dat zelfvertrouwen lukt het mij beter om goed voor mijzelf te zorgen en lief voor mijzelf te zijn. Dat was voor mij belangrijk. 

als-hechten-niet-vanzelf-gaat
Nancy, adoptieouder  

Mijn dag kan niet meer stuk omdat ik eindlijk na 2 jaar zoeken en heel veel onzekerheid de weg vond naar jouw training. Tijdens de training kwam er ook veel verdriet naar boven, maar alles wat jij tijdens deze training deelt klopt. Ik heb weer perspectief. Nog nooit heeft geen enkele hulpverlener, psychotherapeut of zelfs psychiater mij deze tools aangereikt. Ik ben zo dankbaar! 

als-hechten-niet-vanzelf-gaat
Joke, ouder 

Hechting in Huis

✓ Geheime wapens: Vaak hebben grote problemen kleine aanpassingen nodig om veranderingen te creëren. Deze kleine aanpassingen noem ik ‘geheime wapens’ omdat ze soms zo simpel zijn om toe te passen maar toch lastig om vol te houden, maar daar ga ik je mee helpen natuurlijk.


✓ Het werkt echt! Als je denkt ‘ik weet zeker dat jij mij niet kunt helpen want we hebben echt alles al geprobeerd’ zou ik zeggen bekijk dan de ervaringen die andere ouders hebben gehad tijdens dit programma op onze review pagina: reviews ouders


✓ Niet meer alleen. Wat ik vaak terug hoor van ouders is dat zij zich zo eenzaam en isoleert voelen. Deze gevoelens herken ik uit mijn eigen situatie. Daarom heb ik ervoor gekozen om ouders samen te laten komen tijdens het Hechting in Huis programma. De vriendschappen of contacten die daaruit zijn ontstaan zijn hartverwarmend en steunend. Je hoeft het niet meer alleen te doen en te dragen.

✓ Lach en traan: Voor het geval dat je denkt dat de training alleen maar zwaar op de hand zijn en verdrietig gaat zijn, think again, we hebben heel wat plezier tijdens onze twee maandelijke samenkomsten. Ik zeg altijd: Het zijn ontmoetingen met een lach en een traan.
Wil jij het ook niet meer alleen doen? 

Wat gaat het programma jou brengen? 

Liefdevol Leiderschap 

In dit programma ga je leren hoe jij liefdevol leidershap creëert zodat jij weer grip op het gedrag van je kind gaat krijgen. Je gaat ervaren dat je weer nieuwsgierig kunt kijken naar het gedrag en beter kunt ‘vertalen’ wat je kind nodig heeft op lastige momenten.

Geheime Wapens 

Het programma zit bomvol met tips, tools, methoden en ‘geheime wapens’ om snel en effectief rust in het gezin te brengen. Ik ga je tools leren om rustig te blijven op momenten dat jij nu denkt ‘ik hou dit niet nog langer vol’. En weet dat dit simpele tools zijn die je op elk moment kunt toepassen op elke plek.

Plezier en rust 

Hechting in Huis gaat je ook leren hoe jij op de lastige momenten tot de juiste oplossingen komt. Je gaat ervaren dat je weer plezier gaat ervaren en dat de andere gezinsleden ook weer meer ruimte kunnen innemen. Er gaan momenten komen waar je nu zo naar verlangt en waarvan je nu denkt, dit gaat ons nooit lukken.

6 maanden coaching 

De training is online, hoe easy is dat? Je hoeft geen oppas te regelen. Je hebt geen reistijd en reiskosten. Je kunt de modules en de sessies gewoon vanuit je 'luie stoel' bekijken en aan deelnemen. Tijdens de Q&A sessies krijg jij alle tijd om al jouw 101 vragen over het programma aan mij te stellen. Als er ruimte over is ben ik ook voor andere vragen op deze momenten beschikbaar. 

12 maanden toegang 

Dit online programma heeft maar liefst 12 modules. Dit betekent dat jij echt een enorme boost kunt gaan maken met trauma sensitief opvoeden. De modules staan allemaal in een oline omgeving waar jij alles weer terug kunt kijken op momenten dat het jouw past. Naast de modules staat het programma boordevol met andere opdrachten, verdiepings video's, werkboeken en nog veel meer. 

Live VIP-dag 

We sluiten dit programma af met een live VIP-dag. Dat is het moment om de andere deelnemers live te ontmoeten, wij gaan een fantastische dag voor je organiseren en vieren dat jij 6 maanden keihard hebt gewerkt om met de methodiek van Hechting in Huis van jouw huis voor een liefdevol thuis te maken. En van het hechting monster weer een liefdevolle knuffelbeer. 

Waarom zou je voor deze training gaan? 

Deze training is alleen voor ouders die er echt voor willen gaan en daar ook moeite en tijd in willen steken. Om dit programma succesvol te maken wordt er iets van je verwacht, je zult ook echt zelf aan de slag moeten gaan anders heeft het geen zin om deze investering te doen. Maar als jou dit past dan ga ik je in dit programma alles delen wat ik in de afgelopen 30 jaar voor je heb verzameld aan kennis, expertise en ervaringen. 

Ik heb les gehad van toonaangevende trauma experts als Dr. Bessel van der Kolk, Dr. Gabor Mate en Dr. Bruce D. Perry. Ik heb mijn advisory board in de US waardoor ik altijd op de hoogte ben van de meest actuele ontwikkelingen ten aanzien van hechting, trauma, neurobiologie en gedrag. 


Hier een overzicht van de opleidingen en trainingen die ik in de afgelopen jaren heb gevolgd:

Focus op Oxytocine, Oxytocine en hechting, Kerstin Uvnäs Moberg. 
Polyvagaal Theory, De kracht van het zenuwstelsel bij trauma, Deb Dana.
Gehechtheid, Interactieve diagnostiek en behandeling, Prof. Dr. L. Eurlings-Bontekoe & Martin Appelo.
Non-violent Physical Crisis Intervention, CPI Crisis intervention US. 
✓ Practical Tools for Traumatized Clients, De levende erfenis van trauma transformeren, Janine Fisher.
Moleculaire psychiatrie en Advanced Neurotransmitters, CellCare Academie  
Ontwikkelingsstoornissen, CellCare Academie 
✓ Neurodegeneratie en Neurotoxiciteit, CellCare Academie 
Neurobiologie, CellCare Academie 
✓ Hechting en Ontwikkeling, Neufeld Instituut
✓ Trauma and the brain, Regent's University London, Bessel van der Kolk  
✓ Traumasporen, Bessel van der Kolk
✓ Trauma and healing, Regent's University, Gabor Mate 
Chinese Traditionals medicine, New York Open Center
✓ Neuropsychology, New York Open Center
✓ Herbal medicine & Homeopathic medicine, New York Open Center
✓ Hogeschool Hippocrates, Psychologie en Complementaire geneeswijzen 

'Ik geloof dat elk kind een talent heeft en dat dit met de juiste omgeving, mindset, community en benadering tot volle potentie kan komen'

'Trauma sensitief opvoeden begint bij jezelf'

Hechting in Huis

 • Hechting in Huis programma
 • 6 maanden Q&A sessies
 • Live VIP-dag
 • 2 prive coaching sessies
 • Templates, vragenlijsten en stappenplannen
 • Online Inspiratiedag Live opnamen
 • Online training Hechting en het Jonge kind
 • Besloten Healing Hearts Community 
 • Healing Hearts App 
 • Gratis toegang online events
 • Gratis toegang live events 

Investering Hechting in Huis € 1297,-  [bij een betaling in 1 keer] of 6 maandelijkse betalingen van € 250,- 

 Ben jij lid van de als hechten niet vanzelf gaat community? Dan krijg jij van ons een korting van € 300,- 

Meer weten over deze training of hoe jij in aanmerking kunt komen voor de korting?

Neem contact met ons op!