Als Hechten Niet Van Zelf Gaat

Wat anderen aan de hulp van Esther hebben gehad

Ouders en verzorgers

als-hechten-niet-vanzelf-gaat
Alleen maar boos...


Een jaar geleden stonden wij er slecht voor. Ik zei dingen tegen mijn kind die ik niet wilde omdat mijn zoon alleen maar boos was. We zijn toen de Healing Hearts jaartraining van Esther gaan doen. Deze training heeft zoveel geholpen. Er zat zoveel verdriet onder zijn boosheid. Dat begrijp ik nu zo veel beter.


Esther heeft het tijdens de training over het hechtingsmonster, dat werkt zo verhelderend voor ons en voor onze zoon. Door Esther haar uitleg over wat er in zijn hoofd gebeurd heb ik steeds meer begrip voor hem gekregen. Alles gaat zo veel fijner nu. Als je beter gaat begrijpen wat er in onze kids met grote trauma’s omgaat zal het je ook beter lukken om er anders mee om te gaan. Dankzij de training van Esther kan ik nu zoveel beter met onze zoon praten.

Piet, adoptie ouder 
Je staat er niet alleen voor!
Ik beveel de Healing Hearts in Huis training voor ouders van harte aan. Je staat er niet alleen voor. Onwijs veel kennis en inzicht opgedaan én vertaling naar de praktijk. Dat laatste is waar ouders naar snakken. Vertel me wat ik moet zeggen, niet zeggen, en daar brengt de training van Esther verandering in. Ik ben ontzettend blij met het behaalde certificaat, ben trots op mijzelf, natuurlijk is er nog een weg te gaan met het hechtingsmonster maar dat is niet ons authentieke kind. Het is een investering maar het is goud waard. Esther, dank je wel voor je tomeloze inzet om ouders te 'equipen'.  
Saskia, ouder
Ik was eerst sceptisch...
Afgelopen jaar heb ik samen met mijn vrouw Ilonka de jaartraining Healing Hearts in Huis gevolgd. In aanvang was ik sceptisch maar gaande weg begon ik te begrijpen hoeveel 'knoppen' ik in mijzelf had om aan te draaien in de relatie met mijn zoon. Het is ons gelukt om een aantal de geleerde inzichten tot kunst te verheffen, met name het OM-opvoeden en humor slaan bij ons aan. Uiteraard gaat niet alles vanzelf, maar daar kunnen we elkaar af en hoe aan herinneren om weer uit de valkuil te klimmen en het weer opnieuw te proberen. Continue strijd en onbegrip is inmiddels veranderd in harmonie, dialoog en gezelligheid. Zelden een training gevolgd die mij zoveel over mijzelf leerde! Jammer dat deze training niet eerder op ons pad is gekomen.  
Edward adoptie ouder
Als een herder met schaapjes... 
Sinds Healing Hearts in Huis op ons pad is gekomen besef ik mij dat de stenen die ik op mijn pad tegenkwam geen rotsblokken hoeven te worden. De training geeft mij ook de boodschap dat ik geen probleem ouder met probleem kinderen ben. Door het vroegkinderlijk trauma wat over gegeven is van generatie op generatie besef ik mij dat het niet mijn schuld is dat sommige dingen lastig voor mij zijn. Anderen bevatten niet waar wij allemaal tegenaan lopen, jij gelukkig wel. We zijn nu bezig met heling en hoeven dit niet alleen te doen. Er is hoop, en dat is wat HHH voor mij betekent. Ik ben blij dat jij ons uit deze duisternis wilt leiden om het licht te kunnen zien. Soms heb ik het binnenpretje als ik ervaar dat ik jou zie als een herder die de schaapjes op het juiste pad probeert te bewegen. Soms lief, soms streng, maar altijd vanuit liefdevol leiderschap. Dank je wel dat jij er bent! 
als-hechten-niet-vanzelf-gaat
Sharlette, ouder 
Bedankt voor alles! 
  • Bedankt voor alles wat je met ons deelt over dit moeilijke onderwerp.
  • Bedankt dat je ons wilt leren bijbrengen, de kennis, ervaringen die jij meemaakt of opdoet.
  • Bedankt dat je het hechtingsmonster een naam geeft, en dat het dus niet onze kinderen zelf betreft.
  • Bedankt dat je voor onze kinderen wilt vechten.
  • Bedankt dat je ons als ouders wilt helpen in onze zoektocht naar de juist hulp en tools.
Eva Yenne, ouder 

Inspiratiedag

Eternally grateful! 

Ik heb al jarenlang veel steun aan Als hechten niet vanzelf gaat en Esther. Dankzij haar weet ik zoveel meer en kan ik zoveel meer. In deze groep is er zoveel herkenning en een gevoel van saamhorigheid dat echt heel veel goed maakt. Eternally grateful fort this journey! 


Esther, ik weet niet of je gelovig bent, maar mijn wisest quote op dit moment is: “God often uses our deepest pain as the launching pad or our greatest calling”. We are blessed to have you and your experience of 20 years! Keep up the extraordinary work your’re doing!

Marjon Mari, pleegouder 
Gelijk geraakt! 
De training zat vol met waardevolle informatie en adviezen. Soms is het zo moeilijk om de juiste weg te vinden met een kind met deze problemen. Heel bij met de vele tips die ik tijdens de training heb gekregen. Esther is een goede spreker, ik was gelijk geraakt toen zij begon te spreken over haar eigen verhaal over dit onderwerp.
Joyca, ouder

Wat zou Esther zeggen? 

We leren zoveel van deze training. We zeggen dan ook vaak tegen elkaar: Wat zou Esther in dit geval doen of zeggen? Het is zoooo fijn dat Esther zo gedreven is om haar missie waar te maken. We voelen ons gezien en het is zo fijn dat je andere mensen spreekt tijdens onze coaching sessies die je snappen en hetzelfde meemaken. Ook fijn om te ervaren dat Esther zichzelf ook kwetsbaar opstelt en openhartig is over haar lastige momenten.
als-hechten-niet-vanzelf-gaat
Geke 
Vuurtje is weer gaan branden... 
Sinds ik de training Healing Hearts in Huis heb ontdekt is het vuurtje in mij weer gaan branden. Ik ben vanuit een een neerwaardse spiraal door Esther weer met positiviteit met volle vaart vooruit gegaan. Zo dankbaar dat we Esther nu kennen en zoveel van haar leren. 
als-hechten-niet-vanzelf-gaat
Piet, adoptie ouder  
Ik ben niet de enige...
Ik kijk met plezier terug naar deze training. Een boel herkenning, nieuwe tools en zeker nog veel te leren en implementeren. Vond het vooral fijn om te ervaren dat ik niet de enige ben die te maken heeft met deze diagnose. Ga zo door Esther! 
Lidia, pleeg ouder 
Juiste combi...

Dank je wel dat je alle informatie over dit onderwerp voor ons verzameld en daar nu deze training voor hebt ontwikkeld. Het is de juiste combi van achtergrond informatie, verdieping en de praktische toepassing ervan. 

Esther, adoptie ouder
als-hechten-niet-vanzelf-gaat
Ik tel mijn zegeningen...


Ik wil je bedanken. Onze zoon is nu al voor de 4de dag op een rij een 'gewone', vriendelijke en blije zoon. Dat kwam de laatste tijd steeds vaker voor, maar dit is een record. Hij heeft de examenperiode overleefd, de eerste goede cijfers [in zijn leven] komen binnen. Hij zet zelfs de laptop uit voordat zijn tijd om is. Ik wil je bedanken Esther omdat dit zonder jou niet was gelukt. We zijn er nog niet, maar ik tel mijn zegeningen. Als we jou vorig jaar zomer niet op het spoor waren gekomen had het heel anders kunnen lopen.


We zijn heel dankbaar wat jij ons leert en nog steeds leert. Ook onze zoon zegt nu op zijn goede dagen zelf hoe belangrijk het is dat hij niet alleen zijn spieren traint, maar ook zijn hersenen. Er zullen vast nog mindere perioden komen maar wat jij ons gegeven hebt - vertrouwen in de toekomst en een palet van gereedschap, en we zijn nog niet eens op de helft -  is onbetaalbaar.


Mijn hart bloed voor al die kinderen die niet deze hulp, of niet op tijd, krijgen. Ik hoop dat je nog vele jaren ouders mag begeleiden. 

Mariette, adoptie ouder 
Schuldgevoel niet te verdragen... 
Jarenlang heb ik geworsteld met de opvoeding van mijn dochters. Het waren jaren van veel pijn, angst en verdriet bij mij maar ook bij hen. Ik wilde het graag goed doen maar wist niet hoe. Ik had ook last van mijn eigen schuldgevoel maar mijn dochter, het besef dat ik het allemaal verkeerd had gedaan, ik had letterlijk alles gedaan wat je bij een NEE-brein [brein in overlevingsmodus] niet moet doen. Het schuld gevoel daarover was bijna niet te verdragen. En toen kwam jij in ons leven. Een fantastische vrouw die mij tools aanreikt hoe ik het beter en liefdevol kan doen. Hoe ik mijzelf en mijn dochters met trauma sensitieve tools kan helpen. Die mij blijft vertellen dat er altijd hoop is, altijd. Al zijn mijn dochters jongvolwassen, dank zij jou heb ik weer hoop, vertrouwen en meer rust. 
als-hechten-niet-vanzelf-gaat
Marketa, ouder 
Trampoline in de woonkamer
Dank je wel voor al je liefdevolle steun. Ondanks alle uitdagende veranderingen in het leven van mijn dochter gaat het steeds beter om daar mee om te gaan. We hebben een minitrampoline in de woonkamer en het zinnetje: ' Ik zie dat jij het lastig hebt' werkt heel goed als ik zie dat zij het moeilijk heeft. 
Mirjam, ouder
Trampoline staat! 
Ik ben echt heel enthousiast, jouw aanpak, tips en adviezen zijn waardevoller dan alle andere tips ik in al die jaren daarvoor heb gekregen. De trampoline staat in de kamer en ik pas de 2BI nu regelmatig toe. Ik waardeer het zo dat je met ons mee denkt! 
Floortje, ouder
Een stem...
Dank je wel dat jij er bent en de moed hebt om een stem te zijn voor ons als ouders. 

Ik voel je verdriet.

Ik voel je eenzame strijd.

Helaas hier ook die grote muur van onbegrip. Blijf vooral jouw kennis en expertise met de buitenwereld delen. Wij hebben er zo ontzettend veel steun aan. 

als-hechten-niet-vanzelf-gaat
Diane, pleeg ouder 

Weer perspectief... 

Mijn dag kan niet meer stuk omdat ik eindelijk na 2 jaar zoeken en heel veel onzekerheid de weg vond naar jouw training. Tijdens de training kwam er ook veel verdriet naar boven, maar alles wat jij tijdens deze training deelt klopt. Ik heb weer perspectief. Nog nooit heeft geen enkele hulpverlener, psychotherapeut of zelfs psychiater mij deze tools aangereikt. Ik ben zo dankbaar! 
als-hechten-niet-vanzelf-gaat
Joke, ouder 

Healing Hearts in Huis 

Meer rust... 
Wat ben ik blij dat ik jou vond op internet in mijn zoektocht naar oplossingen voor hechtingsproblematiek. Ik wist er al wel het een en ander van maar wilde er nog meer van weten. Daarbij liepen wij een beetje vast met onze pleegdochter in de hechting. Dank je wel voor het vullen van onze gereedschapskist. Al je tips en tools hebben ervoor gezorgd dat we weer mee rust ervaren in ons gezin. En dat het hechtingsmonster steeds meer op de achtergrond verdwijnt. 
Nelleke, pleegouder 

Veel gebracht... 

Een welgemeende dank van mij. Je hebt mij en ons gezin veel gebracht met de Healing Hearts in Huis training en al het andere wat je met ons deelt. De toolbox die je me hielp vullen bracht mij handvaten om de hartlijn met onze zoon zoveel mogelijk heel te houden en deze sneller te herstellen. Je gaf mij ook zelfvertrouwen. En met dat zelfvertrouwen lukt het mij beter om goed voor mijzelf te zorgen en lief voor mijzelf te zijn. Dat was voor mij belangrijk. 
als-hechten-niet-vanzelf-gaat
Nancy, adoptie ouder 

Weer perspectief... 

Mijn dag kan niet meer stuk omdat ik eindlijk na 2 jaar zoeken en heel veel onzekerheid de weg vond naar jouw training. Tijdens de training kwam er ook veel verdriet naar boven, maar alles wat jij tijdens deze training deelt klopt. Ik heb weer perspectief. Nog nooit heeft geen enkele hulpverlener, psychotherapeut of zelfs psychiater mij deze tools aangereikt. Ik ben zo dankbaar! 
als-hechten-niet-vanzelf-gaat
Joke, ouder 
Mijn heldin... 
Ik schrijf dit bericht met tranen in mijn ogen. Had ik jou maar eerder ontdekt. Al zoveel hulpverlening over de vloer gehad. Huisarts, consultatiebureau, kinderarts geen van allen hadden ze een oplossing. Ik hoop dat hulpverleners en gezinsbeschermers de hulp van jou aan inschakelen en ook in gesloten instellingen moet jouw training verplichte kost zijn. Ik heb het je al eens gezegd en ik weet dat jij dit niet zo voelt maar mij bent voor mij en mijn dochter een heldin. Jij geeft ouders een stem zodat anderen de strijd van onze kinderen een klein beetje beter kunnen begrijpen. 

Richard, ouder

Doorleefde expertise... 

Esther is zo iemand waar je naar kan blijven luisteren. En het liefst altijd mee wil doorpraten. Ik herken haar doorleefde expertise, openheid en enthousiasme en waardeer haar bevlogenheid, moed en missie heel erg! 
als-hechten-niet-vanzelf-gaat
Brenda, pleeg ouder 

Rust en gezelligheid... 

Sinds de start van de Healing Hearts in Huis training is er al zoveel goeds gebeurd en is er meer rust en gezelligheid, zelfs de band tussen broer en zus is al een klein beetje verbeterd. Dankbaar! 
als-hechten-niet-vanzelf-gaat
Piet, ouder 

Healing Hearts in Huis 

Mijn handleiding...
Eindelijk concrete tips die gelijk toepasbaar zijn. Onze zoon noemt jouw boek nu al 'zijn handleiding' en vraagt zelf of we 'zijn handleiding' niet mee moeten nemen voor andere mensen als zij op hem passen want dan kunnen ze het net zo goed als mama. Wij hebben onze 8 jarige zoon geadopteerd uit Ethiopië. Al gauw merkte wij dat hij vaak anders reageerde dan andere kinderen. Dit werd sinds hij naar school ging steeds erger. Dankzij de tools, stappenplannen en methodiek van Als Hechten Niet Vanzelf Gaat kunnen wij onze zoon nu veel beter helpen en staat er een grote trampoline in onze veel te kleine tuin. Dank je wel Esther!  
als-hechten-niet-vanzelf-gaat
Ilse, adoptie ouder 
Eye opener! 

Het is alsof alle puzzelstukjes in elkaar vallen tijdens de Healing Hearts in Huis training. We hebben eindelijk op de juiste manier vooruitgang kunnen maken bij onze zoon. Wat een eyeopeners in de toolbox van deze training. Zo blij dat ik jou heb ontdekt Esther!

Ariane, ouder

Inspiratiedag 

Verzachtende zalf...
Esther, je deelt deze complexe kennis op zo'n lieve, simpele, enthousiaste manier dat het veilig voelt om bij jezelf naar binnen te kijken. Het voelt als een verzachtende zalf voor een gekwetst brein, zo dankbaar voor alles. 
als-hechten-niet-vanzelf-gaat
Sofia, volwassene met trauma 
Echt een aanrader! 
Echt een aanrader, eindelijk een plek waar je je verhaal kwijt kunt, je begrepen wordt en vooral een plek waar je wél geholpen wordt. Geen moment spijt gehad van het jaarprogramma Healing Hearts in Huis 
als-hechten-niet-vanzelf-gaat
Linda, ouder