8 redenen waarom mijn papa de liefste is...
Lieve papa, Ik weet dat jij het soms heel lastig hebt met mij. Maar weet dat ik heel veel van jou hou! Ik vind het alleen soms heel lastig om dit aan je te laten zien. Soms vind ik het moeilijk om te zien dat het lijkt dat jij meer van Jayden houdt. Op deze momenten kan ik niet goed met de situatie omgaan en doe jou dan pijn. Ik wil dat dan eigenlijk helemaal niet. Ik wil dan ook gewoon aandacht maar weet niet hoe ik dit op een normale manier moet vragen of laten blijken. Sorry pap daarvoor! Lieve papa hier zijn 8 redenen waarom ik jou de liefste papa van de hele wereld vind:
  1. Jij geeft nooit de moed op en vergeeft mij altijd weer hoe moeilijk ik soms ben.
  2. Jij maakt altijd de lekkerste ontbijtjes klaar op zondag met lekkere verse jus.
  3. Jij werkt heel hard zodat ik alle dingen kan doen waar ik zo blij van word zoals paardrijden en streetdance.
  4. Jij vertelt altijd aan iedereen dat mijn mama echt de aller leukste is, dat vind ik namelijk ook.
  5. Van jou mag ik altijd lekker laat naar bed omdat jij altijd de tijd vergeet.
  6. Jij gaat altijd op vakantie urenlang met ons in het zwembad bommetjes doen.
  7. Het is zo fijn om te voelen dat jij van mij houd precies zoals als ik ben met al mijn eigenaardigheden.
  8. Ik ben je altijd zo dankbaar dat jij op moeilijke momenten altijd weer met humor aankomt om de situatie wat lichter te maken.
Lieve papa, ik hou van jou! Lieve Yasmine, Je kwam in mijn leven als een lief klein meisje met angst in je ogen. Je vond mij maar een 'enge man'. Jaren lang wisten we eigenlijk niet wat we met elkaar aan moesten. We wilde allebei zo graag maar het lukte gewoon niet. Maar de aanhouder wint en na 10 jaar!!! hebben wij eindelijk contact, je moest eens weten hoeveel dit voor mij betekent! Nu is het voor mij elke dag een beetje vaderdag. Ik krijg nu elke dag het mooiste cadeau wat een vader zich kan wensen: een knuffel van mijn lieve dochter, zonder remmingen of angst.   Lieve Yasmine, ik hou van jou! Wat is jouw mooiste cadeau wat je ooit van jou kind hebt gekregen?
Over de schrijver
Helma
Door

Helma

op 21 Jun 2015

Het feit dat ze ons zo vertrouwd dat ze ons durft te vertellen waarom ze pijn haar buikje heeft en waarom ze dan gaat overgeven. En dat terwijl ze pas 4 maandjes in ons leven is. Onze lieve kleine meid die het zo zwaar heeft en zo ontzettend bang is dat ze ook door ons zal worden verlaten. En al zo vaak van adres en (pleeg) ouders heeft gewisseld, terwijl ze toch echt pas 3 en half jar oud is.

Jolanda
Door

Jolanda

op 21 Jun 2015

3, 5 en al zoveel adressen. ....dat zouden ze ook moeten proberen te voorkomen bij pleegzorg. Onze pleegzoon van 8 woont nu 9 maanden bij ons en komt zijn knuffels inmiddels echt halen als hij blij is of trots. Bij verdriet vindt hij dit Veel lastiger. Toch kunnen we goed tot hem doordringen. Nu op school nog. .............. We hopen dat hij tot zijn 18 de hier kan blijven. En we hem nog veel verder kunnen helpen groeien dan hij afgelopen periode al heeft gedaan.Van de week was hij heel verdrietig omdat hij niks voor zijn papa maken kon voor vaderdag omdat hij deze wegens omstandigheden maar 1x per jaar ziet. We hebben afgesproken dat als we weten wanneer papa weer komt, we alsnog iets heel moois gaan maken. Vervolgens heeft hij voor mijn man een hele mooie zakdoek met een Nog veel mooiere tekst gemaakt!Zo trots op ons mannetje. Hij is er nog lang niet en er zijn momenten dat we het even niet meer weten, maar zulke momenten maken dat toch weer helemaal goed!Groetjes Jolanda

Helma
Door

Helma

op 21 Jun 2015

Hai Jolanda, onze insteek is ook haar hier te houden. En wat Jeugdzorg betreft kan ze ook niet terug naar huis. Vanmorgen had ze weer stress, dinsdag weer uurtje ezoek bij Jeugdzorg. Die stress resulteert in overgeven. Toen mijn man vroeg waarom moet je dan overgeven, antwoordde zij dat dat door de spanning komt. Ow, zei mijn man, welke spanning is dat dan? Van het bezoek antwoordde ze zelf. Ze is 3 en half maar weet zo goed de dagen van de week. Op woensdag ga ik naar school, op donderdag naar de fysio en op vrijdag naar de gym, bij Juf Tessa.... Zo voelt ze dus ook feilloos aan dat de 2 weken weer voorbij zijn tot het volgende bezoek met papa en mama en komt de stress. Ze was 19 maanden toen ze uit huis geplaatst werd, en nu weet ze nog dat papa en mama altijd ruzie hadden. Ze heeft daar ook regelmatig soort van enge dromen van, met als gevolg buikpijn en overgeven.... Zo triest allemaal. We hopen dat de rechter snel gaat beslissen om de bezoeken te verminderen. Niet voor ons, maar voor haar gemoedsrust ????

Jolanda
Door

Jolanda

op 21 Jun 2015

Wat vreselijk voor haar! Ik hoop ook voor jullie dat er meer duidelijkheid gaat komen. Hier ging het ook niet goed rond de bezoeken. Heel erg moe van alle emoties en inspanningen met als resultaat dat er thuis bijna geen contact krijgen en hij op school de tafel en stoelen liet vliegen. Inmiddels heeft hij er meer rust mee maar hij mist zijn papa en mama, die uit elkaar zijn, en waar ook geen zicht op is dat hij ooit nog terug geplaatst word bij een van beide wel ontzettend. (dit omdat de bezoeken het laatste jaar heel goed gaan) Sterkte! En fijn dat ze al zo goed kan aangeven wat er speelt!!

Esther Groenewegen
Door

Esther Groenewegen

op 22 Jun 2015

Hoi Helma, Wat een heftig verhaal zeg! En wat een dappere, slimme dame is het! Ken jij de video removed? Daar moet ik aan denken na het lezen van jouw verhaal over je dochter.

Hechte groet, Esther

Helma
Door

Helma

op 22 Jun 2015

Ik heb er wel eens van gehoord Esther, maar nog niet gekeken. Ga ik zeker vandaag even doen. Dank je....

Esther Groenewegen
Door

Esther Groenewegen

op 22 Jun 2015

Hoi Jolanda,Dank je wel voor het delen! Dat herken ik ook dat mijn dochter het moeilijker vindt om troost en knuffels te ontvangen als ze boos of verdrietig is. Gelukkig is het wel al een heel stuk verbeterd maar we zijn er nog niet.Wat moet dat heftig voor je zoon zijn dat hij zijn vader maar 1x per jaar ziet! En wat heerlijk dat je zoon een mooie zakdoek voor zijn vader heeft gemaakt! Het klinkt misschien een beetje sentimenteel maar ik vind de zelfgemaakte cadeautjes voor vader- en moederdag de mooiste die ik ooit heb ontvangen! En geniet er maar van want als onze kinderen naar het voorgezet onderwijs gaan is het over met de mooie zakdoeken, zelf gekleide bakjes voor de pennen, ha,ha!!Hechte groet, Esther

Helma
Door

Helma

op 23 Jun 2015

Zie ik dat ik helemaal niet op jouw verhaal heb gereageerd. Moppie hier is onze 4de officiële plaatsing, tussendoor hebben we nog 2 kinderen opgevangen buiten pleegzorg om. Doen jullie allang pleegzorg? Het begin is altijd het moeilijkst hè. En dan zeker als ze ouder(s) graag willen zien en dat niet mogelijk is door welke reden dan ook. En als ik vragen mag, wat heeft hij voor problemen op school? Mijn ervaring daarin is dat scholen niet goed meedenken in geval van pleegkinderen... Bij ons is het altijd wel goed gekomen omdat niet alleen ik voor hen vocht, maar ook Jeugdzorg en Pleegzorg mij daarin bijstond...

Esther Groenewegen
Door

Esther Groenewegen

op 22 Jun 2015

Whauww, wat mooi Helma! Natuurlijk helemaal niet mooi dat ze pijn in haar buik heeft en over moet geven, dit is natuurlijk vreselijk! Maar wat fijn dat zij nu mensen in haar directe omgeving heeft waar zij de veiligheid voelt om dit te delen! En wat een 'eer' dat zij jullie daar nu in vertrouwd. Inderdaad het mooiste cadeau wat jij je als ouder op vaderdag kan wensen! Dank je wel voor het delen Helma!

Reactie plaatsen