Hechting en Knuffelen
Esther Groenewegen
10/12/2013
1 min
0

Ik wil wel knuffelen maar mijn lijf zegt 'nee'

10/12/2013
1 min
0

Met het starten van het nieuwe schooljaar starten we ook weer met de wekelijkse therapie bij Ilse. Ilse begeleidt ons nu al een paar jaar en wij voelen ons zeer bevoorrecht dat wij met Ilse kunnen werken. We hebben nu al een aantal therapieën gedaan en met kleine stapjes hebben wij geweldige resultaten behaald. Nu zijn we bezig met de Fasentherapie. Een therapie waarbij de inzet van de ouders erg belangrijk is. Ook met deze therapie hebben wij geweldige dingen meegemaakt en zien wij verbeteringen bij onze dochter. We gaan nu kijken of we de therapie kunnen gaan afbouwen. We gaan vanaf nu niet meer elke week, maar om de week. Deze veranderingen zijn lastig voor haar en moeten dan ook duidelijk en lang van te voren worden uitgelegd. Dit heeft Ilse vorige week gedaan. Tijdens deze gesprekken met Jade kwam deze wens van Jade naar voren: Ilse vroeg aan haar: wat zou je graag nog van mij willen leren? Het antwoord is hartverscheurend:   

'Ik zou nog heel graag willen leren papa te knuffelen' 

'Ik wil wel graag met papa knuffelen, maar mijn lijf zegt nee'  

Aan de ene kant is dit natuurlijk heel verdrietig om te horen, maar aan de andere kant is het wel heel mooi dat ze dit nu op deze manier kan vertellen. Dat ze wensen heeft over verlangens. Dat ze deze wens in woorden kan omschrijven. Dat ze deze verlangens durft te tonen en te delen. Ik bent best trots op deze verdrietige uitspraak van mijn ‘Tinkerbel

Zal het dan toch uiteindelijk allemaal goed komen? 

Dat hoop ik zo vurig voor mijn lieve dochter!!! 

Reacties
Categorieën