Lid worden van de Als hechten niet vanzelf gaat community

Lid worden van de Als hechten niet vanzelf gaat community

In mijn vorige blog heb ik geschreven over waar jij behoefte aan zou kunnen hebben. In dit blog wil ik met je delen waar ik behoefte aan heb. In de paar maanden dat ik nu aan het bloggen ben, heb ik gemerkt en gelezen dat mijn blogs veel kunnen betekenen voor andere moeders. Ik vind dit zo fantastisch om te ervaren. Met enkele van jullie heb ik nu al persoonlijk contact via de mail. Ook deze contacten zijn geweldig om te hebben. Na al die jaren eenzaamheid heb ik nu contact met moeders die precies weten wat ik voel en bedoel. Maar ik heb ook gemerkt dat veel moeders nog moeite hebben met het delen van hun verhalen en gevoelens op een openbare site. Dit is heel begrijpelijk natuurlijk. Ik heb zelf ook jarenlang mijn situatie niet echt willen delen met anderen. En als ik dit al eens deed dan kreeg ik meestal de opmerking: ‘Ooo, joh dat doet die van mij ook’. Ik geloof zelf nu echt in de kracht van het delen van mijn verhaal. Ik geloof ook dat jullie elkaar kracht en steun kunnen geven. Als dit nou op een plek zou kunnen zijn waar we in een veilige omgeving met elkaar kunnen schrijven over onze kinderen. Een plek waar alleen moeders komen die kinderen hebben met dezelfde problemen. Wat zou jij daar van vinden? Met een aantal van jullie heb ik hier al over geschreven via de mail. Ik heb nu een ‘besloten Facebook’ pagina gemaakt. Dit is een pagina die wel te vinden is op Facebook maar waar je voor uitgenodigd moet worden om toegevoegd te worden. Dus niemand kan er zonder toestemming van de beheerder, en dat ben ik, op komen. Hoe zou jij het vinden om daar deel van uit te maken? Dan kunnen wij elkaar nog beter helpen. Dan kunnen we onze situaties en gevoelens delen en misschien kunnen daar weer andere dingen uit ontstaan. Zoals persoonlijk contact of een bijeenkomst van moeders van kinderen met hechtinsproblemen ergens in de toekomst misschien?   Als het jou wat lijkt om aan deze facebook groep te gaan deelnemen stuur mij dan een email met je gegevens en je verhaal zodat ik jou kan toevoegen. Heb je nog vragen of andere toevoegingen laat dan een reactie achter in de onderstaande reactiebox:
Over de schrijver
Anja van Oenen
Door

Anja van Oenen

op 18 Nov 2014

Zou graag lid worden van jou Facebook pagina. Ik ben moeder van twee adoptie kinderen en een pkeegkind. Daarnaast hebben we regelmatig een tijdelijke pleegplaatsing. Dus veel te maken met veilig of onveilige hechting. Vriendelijke groet, Anja van Oenen.

Esther Groenewegen
Door

Esther Groenewegen

op 19 Nov 2014

Hoi Anja, Wat fijn dat je onderdeel wilt zijn van mijn Facebook groep! Ik ben zo benieuwd naar jullie ervaringen, verhalen, tips en inzichten! Het fijnste vind ik nog wel dat ik nu eindelijk het gevoel heb dat ik er niet meer alleen voor sta. Als moeder van een biologisch kind met hechtingsproblemen heb ik in al die jaren, mijn dochter is nu 14, nog nooit een andere moeder gesproken met vergelijkbare problemen. Ik kan niet vertellen hoe vervelend dat is. Ik heb het gevoel dat dit met pleeg- en adoptie kinderen anders is, maar dit kan ik natuurlijk helemaal verkeerd hebben. Daar zou ik graag meer over willen weten! Ik kijk er naar uit om jou op FB te ontmoeten!

Ashley
Door

Ashley

op 18 Nov 2014

Dag Esther, Een top idee van je, daar ik geen fb heb zal ik me daar niet in mengen. Maar t kunnen communiceren, samen delen en ervaringen uitwisselen is goed. Ouders die hier tegen aan lopen kunnen er juist sterker uit komen doordat er oprechte oplossingen worden besproken. Daar dat iedereen op de eigen manier omgaat met de problematiek van hun kind. Er zal een kracht ontstaan, die we nog niet allemaal hebben ervaren. Maar elkaars verhaal delen, elkaar steunen en adviseren betekent ook macht. Macht die wij krachtig in kunnen zetten om te zorgen dat onze kidsz de hulp en begeleiding krijgen die ze nodig hebben. Ga zo door! Gr. Ashley

Esther Groenewegen
Door

Esther Groenewegen

op 19 Nov 2014

Hoi Ashley, Dank je wel! Daar hoop ik natuurlijk op. Ik hoop dat wij samen een veilige community kunnen creëren waar we elkaar tot steun kunnen zijn,. Maar waar ook plek is om plezier te hebben door het delen van grappige, lieve, dappere en stoere dingen van onze kinderen en onszelf. Het fijne is dat we in de groep ook dingen kunnen delen als artikelen of video's die we tegen komen over hechtingsproblemen. Of inspirerende quotes, het mag van alles zijn wat inspireert, steunt, helpt en ons aan het lachen zou kunnen maken! Wie weet kun je in de toekomst toch aan onze groep deelnemen, dat zou ik wel fijn vinden! Warme groet, Esther

ilse
Door

ilse

op 18 Nov 2014

als adoptiemoeder van twee kinderen heb ik veel intresse in jouw fb groep

Esther Groenewegen
Door

Esther Groenewegen

op 19 Nov 2014

Hoi Ilse, Wat leuk om jou als een van de eerste moeders te mogen toevoegen aan mijn Facebook groep. Ik hoop dat wij een mooie community kunnen creëren zodat we elkaar kunnen steunen en helpen met het opvoeden van onze bijzondere kinderen. IK kijk er naar uit om jou op FB te ontmoeten!

Esther Groenewegen
Door

Esther Groenewegen

op 17 Dec 2014

Hoi Ilse, Klopt het dat ik jou nog niet heb kunnen toevoegen aan onze besloten FB groep? Als ik een vriendschapsverzoek van jou krijg dan kan ik je toevoege als je dat leuk vindt natuurlijk. Ik kijk er naar uit om jou daar te ontmoeten! Hechte groet, Esther

Pauline
Door

Pauline

op 20 Nov 2014

Hoi Esther, Ik heb dinsdag een replay op je mail gestuurd maar misschien was dat niet de bedoeling. Dus nogmaals via deze weg mijn reactie. Ik ben moeder van 2 adoptiekinderen van 7 en 9 jaar uit China waarvan bij de oudste een hechtingsstoornis is vastgesteld. Een besloten fb groep lijkt mij een heel goed idee. Ik deel graag onze ervaringen en ben benieuwd naar de ervaringen van anderen. Om direct met de deur in huis te vallen denk ik dat een hechtingsstoornis bij adoptiekinderen sneller wordt erkend terwijl bij biologisch eigen kinderen eerder aan ontwikkelingsstoornissen wordt gedacht. Volgens stichting de Knoop zijn er veel meer kinderen die met een hechtingsstoornis kampen dat tot nu toe werd aangenomen. Ik hoop dat al deze ouders hun weg zullen vinden naar deze site zodat we elkaar tot steun kunnen zijn om de kinderen beter te kunnen begrijpen en begeleiden. Dank voor het mooie initiatief Esther! Groet, Pauline

Esther Groenewegen
Door

Esther Groenewegen

op 21 Nov 2014

Hoi Pauline, Dank je wel voor je reactie en fijn dat je deel wilt uitmaken van mijn besloten Facebook groep! Ik ben ook zeker benieuwd naar jouw ervaringen met de hechting van je kinderen. Het is inderdaad waar dat het bij adoptie kinderen eerder wordt herkend en dat het bij biologische kinderen vaak een ander label krijgt. Dat is ook een van de redenen dat ik de diagnose meer bekend wil maken. De verkeerde diagnose is een gemiste kans voor het kind. Wat ik tot nu toe heb gelezen in verschillende onderzoeken is dat 20/30 % van alle kinderen een bepaalde vorm van verstoorde gehechtheid heeft opgelopen in de eerste drie jaar van zijn of haar leven. In Amerika zijn de percentages ongeveer hetzelfde. Daar zeggen zij wel als de omstandigheden minder worden de percentages omhoog vliegen. Om jou te kunnen toevoegen is het handig als jij mij een vriendschapsverzoek stuurt. Dat weet ik zeker dat jij het bent. Ik kijk er naar uit om jou op FB te ontmoeten!!

Esther Groenewegen
Door

Esther Groenewegen

op 21 Nov 2014

Hoi Pauline, Ik heb je toegevoegd aan de Facebook groep!

Bastienne
Door

Bastienne

op 23 Nov 2014

Hoi Esther Het lijkt mij ook fijn om samen met anderen die het herkennen, dingen rondom ons kind te delen waar we tegen aan lopen. Van elkaar te leren mogelijk? We hebben een adoptie zoon van zeven met een hechtingsstoornis. Groetjes Bastienne

Esther Groenewegen
Door

Esther Groenewegen

op 23 Nov 2014

Hoi Bastienne, Wat leuk dat je onze Facebook groep wilt komen versterken! Zou je mij een vriendschapsverzoek willen sturen zodat ik je kan toevoegen? Ik kijk er naar uit op je op FB te ontmoeten! Hechte Groet, Esther

Margriet
Door

Margriet

op 30 Nov 2014

Ook ik heb belangstelling voor de FB-groep. We hebben een dochter met hechtingsstoornis, ontstaan nadat haar tweelingbroertje overleden is. Groeten, Margriet

Esther Groenewegen
Door

Esther Groenewegen

op 01 Dec 2014

Hoi Margriet, Wat leuk dat je onze Facebook groep wilt komen versterken! Zou je mij een vriendschapsverzoek willen sturen zodat ik je kan toevoegen? Ik kijk er naar uit op je op FB te ontmoeten! Hechte Groet, Esther

Esther Groenewegen
Door

Esther Groenewegen

op 17 Dec 2014

Hoi Margriet, Ik heb jou net een mail gestuurd. En ik kom er nu achter dat ik wel weer jou kan beantwoorden. Als je het fijn vind om deel te nemen aan onze besloten FB groep dan kun je mij een vriendschapsverzoek sturen zodat ik jou kan toevoegen. Ik kijk er naar uit om jou daar te mogen ontmoeten. Hechte groet, Esther

Hilde Lambooij
Door

Hilde Lambooij

op 18 Apr 2017

Zou graag lid worden van jou facebook pagina. Ik woon in Denemarken. Onze gadopteerde dochter heeft een reaktive hechtingstoornis. Met vriendelijke groet Hilde Lambooij

Esther
Door

Esther

op 20 Apr 2017

Hoi Hilde, Dank je wel voor je reactie! Als je lid wilt worden van onze community dan kan je een lidmaarschapsverzoek sturen naar de pagina zodat ik je kan toevoegen! Ik kijk er naar uit om je daar te ontmoeten. p.s. als er behoefte is aan informatie over hechtingsproblemen in Denemarken kun je altijd contact met mij opnemen, ik ga bijvoorbeeld volgende week naar Aruba om daar weer trainingen en lezingen te geven over deze diagnose. Ik heb voor mijn modellenwerk 10 jaar in New York gewoond dus een training in het Engels zou voor mij niet zo moeilijk zijn... Ik kijk er naar uit om je in onze community te ontmoeten! Hechte groet, Esther

Anje van Oene
Door

Anje van Oene

op 18 Apr 2017

Heb zelf een adoptiekind met hechtingsstoornis . Het is fijn om er meer over te weten . En zo onze kinderen beter te kunnen helpen en begrijpen.

Esther
Door

Esther

op 20 Apr 2017

Hoi Anje, Dank je wel voor je reactie! Fijn dat mijn website een plek is waar je informatie kunt vinden om je kinderen beter te begrijpen en helpen! Hechte groet, Esther

Lidia
Door

Lidia

op 29 Nov 2018

Hoi Esther, Ik ben een moeder van een zoon van 12 en een dochter van 9. Bij mijn dochter is ca. 4 jaar geleden de diagnose RHS vastgesteld. We zijn al een tijdje bezig met allerlei hulpverleners, EMDR heeft niets geholpen, momenteel midden in een lang Theraplay traject. Deze laatste therapie lijkt vruchten af te werpen. En dan ineens kom ik op jouw website terecht. Een wereld gaat voor me open! Blij met je kennis, adviezen en tips. Jij vertelt t allemaal een stuk simpeler waardoor t ook makkelijker wordt om over te brengen aan de mensen om mijn dochter heen, zoals school! Die onwetendheid daar is zo frustrerend, voor mij en zeker voor mijn dochter.. Ik heb me al aangemeld op Facebook maar ik geloof niet dat er nog veel activiteit is of misschien ben ik nog niet toegevoegd?! Ik hoop nog veel meer te lezen en leren op deze site en via Facebook en Youtube.. Voor nu in ieder geval dankjewel! Groet, Lidia

Esther
Door

Esther

op 06 Dec 2018

Hoi Lidia, Dank je wel voor je reactie en het delen van jouw persoonlijk verhaal. Wat fijn dat ik je een beetje kan helpen in jouw zoektocht naar oplossingen voor je kinderen. En fijn dat je dit met mij deelt. Er is inderdaad minder activiteit in de groepen maar dit komt omdat ik zelf op dit moment met online programma's bezig ben. Volgend jaar ga ik weer een nieuwe groep starten als je het leuk vind kan jij je opgeven voor deze groepen op deze link: https://alshechtennietvanzelfgaat.nl/pilot/?preview=true Succes en wie weet tot snel in mijn online programma Monster in Huis. Hechte groet, Esther

Jolieke
Door

Jolieke

op 25 Jul 2019

Hallo, Zou me graag aanmelden voor de facebookgroep. Na bijna een jaar aan het zoeken te zijn geweest. Deze week duidelijkheid gekregen dat er bij mijn zoon een hechtingsprobleem speelt. Zit vol vragen, onduidelijkheden, onzekerheden en heb behoefte aan lotgenoten. Weet me soms echt geen raad.. nu vakantietijd en zie er zo tegenop...

Esther
Door

Esther

op 05 Aug 2019

Hey, dank je wel voor je reactie. Hier de link van de pagina. Als je behoefte hebt om een afspraak te plannen behoord dit ook de mogelijkheden. Neem contact op met Ingrid zij verzorgd mijn agenda: secretariaat@alshechtennietvanzelfgaat.nl Link naar de FB pagina: https://www.facebook.com/groups/1495980373787896/ En hier de link naar mijn YouTube kanaal: https://www.youtube.com/channel/UCByX_D7b48q6xmlrUMM0d8A?view_as=subscriber Op dit kanaal staat meer dan 30 uur aan informatie over vroegkinderlijk trauma en hechtingsproblematiek. Succes met de zomervakantie, ik weet uit ervaring dat dit de meest lastige momenten zijn. Hechte groet, Esther

Monique
Door

Monique

op 21 Aug 2019

Hoi Esther, Wat ben ik blij met jouw site! Ik ben moeder van 2 jongens van 11 jaar en 7 jaar. Onlangs is bij mijn oudste zoon een hechtingsprobleem vastgesteld na een interne opname van 3 maanden. Ik zit vol vragen, onduidelijkheden, onzekerheden. Vooral het hoe en wat omdat wij een vrij "normaal" gezin zijn zonder extreme situaties. De vraag bij mij speelt vooral hoe het kan dat hij dit heeft? Een vraag waar tot nu toe niemand echt antwoord op kan geven. En dat maakt het accepteren van deze diagnose vrij lastig. Ik heb gisteren je boek thuis ontvangen :-) en heb me aangemeld op je FB pagina én ik zal samen met mijn man aanwezig zijn bij je training aanstaande 21 september! Lieve groetjes, Monique

Esther
Door

Esther

op 25 Aug 2019

Hey Monique, Wat goed dat je gelijk in actie bent gekomen, super power mommy dus! Tijdens de Master Class gaat zeker aanbod komen waarom jouw kind deze problematiek heeft ontwikkeld. Het accepteren van de diagnose is ook super lastig, daar heb ik jarenlang heel erg mee geworsteld en nu soms ook nog een beetje. Maar wat je heel erg gaat helpen is tijdens de Master Class andere ouders ontmoeten. Dat kan soms heel erg helend zijn, je hebt dan het gevoel dat je er niet meer alleen voorstaat en dat je met je verhaal ook anderen weer kunt helpen. Ik kijk er naar uit om je 21 september te ontmoeten. Hechte groet, Esther

Fanny Thoelen
Door

Fanny Thoelen

op 11 Nov 2019

Dag Esther. Ik ben mama van een bijna 17 jarige adoptiezoon. Duidelijk onveilig gehecht. Constant problemen. Niet meer welkom op school. Hulpverleners vinden zijn gedrag te complex. Ik vind je verhaal zo herkenbaar. Het doet me goed te weten dat ik niet alleen ben in deze situatie. Lieve groeten

Esther
Door

Esther

op 12 Nov 2019

Dank je wel voor je reactie en het delen van jouw persoonlijk verhaal. Ik weet het veel hulpverleners zijn handelingsverlegen bij trauma gedrag. Helaas ben je zeker niet alleen met de uitdagingen waar je dagelijks mee te maken hebt. Ik wens je heel veel sterkte en succes met jouw zoektocht naar oplossingen voor jouw kind met onveilige hechting.

Heidi
Door

Heidi

op 26 Dec 2019

Ik zou graag lid worden, omdat ik 2 kinderen met hechtingsstoornis heb en mijn vertrouwen in psychologen kwijt ben.

Esther
Door

Esther

op 27 Dec 2019

Beste ouder, hierbij de link voor de Als Hechten Niet Vanzelf Gaat Community: https://www.facebook.com/groups/alshechtennietvanzelfgaat/ We kijken er naar uit om je daar te mogen ontmoeten. Hechte groet, Esther

judith moonen
Door

judith moonen

op 27 Mar 2020

hoi allemaal, ik zou me hier graag aan willen melden. dank u wel. groetjes judith

Esther
Door

Esther

op 31 Mar 2020

Beste Judith, Als je naar facebook gaat en deze link in de zoekbalk kopieert kom je vanzelf in de community van Als Hechten Niet Vanzelf Gaat, ik kijk er naar uit om je daar te ontmoeten. https://www.facebook.com/groups/alshechtennietvanzelfgaat/ Dit is de pagina van onze community op Facebook: https://www.facebook.com/alshechtennietvanzelfgaat.nl/ Hechte groet, Esther

Paulien Tobben
Door

Paulien Tobben

op 03 May 2020

Graag word ik lid. Het is even heel moeilijk thuis met mijn 6 jarige zoon

Esther
Door

Esther

op 05 May 2020

Goed idee! Ik kijk er naar uit om je in de community te ontmoeten! Als je op deze link klikt kan ik je toevoegen aan de community: https://www.facebook.com/groups/alshechtennietvanzelfgaat/ Hechte groet, Esther

Inge Wiltink
Door

Inge Wiltink

op 17 May 2021

Ik ben moeder van twee adoptiekinderen en ik zou graag lid willen worden van deze groep

Esther
Door

Esther

op 17 May 2021

Beste 'awesome mom' je bent van harte welkom in onze community! Klik op deze link:https://www.facebook.com/groups/alshechtennietvanzelfgaat, beantwoord de vragen en je wordt zo spoedig mogelijk toegelaten. Hechte groet, Esther

Reactie plaatsen