Testimonials

- TESTIMONIALS -

Wat anderen over esther zeggen
quote-left

Ik had nog nooit van hechtingsproblematiek gehoord voordat onze pleegzoon bij ons werd geplaatst. Ik heb ontzettend veel van Esther geleerd om hem beter te leren begrijpen en helpen.


quote-right

Jolanda

Ouder


quote-left

Herkenning, inzichten en daardoor veel meer begrijpen waarom mijn meisje doet zoals ze doet en dan kan ik beter reageren op haar. Zo dankbaar voor Als hechten niet vanzelf gaat en Esther!


quote-right

Mirjam

Ouder


quote-left

Herkenning, ik heb veel gehad aan de Monster in Huis training. Vooral inzicht in het ontstaan en de gevolgen van vroegkinderlijk trauma. Je geeft je kennis door, waardoor ik niet steeds het wiel zelf uit hoef te vinden, dank je wel daarvoor Esther! 


quote-right

Sylvia

Ouder


quote-left

Esther, ik weet niet of je gelovig bent, maar mijn wisest quote op dit moment is: “God often uses our deepest pain as the launching pad or our greatest calling”.

We are blessed to have you and your experience of 15 years!

Keep up the extraordinary work your’re doing!


quote-right

Marjon Mari Barreño

Leerkracht op Aruba 


quote-left

I have known Esther for years. Her heart for the children shines through all she does! She has traveled to the US over and over to learn tools and find answers to help those wounded by trauma. She has literally climbed the highest mountains and traveled across the seas for the children and their families. We share the same mission and passion about early childhood trauma and making the world a better place. 

quote-right

Nancy Thomas 

Founder Families by Design USA 


quote-left

Esther is een zeer bevlogen trainer.

Zij richt zich direct op pyscho-educatie en het versterken van ouders van kinderen met hechtingsproblemen.

Een ervaringsdeskundige met een prachtige missie én gedegen kennis! 

quote-right

Marscha Struijk 

Specialist in Jeughulp


quote-left

'Als Hechten niet vanzelf' gaat betekent voor mij herkenning en erkenning van andere ouders en leren van Esther en elkaar. Het delen van informatie en aan een half woord genoeg hebben als het thuis even niet lekker loopt.

Vooral als moeder van een zoon met HP en daarnaast als kindercoach die zich specialiseert op het gebied van hechting is het een heel fijn platform.


quote-right

Patricia Vermeer 

Kindercoach 


quote-left

Ik heb alle kennis van Esther opgeslurpt als een spons. Het raakt me en ontroerd me maar vooral al die ‘aha’ momenten geven heel veel herkenning. Ik sta er niet alleen voor, dank je wel Esther! 


quote-right

Annemarie 

Ouder 


quote-left

Voor mij betekent 'Als Hechten niet vanzelf' gaat een verbinding tussen theorie en praktijk. Wat ik na jaren werken met kinderen met hechtingsproblematiek als zeer waardevol ervaar. Deze verbinding is hard nodig als je als professional wilt werken met mensen die worden geconfronteerd met hechtingsproblematiek.


quote-right

Martine Stenfert-Meijer

Orthopedagoog & Gedrags-wetenschapper 


quote-left

Ik heb heel lang het gevoel gehad dat de huidige hulpverlening niet voldoet. Op Curaçao is het geven van medicijnen de normaalste gang van zaken. Ik pleit zelf voor therapie en traumabehandeling.  Als hechten niet vanzelf gaat geeft mij de juiste kennis en de zekerheid dat ik op de goede weg zit. Wie weet er beter wat nodig is dan de mensen die er rechtstreeks mee te maken hebben zoals Esther? 


quote-right

Petra Wijnstekers 

Hulpverlener op Curacao 


quote-left

'Als Hechten niet vanzelf' gaat betekent voor mij herkenning van de problemen die we niet konden plaatsen. Veel aha momenten, kwartjes die vallen. Persoonlijke groei, tips, een klankbord en begrip van Esther en andere ouders.

En soms gewoon even je hart luchten, even je struggels uiten en dan weer door! 


quote-right

Joyce 

Ouder 


quote-left

Ik ken Esther als een toegewijde moeder die alle mogelijkheden onderzoekt om haar dochter met hechtingsproblemen te helpen. Hierdoor heeft zij niet alleen expertise opgedaan door haar ervaring met haar kind, maar ook door het opzoeken en onderzoeken van veel mogelijkheden.


quote-right

Monique Blok-Wildschut 

Tomatis Therapeut 


quote-left

Herkenning en dankzij deze website en community contact met mede lotgenoten. Zelf zou ik graag meer regionale bijeenkomsten zien in samenwerking met Esther en de GGZ.

 

quote-right

Richard 

Vader & Coordinator bij Voor Ouders & door Ouders 


quote-left

Herkenning en steun! 

Vooral tijdens onze eerste jaren toen er nog weinig bekend was over deze diagnose.


quote-right

Annemarie 

Ouder 


quote-left

De Monster in Huis training was inspirerend, leerzaam en gezellig! 

De tijd vloog om, ik zat steeds geboeid te luisteren.


quote-right

Wilma Hupscher

Jeugdarts GGD regio Utrecht  


quote-left

Wat is het fijn om mijn cliënten te kunnen wijzen op het bestaan van jouw website Esther. Het is bijna niet uit te leggen hoe het voelt als je voor een kind zorgt met hechtingsproblemen. Alleen ervaringsdeskundigen zoals jij kunnen echt weten hoeveel energie dit van je vraagt als ouder, partner of andere dichtbij betrokkene. Geen goedbedoelde maar totaal niet aansluitende adviezen die mijn cliënten al zo vaak van mensen om hen heen gehoord hebben maar goed onderbouwde tips en vooral ‘een hart onder de riem’! Dit verdienen alle ouders/verzorgers/betrokkenen die deze kinderen opvoeden en begeleiden naar een meer veilige hechting. Eindelijk iemand die het snapt! Esther, je wordt op deze manier steeds meer ‘de stem’ van de ouder met het kind met hechtingsproblemen. Ik bewonder je doorzettingsvermogen, je kracht en je gave om dit met anderen te delen. Dank je wel hiervoor.


quote-right

Ilse Prins 

Expert hechtingsproblematiek bij kinderen 


quote-left

Herkenning voor mijzelf, kracht om met mijn eigen herstel aan de gang te gaan, veel meer begrip voor anderen. Vooral het gedicht 'Hoe voelt het om niet veilig gehecht te zijn?' raakt mij heel erg. Kijk nu anders naar mijn zoon van 21 met AHDH aan, met meer begrip en rust. Ik hoef mij ook niet meer vervelend te voelen, ik heb gewoon dikke pech gehad dat ik geboren ben terwijl ik niet welkom was. Maar neem het hef nu zelf in handen en ben niet zielig. Bij de community van Als hechten niet vanzelf gaat zijn we allemaal sterk omdat we de strijd aangaan met het hechtingsmonster en dat is goed. 


quote-right

Kerstin

Volwassenen met HP


quote-left

Ik raad het volgen van een van de trainingen van 'Als hechten niet vanzelf gaat' vooral aan leerkrachten aan in het basisonderwijs. Zodat het gedrag van kinderen met een hechtingsprobleem beter en sneller herkend wordt en met name onderscheiden wordt van kinderen met bijvoorbeeld ADHD of Autisme. In de praktijk blijkt dat door onwetendheid en ontbrekende informatie de aansluiting tussen de leerkracht en het kind niet optimaal is. En dat is zonde en vooral onnodig. Esther Groenewegen weet als geen ander de diagnose op een simpele manier uit te leggen en te herkennen. 

 

quote-right

Eugenie 

Ouder 


quote-left

Veel geleerd, de Monster in Huis Training heeft veel indruk op mij gemaakt.


quote-right

Mieke Meulenhoek

Leerkracht


quote-left

Herkenning & erkenning.

Begrip & kracht.


quote-right

Tatiana 

Ouder 


quote-left

Bij 'Als Hechten niet vanzelf gaat' mag je gewoon je verdriet delen. 


quote-right

Willeke

Ouder 


quote-left

Super leerzaam en herkenbaar! 

De hele dag raakte me en ik neem alles mee naar gezin en praktijk om weer te groeien.


quote-right

Monique Sieck

Kindercoach 


quote-left

Complimenten voor je blogs en website, ik verwijs onderwijs mensen er graag naar! ‘You make a difference’ voor worstelende ouders!


quote-right

Willem de Jong 

Schrijver & Directeur van Gedrag. nu 


quote-left

Interessant, veel informatie gekregen tijdens de Monster in Huis training.

De bevlogenheid en passie van Esther was aanstekelijk!  


quote-right

Saskia

Ouder 


quote-left

Wat 'Als Hechten niet vanzelf gaat' voor mij betekent? 

Herkenning, inzicht, steun, het gevoel niet alleen te staan, veel kennis. Interessante nieuwe inzichten en tools om thuis mee aan de slag te gaan. 


quote-right

Erika

Ouder


quote-left

Waanzinnig goed verzorgd, inhoudelijk vernieuwend en inspirerend. Het enthousiasme en passie straalde ervan af. Ik heb tijdens de Monster in Huis training geleerd dat je juist de soms ‘leeftijdsadequate verantwoordelijkheden’ uit handen moet nemen om stappen vooruit te komen in de ontwikkeling.


quote-right

Loes

Ouder


quote-left

Grootste inzicht van de Monster in Huis training? Dat je als moeder je onderbuikgevoel niet moet negeren!!

Super inspirerende dag!!

Super georganiseerd!


quote-right

Dianne

Ouder


quote-left

'Als Hechten niet vanzelf gaat Event' was erg vakkundig georganiseerd! 

Ouders van kinderen met hechtingsproblematiek zijn volgens mij superhelden!!

Wat blijft mij het meest bij van de training?

Een schitterend gedicht voorgelezen door Esther haar 2 prachtige kinderen, kippenvel!


quote-right

Gerrie Pols

Leerkracht 


quote-left

Dank je wel Esther voor je bijzondere verhaal. Je hebt indruk op mij gemaakt. Vooral omdat je zo puur en recht uit je hart, kwetsbaar en heel krachtig daar stond. Dat je maar veel mensen mag inspireren met jouw hulp.


quote-right

Marianne Geurts 

Trainer/Coach


quote-left

Ik heb al jarenlang veel steun gehad aan 'Als Hechten niet vanzelf gaat' en Esther. Dankzij 'Als Hechten niet vanzelf gaat' weet ik zoveel meer en kan ik zoveel meer. Ik heb ook dankzij de ervaring en expertise van andere leden uit Bonaire en Curaçao mijn zoon EMDR kunnen aanbieden. In deze groep is er zoveel herkenning en een gevoel van saamhorigheid dat echt heel veel goed maakt. Eternally grateful fort this journey! 


quote-right

Marjon Mari Berño

Ouder en leerkracht op Aruba


quote-left

Maandag gaat de trampoline de klas in, desnoods voor mijzelf!


quote-right

Eva van Essen 

Leerkracht & Gedragsspecialist 


quote-left

Monster in Huis is een super leerzame training op een zeer motiverende en enthousiaste manier gedaan, vol herkenning! 


quote-right

Anjola

Grootouder


quote-left

Monster in de Klas training is erg interessant en vanuit verschillende invalshoeken het onderwerp belicht, leerzaam!


quote-right

Laura 

Ouder en leerkracht op Aruba


quote-left

De Monster in Huis training zat vol met waardevolle informatie en adviezen. Soms is het zo moeilijk om de juiste weg te vinden met een kind met deze problemen. Heel bij met de vele tips die ik tijdens de training heb gekregen. Esther is een goede spreker, ik was gelijk geraakt toen zij begon te spreken over haar eigen verhaal over dit onderwerp.


quote-right

Joyca 

Ouder & Leerkracht 


quote-left

Hartelijk dank voor deze toptraining. Het is heel fijn om te zien hoe Esther zich inzet voor deze problematiek. Wij zijn beiden aanstormende leerkrachten en zouden het heel fijn vinden om nog meer te weten te komen hoe we deze kinderen op de juiste manier in de klas kunnen helpen.


quote-right

Annemiek& Benjamin

Studenten PABO


quote-left

Inspirerend!

Ga vol vertrouwen naar huis met nieuwe inzichten en methoden!


quote-right

Odillia

Ouder


quote-left

Leerzaam, fijn en persoonlijk


quote-right

Tjitske Spinder-Schuurman 

Onderzoekster vroegkinderlijk trauma 


quote-left

'Als Hechten niet vanzelf gaat' betekent voor mij: herkenning, bewustwording, leerzaam en soms confronterend…


quote-right

Gerlinda 

Ouder


quote-left

'Als Hechten niet vanzelf gaat' is super! Zo fijn om hier mijn zorgen en verdriet te mogen delen! 


quote-right

Astrid 

Ouder


quote-left

Zo fijn om bij Als hechten niet vanzelf gaat het gevoel te krijgen dat je er niet alleen voor staat bij het opvoeden van je kind met hechtingsproblemen. Daarnaast ook heel fijn de hoop te voelen dat we de juiste hulp gaan vinden.

 

quote-right

Mirjam

Ouder


quote-left

Zo'n inspirerende training, veel nieuwe dingen gehoord en veel diepgang over de diagnose gekregen. Mindblowing dat er zoveel is wat we nog niet weten over het menselijk brein en eigenlijk al zoveel wetenschappelijk onderzocht en onderbouwd is door hersen-scans.

Wauw!

Spread the word en heel veel succes met jouw missie! 

quote-right

Wendy

Gastouder 


quote-left

Het was echt een supertraining Esther! Had nog uren naar je kunnen luisteren. Deze training heeft heel veel puzzelstukje op zijn plek laten vallen. 


quote-right