Hechtingsproblemen

Waarom ik je wél kan helpen

De meeste mensen kennen mij van de uitzending van het mooiste meisje van de klas, mijn werk als internationaal fotomodel of mijn persoonlijk verhaal.


Maar mijn kennis en expertise gaan verder dan een mooi levensverhaal als ervaringsdeskundige. Dat is ook de reden dat ik anders ben dan andere hulpverleners. Ik kan je breed georiënteerd hulp, begeleiding en advies aanbieden omdat ik mij al mijn hele leven al bezig houd met gezondheid, persoonlijke ontwikkeling, neurobiologie, psychologie, voeding en menselijk gedrag.


Hier een klein overzicht van mijn kennis en expertise:

- Ik heb psychologie en complementaire geneeswijze gestudeerd aan de hogeschool Hippocrates. 

- Tijdens mijn 10 jarig verblijf in de US heb ik neuro-psychologie, Chinese Traditional Medicine en complementaire geneeswijze gestudeerd aan de New York Open Center. 

- Bij de Cell Care Academy van Dirk Zoutewelle heb ik functionele neurobiologie en hersen-gerelateerde aandoeningen gestudeerd.  

- Ik ben werkzaam geweest als regiomanager bij Solgar Vitamins, waar ik orthomoleculaire therapie heb gestudeerd.

- Ik ben gediplomeerd in CPI's NonViolent Physical Crisis Intervention een jaarlijkse US training zodat ik veiligheid, bescherming en zekerheid kan bieden tijdens interventies met getraumatiseerde kinderen.

- Ik werk nauw samen met een US Advisoryboard van Amerikaanse trauma experts waar ik jaarlijks mee werk in Orlando. Ik blijf dus steeds op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en onderzoeken uit de US.

- Ik heb les gehad van toonaangevende trauma experts die wereldwijd bekend zijn met hun onderzoeken naar hechting en trauma en de gevolgen daarvan. Onder andere: Bessel van der Kolk, Gabor Mate, Gordon Neufeld, Bruce Perry, Svetlana Masgutova, Dirk Zoutewelle, Martin Appelo, Nancy Thomas en nog vele anderen.

- Ik werk jaarlijks op Healing Hearts kampen in Amerika. Daar werk ik samen met een trauma therapeuten en begeleiden wij een week lang de meest getraumatiseerde kinderen van Amerika. De beste leerschool ever!!

- Last but no least: Ik ben zelf ouder van een kind met hechtingsproblemen, ik ga je dus alleen tools, methoden en strategieën delen waarvan ik weet dat deze écht helpen. Ik heb ze allemaal al voor je getest in mijn gezin.

Trauma Expert

Gabor Mate 

Expert Hechtingsproblematiek

Nancy Thomas 

expert hechtingsproblematiek

Bessel van der Kolk 

Expert Neurotransmitters

Dirk Zoutewelle 

Reflex Integratie Methode

Svetlana Masgutova 


Wat maakt mijn aanpak anders? 

4 E-methode 

4 E methode Hechtingsproblemen

Alle hulp die ik je bied is volgens de 4-E methode van Als Hechten Niet Vanzelf Gaat.  Ik geloof namelijk niet in een magische tool, fix of pil. Hechtingsproblemen kun je alleen oplossen als je het gehele systeem bekijkt en aanpakt. Dit heb ik de 4 E-methode genoemd. Ik weet uit eigen ervaring dat deze 4 drijfveren essentieel zijn in het helen van hechtingsproblemen in het gezin. Dit naast de breed georiënteerde kennis en opleidingen die ik heb gedaan maakt dat ik onderscheidend ben van andere hulp bij hechtingsproblematiek. 

Empathy: Ik wil ouders en hun kinderen het gevoel geven dat het niet hun schuld is en dat zij geen falende ouders of kinderen zijn. 

Engage: Ik geloof in de kracht van samenkomen, dingen met elkaar delen, de leuke en de minder leuke. 

Empower: Ik wil ouders, professionals en onveilig gehechte kinderen in hun kracht zetten. Hen leren op hun onderbuik te vertrouwen en hun eigen-wijsheid te herkennen en erkennen. 

Educate: Ik deel al mijn kennis over deze diagnose op een praktische 'hands-on' manier zodat je gelijk gelijk aan de slag kunt en resultaat ervaart.

"Het opvoeden [begeleiden] van kinderen met hechtingsproblemen is als topsport, je kunt het niet alleen"

Esther Groenewegen 

Mijn Missie  Ik ben Esther Groenewegen-Jonker, moeder van twee fantastische kinderen, waaronder een prachtige dochter met de diagnose reactieve hechtingsstoornis en Gilles de la Tourette. Ik weet precies hoe het voelt als je kind onveilig gehecht is.

Mijn bijzondere dochter

Jarenlang heb ik de strijd met deze diagnose in eenzaamheid gestreden. Toen mijn dochter 6 jaar werd, was de situatie thuis onhoudbaar geworden en is zij 2 jaar opgenomen geweest in dagbehandeling. Daar werd pas duidelijk wat er aan de hand was: mijn dochter was geen eigenaardig, vervelend of onhandelbaar kind. Mijn dochter is onveilig gehecht en had last van haar brein en lichaam, wat constant in overlevingsmodus stond. Vanaf dat moment heb ik mijn baan als internationaal fotomodel opgezegd en ben ik mij gaan focussen op het herstel van onze hechting.

Nu is mijn dochter volwassen en ik kan alleen maar zeggen dat ik ontzettend trots op haar kan zijn en dat ik nu niet meer zo bang ben voor haar toekomst.

Dit gun ik andere ouders van getraumatiseerde kinderen ook!


Hechtingsproblemen

Auteur | Internationaal Spreker | Trainer | Docent | Expert Hechtingsproblematiek

Van 'Mess naar Message' 

Dat is de reden dat ik als hechten niet vanzelf gaat heb opgezet; een online platform, community en academie voor ouders en professionals die te maken hebben met onveilig gehechte kinderen en [jong]volwassenen. Ik kon het niet langer aanzien dat zoveel ouders en professionals niet de juiste tools, methoden en strategieën konden vinden om mee aan de slag te gaan. Ik begon eerst met het delen van mijn kennis via blogs. Maar al heel snel zag ik: er is meer nodig. Vanaf dat moment ben ik mij volledig gaan wijden aan het delen van mijn kennis, expertise en ervaring met hechtingsproblematiek en vroegkinderlijk trauma.

Er zijn zoveel geweldige ouders, leerkrachten, hulpverleners, therapeuten en andere verzorgers om onze kinderen heen, allemaal opzoek naar de juiste tools om onze kinderen op de juiste manier te helpen. Zij begrijpen: onze kinderen zijn niet lastig, maar hébben het lastig. Maar als je niet met de juiste tools aan de slag kunt, kan je onze kinderen ook niet helpen tot volle potentie te komen. Deze trauma sensitieve tools kan ik je leren. Ik kan je leren om trauma sensitief op te voeden of les te geven. 

Mijn missie

Het is nu mijn missie geworden om hechtingsproblemen beter bekend te maken zodat er meer begrip, bewustzijn en juiste begeleiding beschikbaar komt voor ouders en hun getraumatiseerde kinderen. Ik heb van mijn ‘mess mijn message’ gemaakt en wil de diagnose net zo bekend maken als Autisme en ADHD. Een stem zijn voor al die ouders die nog niet zover zijn om de diagnose met anderen te delen. Daarmee wil ik de wereld een klein beetje mooier maken. Mijn droom is om het verschil te kunnen maken in het leven van 1 miljoen getraumatiseerde kinderen. Dit wil ik doen door mijn passie, expertise en missie met hen en de wereld te delen. Zij verdienen de juiste hulp en mogelijkheden waar zij zo naar verlangen en die zij zo nodig hebben om hun brein en daarmee hun levens te helen. Healing Hearts & Saving lives. 

Wie kan ik helpen?

Ik help pleeg-, adoptie-, gast- én biologische ouders met mijn online trainingen en inspiratiedagen. 1 op 1 coaching en persoonlijk opmaat trajecten behoren ook tot de mogelijkheden. Met leerkrachten, therapeuten en andere hulpverleners deel ik mijn kennis via incompany trainingen op locatie of online. Of met mijn eigen online training Hechting in de Praktijk. [Jong]volwassenen weten mij ook inmiddels te vinden, voor hen is het een verademing om met mij in gesprek te gaan en te ervaren dat er iemand is die hen echt begrijpt. 

Of je nu 5, 15, 45, 75 jaar oud bent, we willen allemaal hetzelfde: iemand waar wij ons veilig, gezien, gehoord, gerespecteerd en begrepen voelen. En dan ben je bij mij op de juiste plek, als je tenminste tegen mijn humor en gevoel van hoop kunt. Want ik ben er van overtuigd dat er altijd hoop is, altijd! 

Daarnaast word ik regelmatig gevraagd om te komen spreken voor verschillende doelgroepen op congressen, symposia, themadagen of andere events. Ook op die plekken hoop ik een steentje bij te dragen om de diagnose beter bekend te maken zodat anderen onze kinderen beter kunnen begrijpen, begeleiden en helpen.

Healing Hearts & Saving Lives! 

Hechte groet, 

Hechtingsproblemen

Download mijn gratis e-book! 

Laat mij jou helpen om kinderen met hechtingsproblemen beter te leren begrijpen en helpen! 

>