Module 3

Hechtingsproblemen

In deze module gaan we een begin maken met het beter begrijpen van hechtingsproblemen. Hoe ontstaan hechtingsproblemen, wat zijn de risico factoren bij deze diagnose en hoe ziet onveilige gehechtheid eruit? 
Welcome to this 4-part course presented by [your company or brand]. We recommend that you turn off all notifications and distractions and take notes while watching the videos below. Putting into practice what you learn here will be well worth your time and attention.

VIDEO #1. Hechtingsproblemen 

In deze video gaan we kijken wat hechtingsproblemen zijn, hoe het kan ontstaan en vooral hoe het eruit kan zien. 


Klik op de video om deze te starten. 

VIDEO #2. Symptomen bij Hechtingsproblematiek 

In deze video gaan we kijken hoe hechtingsproblemen eruit kunnen zien door het bespreken van de verschillende symptomen. Klik op de video om deze te starten. VIDEO #3. Symptomen bij Hechtingsproblematiek 

In deze video gaan we kijken hoe hechtingsproblemen eruit kunnen zien door het bespreken van de verschillende symptomen. Klik op de video om deze te starten. VIDEO #3. Hechtingsproblemen uitgelegd aan kinderen.

In deze video legt mij collega uit Amerika uit wat hechtingsproblemen zijn en hoe je daar op de juiste manier mee om kunt gaan. 


Klik op de video om deze te starten. 

Opdacht #1. Anamnese bij hechtingsproblematiek 

Met deze uitgebreide anamnese kun jij voor jezelf voor hulpverleners een overzichtelijk en helder overzicht maken van wat er allemaal kan spelen bij jullie thuis. 


Klik op het logo om naar het PDF te gaan. 
Opdracht #1. Symptomen lijst Hechtingsproblematiek 

Een uitgebreide symptomen lijst bij hechtingsproblematiek.   Klik op het logo om naar het PDF te gaan. 
Tool #1. De Hechtings-Dans 

Met deze tool kun je ontdekken welke dans jullie aan het dansen zijn. Ik ben benieuwd welke dans jij kunt ontdekken in het gedrag tussen jou en je kind. Klik op het plaatje om naar de tool  te gaan. 

Oefening #1. Beste-Zelf & Anti-Zelf 

 Hele leuke oefeningen voor het hele gezin. Hoe ziet jouw beste zelf eruit? Hoe ziet jouw anti-zelf eruit? 


Klik op het plaatje om naar de oefening  te gaan. 


E-boek #2. Baas over Eigen Brein 

Hoe leg ik uit aan mijn kind wat hechtingsproblemen zijn? 

Aan de hand van werkbladen uit het boek Baas over eigen Brein kun je spelenderwijs uitleggen wat er aan de hand is als je onveilig bent gehecht. 


Klik op het plaatje om naar de werkbladen te gaan. 

Opdacht #3. Things that Bug Me! 

Zoals wij sommige dingen echt irritant aan onze kinderen vinden. Mogen onze kinderen ook dingen irritant vinden, ook aan ons! Deze PDF helpt je kind om dit op een speelse manier te omschrijven en daar in het vervolg beter mee om te gaan. Klik op het logo om naar het PDF te gaan. 


E-boek #1. Het Meisje met het omgekeerde magneetje

E-boekje waarin op een leuke manier wordt uitgelegd waarom het voor sommige kinderen lastig is om nabijheid op te zoeken en te verdragen. 

Bonus Video's 

VIDEO #3. Wat zijn hechtingsproblemen en hoe ziet deze diagnose eruit? 

In deze video leg ik uit aan de hand van het werk van Bessel van der Kolk hoe hechtingsproblemen er uit zien. En hoe de klinieken van Dr. van der Kolk met trauma omgaan. 
Healing Hearts & Saving Lives 

2020 Als Hechten niet Vanzelf Gaat . Alle rechten voorbehouden | Disclaimer