Je hoeft als ouder niet perfect te zijn, je doet wat je kunt...

Je hoeft als ouder niet perfect te zijn, je doet wat je kunt...

https://youtu.be/_a3We0Lt7Eg

'Durf als ouder te kijken naar waar ben ik zelf in getraumatiseerd? Wat vind ik lastig? Welke emoties vind ik niet prettig om te ervaren, en ga daar mee aan de slag. Je eigen trauma’s helen maakt dat je makkelijker met de trauma’s van je kind om kunt gaan. Maar ga nooit opzoek naar schuld bij jezelf of de andere ouder, iedereen doet zijn uiterste best met de mogelijkheden die zij in zich hebben.'

- Diana Jansen, psycholoog en docent

In deze aflevering van mijn podcast serie Baas over eigen Brein ga ik in gesprek met Diana. Zij is psycholoog, docent en moeder. Ze heeft een enorme fascinatie voor de ontwikkeling van de mens. Welke elementen maken dat mensen vol zelfvertrouwen opgroeien, en wat maakt dat angsten, frustraties, klachten of problemen ontstaan Ze begeleid volwassenen, adolescenten en kinderen.

Ons gesprek is intiem, kwetsbaar en persoonlijk geworden. Diana deelt haar persoonlijke zoektocht vanuit haar ziekte naar haar eigen hechting. Iets wat je niet snel zou verwachten dat zij zou delen vanuit haar professionele benadering. Toch vond zij dit belangrijk om te delen en maakt dat dit veel meer is dan een gesprek met een professional.

Geniet van ons gesprek!

Dit kan via Youtube of Sound Cloud

Hechte groet, Esther

Over de schrijver
Reactie plaatsen