Ik wil wel graag knuffelen maar mijn lijf zegt nee

Ik wil wel graag knuffelen maar mijn lijf zegt nee

  Met het starten van het nieuwe schooljaar starten we ook weer met de wekelijkse therapie bij Ilse. www.prinsvanhaarlem.nl Ilse begeleidt ons nu al een paar jaar en wij voelen ons zeer bevoorrecht dat wij met Ilse kunnen werken. We hebben nu al een aantal therapieën gedaan en met kleine stapjes hebben wij geweldige resultaten behaald. Nu zijn we bezig met de Fasentherapie. Een therapie waarbij de inzet van de ouders erg belangrijk is. Ook met deze therapie hebben wij geweldige dingen meegemaakt en zien wij verbeteringen bij Yasmine. We gaan nu kijken of we de therapie kunnen gaan afbouwen. We gaan vanaf nu niet meer elke week, maar om de week. Deze veranderingen zijn lastig voor Yasmine en moeten dan ook duidelijk en lang van te voren worden uitgelegd. Dit heeft Ilse vorige week gedaan. Tijdens deze gesprekken met Yasmine kwam deze wens van Yasmine naar voren: Ilse vroeg aan Yasmine: wat zou je graag nog van mij willen leren? Het antwoord is hartverscheurend:   “Ik zou nog heel graag willen leren papa te knuffelen” “IK wil wel graag met papa knuffelen, maar mijn lijf zegt nee”   Aan de ene kant is dit natuurlijk heel verdrietig om te horen, maar aan de andere kant is het wel heel mooi dat ze dit nu op deze manier kan vertellen. Dat ze wensen heeft over verlangens. Dat ze deze wens in woorden kan omschrijven. Dat ze deze verlangens durft te tonen en te delen. Ik bent best trots op deze verdrietige uitspraak van mijn ‘Tinkerbel’… Zal het dan toch uiteindelijk allemaal goed komen? Dat hoop ik zo vurig voor mijn lieve dochter!!! Hoe ga jij om met de lichamelijk afwijzingen van jouw kind met hechtingsproblemen? Luk het je om op deze momenten neutraal te blijven of raakt het je ook zo diep zoals het mij raakt? Ik lees jouw ervaringen graag in onderstaande reactiebox!
Over de schrijver
Reactie plaatsen