'Ik help ouders en professionals kinderen met vroegkinderlijk trauma en hechtingsproblemen beter te leren begrijpen en helpen'

  • Heb jij een kind met hechtingsproblemen en vind je het lastig om de juiste informatie te vinden over dit onderwerp?
  • Heb jij een kind met hechtingsproblemen en voel jij je ook zo vreselijk machteloos en alleen bij het opvoeden van jouw zoon of dochter?
  • Heb jij een kind met diagnose ADHD of Autisme maar heb je een onderbuikgevoel dat er meer aan de hand is?
  • Geloof jij ook dat jouw kind een talent heeft en gun jij ook dat jouw zoon of dochter tot zijn of haar volle potentie kan komen?

Maar heb jij het gevoel dat jij niet de juiste tools, mindset en informatie hebt om jouw kind zo goed mogelijk te helpen.

Ik ben Esther Groenewegen, moeder van een zorgintensieve dochter met de diagnose reactieve hechtingsstoornis en Gilles de la Tourette. Jarenlang heb ik ook met deze uitdagingen lopen worstelen. Op een gegeven moment wat ik dit zo zat. Ik ben toen begonnen met het delen van mijn verhaal. Mijn verhaal als ouder van een kind met hechtingsproblemen. En binnen de korte keren werd mijn blog een fijne plek voor veel ouders [en later ook professionals] die precies tegen dezelfde problemen aanlopen. Dat heeft mij toen besloten om van mijn eenzaamheid, woede en verdriet mijn missie te maken:

“Ik wil dat hechtingsproblemen net zo bekend worden als Autisme en ADHD”

  • Ben jij ouder een kind met hechtingsproblemen en ben je ten einde raad?
  • Of ben jij een professional en zit je met je handen in het haar omdat ‘gewone’ methoden niet werken? 

Ik kan je helpen. Als eerste omdat ik zelf weet hoe het is om een gezin te hebben waar het hechtingsmonster is binnen geslopen, maar ook omdat ik mij heb gespecialiseerd in vroegkinderlijk trauma en hechtingsproblemen. Ik heb inmiddels mijn eigen trainingen ontwikkeld: MONSTER IN HUIS voor ouders en MONSTER IN DE KLAS voor leerkrachten.

In deze trainingen gaan we aan de slag met geweldige tools, strategieën, oefeningen en handvatten om zelfs de meest hardnekkige trekjes van jullie hechtingsmonster in huis of in het klaslokaal als sneeuw voor de zon te laten verdwijnen.

Is naar een training komen voor jou niet mogelijk? Ik kom ook bij ouders thuis zodat ik persoonlijk op maat tools, tips en methodes met je kan delen. Het voordeel hiervan is dat we de tools, tips en methodes gelijk kunnen toepassen en oefenen. Deze optie is ook mogelijk voor in het klaslokaal. 

Maar ik kom ook graag spreken voor andere doelgroepen zoals consultatiebureaus, huisartsenpraktijken, ziekenhuizen, therapeuten en andere doelgroepen die te maken hebben met onveilig gehechte kinderen, omdat ik als ouder heb ervaren dat de juiste informatie over deze diagnose op deze plekken ontbreekt. Ik pleit nog steeds voor een folder die op deze plekken zou moeten komen!!

Insert Image