Hechtings-Monster In De Klas 

25 Tips hoe je met meer plezier en minder moeite lesgeeft aan kinderen met hechtingsproblemen


Als moeder van een kind met hechtingsproblemen is deze auteur op zoek gegaan naar alle mogelijke therapieën wereldwijd en ze deelt haar bevindingen graag met anderen in gelijksoortige situaties. 


In deze eenvoudige paperback, waarin de focus ligt op professionele opvoeders (en ouders die de leerkracht willen ondersteunen!), zit een schat aan toegankelijke informatie.


In het eerste deel vooral theoretische kennis: hoe ontstaat veilige hechting, vormen van gestoorde gehechtheid, cijfers, risicofactoren en symptomen. Alles geordend in klare taal en in concrete lijstjes.


Het tweede deel is gericht op de praktijk: 25 tips voor in de klas. Geen nieuwe handreikingen, wel met verklaring van oorzaak en gevolg.

Het laatste gedeelte is een mix van tools, verwijzingen (eigen website en trainingen, videoserie , e-book), een uitgebreid levensverhaal, nawoord en dankwoord.


Naslagwerk waarin theorie en praktijk hand in hand gaan; net zoals leerkrachten en ouders hand in hand gaan om samen liefdevol zorg te dragen voor een (basis)schoolperiode waarin kinderen veilig kunnen leren, ook (juist!) kinderen met hechtingsproblematiek!

Ben jij leerkracht en herken jij jezelf in de volgende punten? 

  • Je wilt graag een fijne en veilige relatie opbouwen met alle kinderen uit de klas, maar het lukt je simpelweg niet met sommige kinderen. e mist de tools, tips en de juiste mindset om je te helpen en te helpen
  • Er is een diagnose gesteld, maar je hebt een onderbuik gevoel dat er meer aan de hand is. 
  • Je weet je geen raad met de heftige emoties van sommige kinderen 
  • Het voelt alsof een relatie met bepaalde kinderen alleen maar draait om geluiden en afstoten 
  • Het lijkt alsof je de opdracht hebt gekregen om de hele dag grenzen te stellen
  • Je ziet met pijn in je hart dat het sommige kinderen niet lukt om tot fijne vriendschappen te komen

Waarom dit boek? 

Als moeder van een kind met hechtingsproblemen ondervind ik zelf veel onwetendheid in het reguliere onderwijs. Om die reden heb ik dit boek als ouders van een kind met hechtingsproblemen geschreven. Dit boek is bedoeld voor alle ouders / verzorgers en leerkrachten van getraumatiseerde kinderen met hechtingsproblemen. Het boek helpt leerkrachten en ons als ouders eigenlijk ook, om onze kinderen beter te leren begrijpen en helpen.

Voor Wie Is Dit Boek? 

Ben jij als leerkracht, onderwijsassistent ook altijd op zoek naar nieuwe inzichten en tips om de kwetsbare kinderen in jouw klas beter helpen? In dit praktische boek heb ik tips voor je verzameld die wèl werken en resultaat leveren. 

Sneak Preview 

EXTRA'S, SPECIAAL VOOR DE LEZERS VAN DIT BOEK 

Extra #1.

3-delige video serie  

Extra#2.

Brief aan de leerkracht

Ben jij ouder en heb je te horen gekregen dat je kind hechtingsproblemen heeft en vind je dit ook lastig om aan de leerkracht te vertellen? Speciaal voor deze ouders heb ik een brief opgesteld waarom duidelijk staat wat de leerkracht over jou kind moet weten. 

Extra #3.

E-boek wat is er met mijn kind aan de hand? 

Wil jij meer te weten komen over de symptomen van vroegkinderlijk trauma en hechtingsproblemen? Speciaal voor de lezers van dit boek heb ik een beknopt e-boek gemaakt waarin ik de meest voorkomende symptomen voor je heb verzameld. Dit e-boek geeft je duidelijkheid in het herkennen van hechtingsproblemen.


All deze extra's zijn na het bestellen van dit boek direct te downloaden via een speciale bijlagen pagina link.


Over Esther Groenewegen 

Esther is internationaal spreker, auteur en expert hechtingsproblematiek. Ze helpt ouders en professionals kinderen met hechtingsproblemen beter te leren begrijpen en helpen. Esther weet met enorm veel compassie en inlevingsvermogen het onaangepaste gedrag van kinderen met hechtingsproblemen te verklaren en wat mogelijk te achterhalen. 

Wat zeggen de lezers over het boek?