Als Hechten Niet Van Zelf Gaat

Hechting in Huis Jaarprogramma 

Wat fijn dat je deze pagina hebt gevonden! 

Jij bent ouder en opzoek naar oplossingen en mogelijkheden om jouw kind te helpen!

Met deze jaartraining leer jij in 9 stappen hoe jij op de juiste manier met het lastige gedrag van je kind om kunt gaan. 

Meer weten over deze training?
Boek dan een gratis 30 minuten Advies Gesprek!

In 9 stappen beter leren omgaan met

kinderen met hechtingsproblemen 

Ben jij ouder van een kind met lastig gedrag en ben jij ten einde raad?

 • Ben jij al jarenlang aan het tobben met het gedrag van je kind en kom je niet verder?
 • Voel jij je radeloos omdat niets lijkt te helpen en er weinig verbetering is?
 • Wist je dat gedragsproblemen kunnen voortkomen uit traumatische gebeurtenissen in de eerste levensjaren, zoals scheiding, armoede, postnatale depressie, medisch handelen voor/tijdens of vlak na de bevalling, mishandeling, misbruik, adoptie en pleegzorg.
 • Weet dat als jij je machteloos en uitgeput voelt dat heel begrijpelijk is; het opvoeden van onveilig gehechte kinderen is topsport alleen dan zonder alle hulp waar topsporters wel op kunnen rekenen.
 • Weet dat als jij trauma sensitieve tools en methoden gaat aanleren jij het gedrag van je kind kan veranderen in liefdevol en respectvol gedrag.
 • Ik help je om het gedrag van jouw kind beter te begrijpen en ga je ‘geheime wapens’ aanleren om van het hechtings- [controle] monster bij jou thuis weer een liefdevolle knuffel beer te maken.

Met deze jaartraining ontdek jij in 9 stappen en thema's alle geheime wapens om beter met het hechtings- [controle] monster om te gaan. 

'Kinderen met hechtingsproblemen zijn niet lastig, ze hébben het lastig'

Weet dat je niet de enige bent! 

Wist je dat 30 tot 40% van alle kinderen traumatische ervaringen meemaakt vóór hun 6de levensjaar? Deze gebeurtenissen kunnen grote gevolgen hebben voor het gedrag en brein ontwikkeling van deze kinderen en worden vaak verward met ADHD en andere diagnoses. 


Dit percentage zal naar verwachting stijgen door de toenemende stress in onze westerse digitale, prestatiemaatschappij. Armoede, werkeloosheid en discriminatie zijn ook grote stress- en risicofactoren voor hechtingsontwikkeling van kinderen. 


Wil jij een verschil maken in het leven van jouw kind? Help hen dan met de juiste tools om beter om te gaan met deze uitdagingen. Door nu te investeren in het beter begrijpen en ondersteunen van jouw kind, geef jij hem/haar de succesgewoonten en krachtige breinontwikkeling om te overleven in deze complexe samenleving en toekomst. 


Start vandaag nog met dit jaarprogramma en maak een verschil in het leven van jouw kind en gezin! 


Ik wil meer weten over dit jaarprogramma! 

Herken jij jezelf in onderstaande?

 • Je zoekt al jaren naar de juiste hulp voor jouw kind en gezin?
 • Ervaar je frustratie door de lange wachtlijsten en ineffectieve trajecten?
 • Voel je dat hulpverleners jouw situatie niet begrijpen en het gedrag van jouw kind aan jouw opvoeding toeschrijven?
 • Werken de aangereikte tools niet en voelen ze niet juist voor jou om toe te passen?
 • Ben je uitgeput na jarenlange strijd met instanties en het gedrag van jouw kind?
 • Nemen vrienden familie afstand vanwege dit lastige gedrag?
 • Voel jij je geïsoleerd en merkt je dat je er niet meer voor anderen kunt zijn?
 • Heb je spijt van de ingeschakelde hulp en voel jij dat jij nu nog meer moet strijden tegen te hulpverlening in plaats van tegen het hechtings- [controle]monster bij jullie thuis?
 • Wil jij weten hoe jij het niet meer alleen hoeft te doen?

De Hechting in Huis jaartraining kan je daarbij helpen, want kinderen met hechtingsproblemen zijn niet lastig, ze hebben het lastig! 

'Van hechtings-[controle] monster tot liefdevolle knuffelbeer'

Herken jij deze dynamiek in de relatie met jouw kind?

  • De relatie met je kind lijkt alleen maar te gaan over aantrekken en afstoten, over ruziemaken en weer goed maken.
  • Je kind vertoond gedragingen zoals liegen, stelen, schreeuwen en schelden, manipuleren, dingen kapot maken, alle leuke situaties altijd verpesten en nog veel meer gedragingen waarvan je niet begrijpt waar ze vandaan komen. Het gedrag is vaak zo onverwachts en onverklaarbaar.
  • Ondanks alle pogingen die je al hebt gedaan om het gedrag te veranderen, blijft je kind dit gedrag vertonen en wordt het met de jaren alleen maar heftiger, manipulatiever en gevaarlijker.
  • Gesprekken over het gedrag leiden tot heftige reacties, ontkenning of ontwijkend gedrag bij je kind.
  • Je hebt het gevoel dat jouw inspanningen om tot oplossingen komen niet beklijven. De gedragingen blijven steeds maar terugkomen, soms zelfs jarenlang.
  • Na elke uitbarsting moet je steeds weer opnieuw aan de hechtingsrelatie van je kind bouwen omdat je voelt dat deze na al die jaren nog steeds niet is beklijfd.
  • Soms lijkt het even of er een vooruitgang is, maar dan blijkt het achteraf toch weer stiekem doorging op een slimmere of meer onzichtbare manier, wat je telkens weer diep raakt; hoe kan je kind zo handelen tegen de mensen die het meest van hem/haar houden?
  • Gelukkig zie je nog steeds dat je kind, net als jij, het gedrag zelf ook eigenlijk niet wil vertonen, maar het lukt om een of andere manier niet om dit gedrag aan te passen.

  Als jij jezelf herkent in bovenstaande punten, weet dan dat dit niet jouw schuld is en ook niet die van je kind. Met een trauma sensitieve benadering kun je met kleine aanpassingen grote veranderingen teweegbrengen. Ontdek hoe dit jaar programma jou kan helpen om een positief impact te maken in jouw gezin.

Anderen over Hechting in Huis  

Er is hoop, altijd! 

Verlang jij naar een liefdevol, fijn en veilig gezin, maar twijfel je of het haalbaar is? Laat mij je helpen, zodat je het niet langer alleen hoeft te doen. Samen met andere ouders gaan we aan de slag om van het hechtings- [controle] monster bij jou thuis weer een liefdevolle knuffelbeer te maken.

Weet dat alle tools in dit programma ‘evidence based practice’ zijn. Jarenlang zorgvuldig onderzocht, getoetst, en door mij als moeder, trainer en coach getoetst en toegepast in de praktijk. Ben je enthousiast geworden en wil jij ook de resultaten van de andere ouders die dit programma al hebben doorlopen?

Met dit programma sta ik voor je klaar om je te ondersteunen op weg naar een liefdevol, fijn en veilig gezin. Wil jij ook de resultaten behalen die andere ouders hebben behaald?

Neem contact met mij op en samen dan gaan we samen bouwen aan een betere toekomst voor jou, je kind en het hele gezin. Je staat er niet meer alleen voor, ik ben er voor je op te helpen. Ontdek hoe dit jaarprogramma jou kan bijstaan op jouw reis naar een harmonieus gezinsleven.

Meer weten over deze training?

Boek dan een gratis 30 minuten Advies Gesprek!

Nog meer ouders over Hechting in Huis 

Wat ben ik blij dat ik jou vond op internet in mijn zoektocht naar oplossingen voor hechtingsproblematiek. Ik wist er al wel het een en ander van maar wilde er nog meer van weten. Daarbij liepen wij een beetje vast met onze pleegdochter in de hechting. Dank je wel voor het vullen van onze gereedschapskist. Al je tips en tools hebben ervoor gezorgd dat we weer mee rust ervaren in ons gezin. En dat het hechtingsmonster steeds meer op de achtergrond verdwijnt. 
Nelleke, pleegmoeder 

Een welgemeende dank van mij. Je hebt mij en ons gezin veel gebracht met de training en al het andere wat je met ons deelt. De toolbox die je me hielp vullen bracht mij handvaten om de hartlijn met onze zoon zoveel mogelijk heel te houden en deze sneller te herstellen. Je gaf mij ook zelfvertrouwen. En met dat zelfvertrouwen lukt het mij beter om goed voor mijzelf te zorgen en lief voor mijzelf te zijn. Dat was voor mij belangrijk. 

als-hechten-niet-vanzelf-gaat
Nancy, adoptieouder  

Mijn dag kan niet meer stuk omdat ik eindlijk na 2 jaar zoeken en heel veel onzekerheid de weg vond naar jouw training. Tijdens de training kwam er ook veel verdriet naar boven, maar alles wat jij tijdens deze training deelt klopt. Ik heb weer perspectief. Nog nooit heeft geen enkele hulpverlener, psychotherapeut of zelfs psychiater mij deze tools aangereikt. Ik ben zo dankbaar! 

als-hechten-niet-vanzelf-gaat
Joke, ouder 

Hechting in Huis

Geheime wapens: Vaak hebben grote problemen slechts kleine aanpassingen nodig om veranderingen te creëren. Deze krachtige aanpassingen noem ik ‘geheime’ wapens. Ze zijn soms zo simpel om toe te passen, maar toch lastig om vol te houden. Maar ik kan je daarbij helpen!

Het werkt echt!: Heb je het gevoel dat je alles al hebt geprobeerd en dat niets lijkt te helpen? Neem dan een kijkje op de review pagina voor ouders: reviews ouders. Daar zie je de ervaringen van andere ouders die hebben deelgenomen aan dit programma.

Niet meer alleen: Eenzaamheid en isolatie zijn veelvoorkomende gevoelend bij ouders die te maken hebben met hechtingsproblemen in het gezin. Ik begrijp deze gevoelens maar al te goed, omdat ik ze zelf ook jarenlang heb ervaren. Daarom heb ik ervoor gekozen om ouders samen te laten komen tijdens het Hechting in Huis programma. De vriendschappen en contacten die daaruit zijn ontstaan, zijn hartverwarmend en ondersteunend. Je hoeft het als ouder niet meer langer alleen te doen en te dragen.

Lach en een traan: Voor het geval dat je denkt dat deze training alleen maar zwaar en heftig gaat zijn. Weet dat wij tijdens onze maandelijkse bijeenkomsten veel plezier hebben. Ik geloof in ontmoetingen met een lach en een traan omdat het zo belangrijk is om ruimte te geven aan zowel onze pijnlijke- als succesmomenten tijdens het programma.


Wil jij het ook niet meer alleen doen? 

9 stappen Hechting in Huis 

Stap1: Hechtingsproblemen beter begrijpen

Ontdek de kern van hechtingsproblemen en de impact op relaties en gedrag.

Stap 2: Ontdek je eigen hechtingsstijl

Leer meer over je eigenhechtingsstijl en hoe dit je in huidige relaties beïnvloed.

Stap 3: Omgaan met hechtingsproblemen

Ontwikkel effectieve strategieën om de hechtings-gedrag op een trauma sensitieve manier aan te pakken.  

Stap 4: Liefdevol Leiderschap 

Ontwikkel een positieve en ondersteunende rol als ouder, en leider van jouw gezin, om op deze manier een vanzelf sprekende hechtingsband te ontwikkelen of bevorderen.

Stap 5: Geheime Wapens 

Ontdek de soms kleine, maar krachtige tips, tools, strategieën en methoden die grote veranderingen teweeg kunnen brengen in de hechtingsband met je kind

Stap 6: Plezier en Rust 

Leer hoe jij weer meer plezier en rust in het gezin kan brengen en daarmee het herstelproces bij jou en je kind te vergoten en/of stimuleren.

Stap 7: Trauma sensitieve communicatie

Ontwikkel sterke trauma sensitieve communicatie vaardigheden om op de juiste manier het hechtings-[controle] monster te slim af te zijn.

Stap 8: Zelfzorg en welzijn

Leer het belang van zelfzorg en welzijn, zowel voor jou, je partner/man en andere gezinsleden in het gezin om veerkracht en herstel voor alle gezinsleden in het gezin te herstellen of bevorderen.

Stap 9: Hoopvolle toekomst

Weet dat er altijd hoop is, wij gaan samen kijken hoe we dit voor jou situatie kunnen vormgeven.

'Ik geloof dat elk kind een talent heeft en dat dit met de juiste omgeving, mindset, community en benadering tot volle potentie kan komen'

'Trauma sensitief opvoeden begint bij jezelf'

Hechting in Huis Jaar Programma 

Hechting in Huis [zelfstudie]

 • 12 maanden toegang tot besloten leeromgeving 
 • Verhelderende videolessen en opdrachten, meer dan 100 verschillende video's, vragenlijsten, checklijsten, methoden,  opdrachten en digitaal werkboek. 
 • Toegang tot Hechting in Huis app in Huddle Geen community

Geen coaching

Geen VIP-dag

Geen 1-op-1 gesprek Esther

497 euro 

Hechting in Huis [met coaching]

  • 12 maanden toegang tot besloten leeromgeving 
  • Verhelderende videolessen en opdrachten, meer dan 100 verschillende video's, vragenlijsten, checklijsten, methoden,  opdrachten en digitaal werkboek. 
  • Toegang tot Hechting in Huis app in Huddle 
  • 12 maanden toegang tot community 
  • 9 zoom bijeenkomsten per jaar 
  • 1 VIP-dag Live in Rijswijk
  • 1-op-1 sessie met Esther, 60 min


  797 euro 

  Vergoeding 

  Voor ondernemers: De kosten van dit programma kunnen mogelijk vallen onder de categorie preventieve zorg, preventie coaching of training. Hierdoor kunnen de kosten [deels] aftrekbaar zijn. Neem contact met ons op voor meer informatie. 

  Voor werknemers: Vraag bij je werkgever of [een deel van] dit programma vergoed kan worden in het kader van werkkostenregeling of vanuit het preventiebudget. 

  Andere vergoedingen: Vraag bij je gemeente, hulpverleningsinstanties, pleegzorg- of adoptieorganisaties na of er mogelijkheden zijn voor [gedeeltelijke] vergoeding van deze training. 


  Als je twijfelt of je in aanmerking komt voor een van de bovenstaande vergoedingsopties, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. We kunnen je meer informatie geven over de mogelijke vergoedingsmogelijkheden en hoe we je daarbij kunnen ondersteunen. We staan voor je klaar om je te helpen en je vragen te beantwoorden. 


  Meer weten over dit jaarprogramma?

  Boek dan een gratis 30 minuten Advies Gesprek