Healing Hearts Camp Orlando
Ben jij leerkracht en zit jij bij sommige leerlingen met je handen in het haar? Heb jij leerlingen in de klas met hechtingsproblemen en weet je eigenlijk niet zo goed wat dit zijn en hoe je ermee om moet gaan? Kom dan naar mijn training Monster in de klas! Ik ben net terug uit Amerika waar ik een week lang les heb gekregen van dé Amerikaanse expert op het gebied van hechtingsproblemen, Nancy Thomas. Ik ben samen met mijn gezin naar Amerika geweest om daar deel te nemen aan een Healing Hearts Camp voor ouders van kinderen met hechtingsproblemen. Ik kan je zeggen dat dit een van de meest bijzondere weken van mijn leven is geweest.Een week lang samen zijn met andere ouders van kinderen met HP is zo ontzettend bijzonder en leerzaam geweest. Eindelijk ouders om je heen die aan een half woord genoeg hebben om je te begrijpen. We hebben samen gelachen, gehuild, gezongen, gespeeld. Iedereen mocht zijn wie hij of zij was zonder scheve gezichten of veroordelende blikken. Ik heb geloof ik de hele week met tranen in mijn ogen rondgelopen. Dit waren niet alleen maar tranen van verdriet, maar ook tranen van geluk, erkenning en herkenning. Nog nooit eerder heb ik tijd doorgebracht met andere ouders die echt snappen waar wij al die jaren doorheen zijn gegaan. Het is mijn droom en missie om deze kampen ook in Nederland te gaan organiseren. Elke ochtend kregen wij als ouders les over hechtingsproblemen. In de middag en avond was er family time’ en waren er ‘bondingactivities’ voor de gezinnen. Er waren mensen uit ‘all walks of life’ met soms ongelofelijk schrijnende verhalen. Maar tijdens dit kamp was er ruimte voor iedereen, echt ongelofelijk mooi om te ervaren.   Sommige oefeningen waren super spannend voor de kinderen! 'S avonds met z'n allen liedjes zingen bij het kampvuur! We hadden niet veel vrije tijd maar de tijd die we hadden werd doorgebracht bij het zwembad!   Yasmine was op 25 maart 16 jaar geworden, als verassing heeft the Staff van Camp Horizon een heerlijke Sweet 16 Taart gebakken!   En onder het motto: nu we er toch zijn, zijn we om onze reis met een knaller af te sluiten nog een dagje naar Universal Studio's gegaan!   Moe maar voldaan zijn we weer veilig thuis gekomen! Maar wat een avontuur!! Wat ik graag tijdens mijn eerste Monster in de klas training met jou wil delen is hoe jij kinderen met hechtingsproblemen het beste kunt corrigeren. Je hebt vast al wel gemerkt dat sommige leerlingen niet goed reageren op de benadering die je nu gebruikt bij lastig gedrag. Dit kunnen leerlingen zijn die niet veilig gehecht zijn. Wat ga jij leren tijdens deze Monster in de klas training?
  • Ik ga jou leren wat hechtingsproblemen zijn en hoe deze ontstaan.
  • Ik ga je uitleggen wat de symptomen van hechtingsproblemen zijn en hoe je daar het beste mee om kunt gaan.
  • Ik ga je uitleggen hoe jij je kinderen in de klas het best kunt gaan helpen met de ‘6-R’ activiteiten’
  • En ik ga jou de krachtige 3BI methode [Brain Based Behavior interventions] uitleggen.
Een methode ontwikkeld door Bruce Perry van de Stanford universiteit. Deze methode hebben wij tijdens het kamp de hele week geoefend. We zijn nog maar net begonnen met deze nieuwe methode maar het heeft voor gezin al voor heel veel rust en balans gezorgd. Ik kan niet wachten om alles wat ik de afgelopen week in Amerika heb geleerd met je te delen zodat jij met hele simpele tools en tips aan de slag kunt zodat jij van jouw klaslokaal een fijne veilige plek voor alle leerlingen kunt maken. Natuurlijk zijn ook andere geïnteresseerden van harte welkom op deze training. De focus ligt deze dag op de leerkracht maar de tools die ik je ga leren zijn net zo goed te gebruiken thuis, in de praktijk of andere plekken waar jij met kinderen met hechtingsproblemen werkt. Ik kijk ernaar uit om je te 16e te ontmoeten zodat we samen aan de slag kunnen met deze geweldige tools! Mijn man en kinderen zijn tijdens deze training ook aanwezig zodat ik ‘ in real life’ de tools kan laten zien. Ga voor het reserveren van een plek naar: https://balansacademy.nl/cursus/training-monster-in-de-klas Tot de 16e!! P.s. deel deze blog vooral met iedereen die meer te weten wil komen over hechtingsproblemen!!   Hechte groet, Esther
Over de schrijver
Annemarie Nauta
Door

Annemarie Nauta

op 05 Apr 2016

Hoi Esther. Waar is de training?

Esther Groenewegen
Door

Esther Groenewegen

op 05 Apr 2016

Goeie vraag Annemarie! Locatie: Balans Academy Weltevreden 4a De Bilt Tijd: 13.00 - 16.00 Prijs: De training is gratis, maar we vragen je wel om een bijdrage van 17.50 voor het gebruik van de ruimte en de koffie en thee. Een plek reserveren kan via de site van Balans Academy: https://balansacademy.nl/cursus/training-monster-in-de-klas

Jessika Doornenbal
Door

Jessika Doornenbal

op 06 Apr 2016

Hoi Esther, Ik ben geen leerkracht maar ik zou graag een keer een training bijwonen. Helaas ben ik er 16 april niet bij zijn. Groetjes jessika

Esther Groenewegen
Door

Esther Groenewegen

op 07 Apr 2016

Hoi Jessica, Wat jammer dat je er de 16de niet bij kan zijn! Ook als je geen leerkracht bent maar op een andere manier geïnteresseerd in hechtingsproblomatiek ben je van harte welkom natuurlijk!

Joke
Door

Joke

op 05 Apr 2016

Beste Esther, Ik zou heel graag gekomen zijn naar je training, maar ben dat weekend niet in Nederland. Ga je hem nog een keer herhalen? Of wordt er misschien een video-opname gemaakt? Veel succes in elk geval! Groeten, Joke Dubois

Esther Groenewegen
Door

Esther Groenewegen

op 05 Apr 2016

Hoi Joke, Wat jammer dat je niet kunt komen. Ik kan je op de wachtlijst zetten voor de volgende keer? Hechte groet, Esther

Rob Verheijen
Door

Rob Verheijen

op 05 Apr 2016

Hoi Esther, Graag zou ik naar de training gekomen zijn maar verplichtingen elders maken dat het nu de 16de niet gaat lukken....graag hou ik me aanbevolen voor een volgende keer...

Esther Groenewegen
Door

Esther Groenewegen

op 05 Apr 2016

Hoi Rob, Dank je wel voor je reactie! Het is ook allemaal een beetje kort dag met aankondigen. Maar houd mijn social media goed in de gaten er zal vast een vervolg op komen! En dan sluit je gewoon de volgende keer aan! Hechte groet, Esther

Martine
Door

Martine

op 06 Apr 2016

Dag Esther, Is de training uitsluitend geschikt voor leerkrachten? Ik heb belangstelling en kom vanuit de jeugdzorg/pleegzorg Met vr groet Martine

Esther Groenewegen
Door

Esther Groenewegen

op 06 Apr 2016

Hoi Martine, Wat een goeie vraag! Tijdens deze training ligt de focus op de leerkracht & leerling relatie, maar de tools en tips die ik met je ga delen zijn natuurlijk overal te gebruiken. Je bent van harte welkom om naar deze Monster in de klas training te komen Martine! Ik kijk er naar uit om je daar te mogen ontmoeten! Hechte groet, Esther

Martine
Door

Martine

op 06 Apr 2016

Ik heb me aangemeld!

Esther Groenewegen
Door

Esther Groenewegen

op 07 Apr 2016

Hoi Martine, Wat super dat je ook naar de Monster in de klas training gaat komen!! Ik kijk er naar uit om je de 16de te ontmoeten!! Hechte groet, Esther

Chantal Meester
Door

Chantal Meester

op 10 Apr 2016

Mooie blog Esther. Ik vind het zo goed en mooi wat je doet!! Heel veel succes met je training!! Liefs Chantal

Esther Groenewegen
Door

Esther Groenewegen

op 11 Apr 2016

Hoi Chantal, Dank je wel voor wel lieve woorden! Ik hoop er zaterdag weer iets bijzonders van te maken! Hechte groet, Esther

Carla
Door

Carla

op 13 Apr 2016

Hoi Esther, Ik ben benieuwd om je zaterdag te mogen ontmoeten. Je enthousiasme spat er vanaf. Ik vind het van een behoorlijke dosis lef getuigen dat je voor zo'n training naar Amerika bent gegaan ( ook behoorlijk wat financien waarschijnlijk). Mijn man en ik hebben in de jaren negentig behoorlijk wat meerdaagse workshops met emotioneel lichaamswerk gedaan. Ik weet hoe intens je dan alles beleeft en hoe dicht je als mensen bij elkaar komt en je hart kunt openen. Hoe mooi, ondanks ook vaak de pijn die erbij naar boven komt, de mens dan is, als je je diepste wezen kunt voelen. Dus ik ben heel benieuwd. ik ben er ook ontzettend aan toe om me weer meer onder de mensen te begeven en nieuwe mensen te ontmoeten, dus jouw lezing is heel welkom. Groetjes, Carla

Esther Groenewegen
Door

Esther Groenewegen

op 13 Apr 2016

Hoi Carla, Ik vind het zo ontzettend leuk dat jij en je man naar mijn Monster in de klas training gaan komen! De training in Amerika was een van mijn mooiste weken uit mijn leven. En daarmee bedoel ik niet dat het een van mijn makkelijkste weken uit mijn leven was. Maar wat ik daar heb mee gemaakt met de andere gezinnen en mijn eigen gezin dat gun ik iedereen die een kind heeft met hechtingsproblemen. Wat een verademing dat je niet hoeft uit te leggen wat je kind heeft en dat je aan een half woord genoeg hebt. Het liefst zo ik volgend jaar weer gaan! Als jij weer voelt dat je onder de mensen wilt komen dat is mijn Monster in de klas training een hele fijn moment om dit te doen. Ik heb wederom weer zo'n bijzondere gastenlijst van mensen! We gaan er met z'n allen weer een bijzondere dag van maken!! Hechte groet, Esther

Reactie plaatsen