Happy New Year!
Zo, de kerstdagen zijn weer voorbij. Ik hoop dat jij kunt terugkijken op fijne kerstdagen en dat het hechtingsmonster bij jou thuis zich nog enigszins heeft gedragen. Nog een paar daagjes en dan gaan we 2018 in. En ik moet je zeggen, ik heb zin in 2019. Op een of andere manier heb ik het gevoel dat er iets speciaals voor mij staat te wachten. Na het overlijden van mijn vader heb ik in de afgelopen twee jaar zoveel op mijn bord gekregen dat het simpelweg niet nog erger kon worden dan dat. Maar nu lijkt toch aan veel van deze ellende een einde te komen zodat ik weer kan gaan doen waarom ik op deze aarde ben: mij inzetten voor ouders en hun kinderen met hechtingsproblemen. Het voelt voor mij echt als ‘my calling’. Nieuwe Website!!! Maar om mij nu echt weer voor 100% op mijn missie en calling te focussen moet ik een aantal veranderingen maken. En daarom stop ik mijn oude website en heb ik een nieuwe gebouwd. Dit betekent dat als je mij wilt blijven volgen via mijn blog jij jezelf weer opnieuw moet aanmelden op deze website: www.alshechtennietvanzelfgaat.nl Hoe vind je de nieuwe aanmeld link? Ga naar de website www.alshechtennietvanzelfgaat.nl Je komt dan gelijk op de HOME page, scroll vervolgens naar beneden totdat je deze link krijgt te zien:

Vul daar je gegevens in zodat je opnieuw wordt ingeschreven! Succes! Lukt het je niet om dit voor elkaar te krijgen? Stuur mij dan een mail en ik help je erbij! En als je dan toch op deze website aan het rond kijken bent download dan ook gelijk mijn nieuwste product, een QuickScan voor een duidelijk overzicht van alle symptomen bij hechtingproblematiek en trauma. Als je voor het nieuwe jaar van plan was om al jouw nieuwsbrieven eruit te gooien die je toch nooit opent, en die van mij ook niet opent, hoef je dus ook niets te doen. Natuurlijk hoop ik dat je mij blijft volgen omdat je mijn missie deelt: Hechtingsproblemen net zo bekend maken als Autisme en ADHD. Ik kan niet wachten om deze website met je te delen. Ik weet zeker dat ik met deze website ouders, professionals maar ook [jong]volwassenen veel beter kan helpen. Ik wil je graag uitnodigen om een kijkje te nemen. Ik vind het natuurlijk heel spannend om te horen wat je van mijn nieuwe website vindt! Laat mij vooral weten als iets niet logisch voor je is en of er nog andere dingen zijn die je graag anders zou willen zien. Niet alles van de website werkt al helemaal correct maar ik kan gewoon niet langer meer wachten om met deze website aan de slag te gaan. Customized Coaching Ik ben in het afgelopen 2 jaar minder zichtbaar geweest maar dit betekent niet dat ik achter de schermen niet heel hard bezig ben geweest. Ik verslind nog steeds alles wat ik maar kan vinden over trauma en hechtingsproblemen. Een paar maanden geleden nog les gehad van Bessel van der Kolk een van mijn favoriete trauma experts. Veel 1 op 1 coaching gedaan voor ouders die liever ‘hands-on’ geholpen willen worden. Ik heb gemerkt dat ‘cosmized coaching’ mijn kracht is en dat dit voor veel ouders erg fijn is, we gaan samen kijken waar je tegenaan loopt en hoe je hier het beste een oplossing voor kunt vinden. Wat zo leuk is aan customized coaching dat we ook samen kijken hoe en waar we dit doen, dit kan natuurlijk bij de ouders thuis of op school, maar ik spreek ook wel af bij mij in het bos achter mijn huis! Zie website voor de voorwaarden: IK KAN HELPEN! Onlinetraining Monster in Huis Maar het meest spannende wat ik een aantal maanden geleden heb gedaan was het starten van een onlineprogramma Monster in Huis. Ik voelde al een poosje dat ik tijdens mijn Monster in Huis live trainingen niet echt alles kon delen omdat daar de dag niet lang genoeg voor was. 1 daagse trainingen zijn simpel weg te kort om echt met de tools en inzichten aan de slag te gaan. Dus ik mijn ‘stoute’ schoenen aangetrokken en mij opgegeven om dit programma zelf te bouwen. Ik was verbouwereerd toen mijn pilot voor dit programma binnen 1 post en 1 dag was vol geboekt, het gaf mij kracht en moed om door te gaan. Ik kwam er al vrij snel achter dat het allemaal niet zo makkelijk was als degene die de training gaf mij liet denken. Er zijn heel wat traantjes van stress, onmacht, een gevoel van falen en stress gelaten. Maar gelukkig was de eerste groep deelnemers van de training heel geduldig en liefdevol naar mijn ‘beginners-foutjes’. Omdat deze eerste pilot zo snel vol was had ik nog een volgende pilot gepland, ook deze was binnen 1 week vol met een geweldige groep ouders van kinderen met hechtingsproblemen. Nu ga ik voor 2019 deze twee pilots helemaal goed uitwerken zodat ik voor volgend jaar een hele mooie Monster in Huis training voor je heb gebouwd. Ben jij benieuwd naar deze training of wil jij je alvast opgeven voor deze training ga dan naar deze pagina en geef jezelf op voor de Early Bird wachtlijst zodat ik jou straks als eerste laat weten wanneer de volgende groep begint.

Spreken over trauma en hechting Waar ik ook de afgelopen jaren enorm van heb genoten is het komen spreken op uitnodiging voor verschillende doelgroepen zoals adoptie, pleegzorg organisaties of op scholen. Ik vind het altijd weer een hele grote eer om te mogen speken voor ouders en leerkrachten die echt een verschil willen maken bij onze kwetsbare kinderen en verder kunnen kijken dat het gedrag wat onze kinderen laten zien. Er is zoveel moois op deze wereld en deze mensen delen dit met mij tijdens deze bijzondere bijeenkomsten. Denk jij dat ik je voor volgend jaar daarbij kan helpen stuur mij een mail en dan kunnen we samen kijken of ik iets voor jouw doelgroep kan betekenen. Het kan een school zijn of pleeg of adoptie organisatie. Maar je kunt ook denken aan consultatiebureaus, ziekenhuizen, politie, instellingen, jeugdgevangenissen, kerken, enz… Wil jij daar meer over weten stuur dan een mail naar: esther@alshechtennietvanzelfgaat.nl Healing Hearts Camp Olando 2019 Als laatste wil ik je nog laten weten dat ik voor volgend jaar weer naar Orlando ga, naar mijn dear mentor and teacher Nancy Thomas. Zij geeft al meer dan 17 jaar Healing Hearts Camp over heel Amerika. Dit zijn kampen voor ouders van kinderen met hechtingsproblemen. Ik heb geluk gehad dat ik een aantal jaren geleden zelf met mijn gezin aan dit kamp heb deelgenomen. Dit kamp was voor ons een turning point in ons gezin. Daarna wist ik het zeker, ik wilde deze kampen naar Nederland halen, helaas is dit mij nog niet gelukt omdat kort daarna mijn vader heel onverwachts overleed en ik door het afhandelen van zijn nalatenschap in een situatie terecht kwam die je niemand gunt. Maar wat ik wel al heb kunnen doen is helpen op deze kampen als team member. Volgend jaar ga ik weer terug om deel te nemen als team member maar dit keer wil ik ouders uit Nederland uitnodigen om met mij mee te komen. Lijkt zou dit wat? Neem contact met mij op: esther@alshechtennietvanzelfgaat.nl Doelen voor 2019 Ik weet niet of jij aan doelen of doelenborden doet voor het aankomende jaar maar ik heb het een van mijn succes gewoonten gemaakt om voor elk jaar een doelen bord te maken, ik dacht als Oprah het doet doe ik het ook. Ik vind het nog leuk ook, heb ik eindelijk weer een excuus om te knutselen. Maar het geeft mij ook helderheid over wat ik wil en waar ik naar toe wil gaan. Mijn doelenbord voor 2019 hang alweer boven mijn computer zodat ik er telkens weer naar terug kan gaan als ik daar behoefte aan heb. Mijn missie blijft staan als een huis: Ik wil dat hechtingsproblemen net zo bekend worden als Autisme en ADHD. Wat ik wens voor jou voor 2019 Ik wens dat 2019 voor jou een jaar wordt waarin je mag leren, fouten mag maken, een dream-team om je heen hebt gecreëerd, liefdevolle vriendschappen mag ervaren, een juf voor je kind hebt waar je het jaar goed mee kan door komen, je hele kleine succes momenten met je kind mag ervaren en dat je deze ziet en ervan kunt genieten, je het gevoel hebt dat je er niet alleen voor staat en dat er altijd hoop is, en als je dit even niet voelt dat er dan iemand voor je is die jouw ‘your soft place to fall’ is.   Hechte groet, Esther Groenewegen Ik help ouders en professionals kinderen met hechtingsproblemen beter te leren begrijpen en helpen Mijn Missie Ik wil een verschil maken in het leven van 1 miljoen ouders en hun getraumatiseerde kinderen door het delen van mijn missie, passie, kennis en mijn expertise in vroegkinderlijk trauma en hechtingsproblemen.   Agenda 2019 2 februari Monster in Huis live [Alleen voor de deelnemers van de onlinetraining Monster in Huis] 28 april – 4 mei 2019 Healing Hearts Camp Orlando Voor meer info mail naar esther@alshechtennietvanzelfgaat.nl   Social media en mij volgen Wil jij je mailbox zo leeg mogelijk houden maar mij wel blijven volgen? Ga dan naar youtube, Facebook of Instagram en volg mij daar. Echt no hard feelings, ik begrijp als geen ander dat je het vervelend vindt om overspoeld te worden door al die nieuwsbrieven! Wil jij blijven volgen op social media? Abonneer je op mijn youtube kanaal Als hechten niet vanzelf gaat Of volg mij op Instragram: esther.groenewegen Of Facebook: Als Hechten niet vanzelf gaat    
Over de schrijver
Laura Bedet
Door

Laura Bedet

op 27 Dec 2018

Hoi Esther, Ik krijg het niet voor elkaar om me te aboneren op je nieuwsbrief. Ik wil die toch wel graag blijven ontvangen. Ik hoop dat je dit kunt regelen voor mij. Vriendelijke groet, Laura Bedet, Noorwegen

Esther
Door

Esther

op 04 Feb 2019

Beste Laura, Dank je wel voor je bericht. Wat handigst is om je abonneren is om de gratis QuickScan te downloaden. Dan heb je twee vliegen in 1 klap, je staat automatische op de lijst en je krijgt gelijk mijn nieuwste product de QuickScan Wat is er met mijn kind aan de hand? Als het niet lukt laat je mij dit dan weten? Hechte groet, Esther

Coert van den Enk
Door

Coert van den Enk

op 31 Dec 2018

Dag Esther, Mooie berichten en wens je enorm veel succes. Heel herkenbaar en het lijkt dat wij dezelfde missie hebben. Hechtingsproblematieken onder de aandacht te brengen. Ik zou het dan ook leuk en interressant vinden om eens van gedachten met je te wisselen. Ook mijn website is nieuw en staat nog in de steigers. Hoor graag van je. Met vriendelijke groet en alvast een fijn warm 2019. Coert van den Enk 06-42705890

Esther
Door

Esther

op 04 Feb 2019

Dag Coert, Dank je wel voor je bericht. Wat fijn dat jij je ook inzet voor deze diagnose. Samen staan we sterker! Ik ben benieuwd naar jouw website. Hechte groet, Esher

Ashley
Door

Ashley

op 01 Jan 2019

Lieve lieve Esther, Allereerst wens ik jou en je gezin een heel gelukkig 2019 toe, met veel liefde, wijsheid en plezier, maar vooral ook een positief verloop op het bekender worden van je missie! Ik heb je blogs gemist, maar ben onder de indruk van je handelingen achter de schermen, Chapeau! Dat heb je toch zeker wel voor elkaar gekregen, ik ben erg trots op je. Weet dat ik je nog altijd wil steunen en helpen daar waar nodig, (je hebt me nr. ;-) ) Warme Groet, Ashley PS. De Quick-Scan is erg prettig om te lezen, ben er blij mee. Ik kan niet wachten op je volgende downloads / uitgaven.

Esther
Door

Esther

op 04 Feb 2019

Hiiii lieve Ashley, Dank je wel voor je bericht. Hoe gaat het met jou? Heel lang al niet gezien. Fijn dat je iets hebt aan de QuickScan Wat is er met mijn kind aan de hand? Goed om te weten dat je mij nog steeds wilt helpen, ga ik onthouden! Lief van je. Hechte groet, Esther

Mathilde kroon
Door

Mathilde kroon

op 19 Jan 2019

Ik wil me aanmelden voor de customized training maar dit lukt niet. Ik kom graag asm in contact?

Esther
Door

Esther

op 04 Feb 2019

Dank je wel voor je reactie! Je kunt het beste een mail sturen naar esther@alshechtennietvanzelfgaat.nl Deel daarin je verhaal en je hulpvraag dan kunnen we samen kijken welke mogelijkheden jou het beste passen. Hechte groet, Esther

Reactie plaatsen