Laat een reactie achter
4 comments
Lieve Esther,
Als eerste, ik wens je voor morgen veel plezier en geluk toe. In gedachten zal ik bij je zijn, ook voor jou zal t vast spannend zijn! Maar “Sharing is caring” en weet waar je dit voor doet.
Ten tweede, heb ik je stukje gelezen… en ik moest lachen. Ik herken dingen, want die heb ik hier ook toegepast. Al dan niet op onze eigen manier met me eigen draai eraan.
De briefjes of zomaar een lief smsje of app bericht, een smiley op t fruit tekenen. Maar ook t week programma gebruiken we, bij ons hangt die in de hal en zien ze dat in de ochtend voor ze de woonkamer in gaan.
Wat wij verder hebben, ik heb per kind eén vaste dag voor ze, waar die ene dan voor ong. 15 min. zelf kan bedenken wat die wil doen met mij (spelletje / knuffelen / tekenen) Uiteraard ook bij ons lukt dat niet altijd, en dan probeer ik samen in de keuken te gaan (koken of iets lekkers bakken) of ik probeer er meteen een klein uitje van te maken met ons allen ( wandelen / fietsen / ff bij de speeltuin hangen) of de traditionele film middag / avond.
Daarnaast begrijp ik nu beter het hoe en wat rondom de “rommel” in zijn slaapkamer of zijn huiswerk. Thnx!
Good luck, tomorrow!
Grtz Ashley
ReplyHoi Ashey,
Dank je wel voor je lieve woorden!
Wat goed dat je zoveel dingen al goed doet! Wat ben je toch een super moeder!
Het idee van 1 vaste dag quality time voor 1 kind vind ik echt een geweldige tip!!
Zal eens kijken of ik dit ook kan gaan gebruiken met mijn kinderen.
Lieve groet,
Esther
Hoi Esther,
Wat een fijne site heb je gemaakt.
Ik heb het e-book uitgeprint en ga het vandaag aan de leerkracht van onze pleegzoon (8jr) geven. Hopelijk kan school er wat mee. School heeft heel veel moeite om onze zoon uit zijn reptielen brein te krijgen, terwijl ik in de afgelopen 3 bloggen toch veel goede en makkelijke oplossingen heb gelezen. Thuis hebben we al jaren een trampoline. En hij heeft sinds kort piano leren spelen met zijn oma (mijn moeder). Hij gaat al zelfs uit zich zelf als hij zich niet fijn voelt piano spelen. Soms manisch snel en ongeconcentreerd, maar soms ook heel rustig en gefocust. En spelletjes en puzzelen heeft ook altijd al goed gewerkt. Nu op school nog. Op school hangt hij nu de clown uit, dan is hij weer dreigend naar andere kinderen of dreigend naar de leerkrachten en soms zelf op het agressieve af. Het is zo jammer, dat ook al kan hij heel goed leren, hij het gevoel heeft te moeten vechten voor zijn plekje op school. Het belang van 1 tegen 22 andere is voor de leerkrachten een voortdurende tweestrijd. En dat terwijl ik denk: zorg nu dat die “ene’ in zijn juiste modus hebt, dan hebben die 22 andere er geen problemen van. Ik ga maar weer een mail schrijven aan school met weer een aantal voorbeelden erin. Hopelijk lukt het ze dan om de komende tijd goed en met een positieve sfeer door te komen.
Ga zo door!
Groeten,
Simone
Hoi Simone,
Dank je wel voor je reactie!
Ik hoop dat mijn e-boek jouw zoon gaat helpen op school. Als de leerkracht het e-boek zou toepassen op de hele klas zou de klas er totaal anders uit gaan zien. De tips in mijn boek zijn namelijk ook net zo toepasbaar en fijn voor alle kinderen en dus niet alleen voor onze kinderen. Misschien is het handig als de leerkracht ook de blogs leest over de 3 breinen? Ik weet zeker dat de meeste leerkrachten dit principe helemaal niet kennen.
Ik lees dat je al goed bezig bent! Trampoline, muziek, spelletjes en puzzels maken. Goed hoor!
Warme groet,
Esther