De 3 belangrijkste lessen na 20 jaar ervaring met hechtingsproblematiek

De 3 belangrijkste lessen na 20 jaar ervaring met hechtingsproblematiek

Welke lessen van Teresa spreken jou het meeste aan?

En waar zou jij nog meer over willen weten?

Over de schrijver
Carla
Door

Carla

op 20 Nov 2019

Wat mij steeds weer in verwarring brengt is, als mijn pleegdochter helemaal uit haar dak gaat (gillen, krijsen, schoppen, deuren open en dicht rammen) Op het moment dat bv mijn (volwassen) dochter binnen komt, stopt het acuut. Hoe kan het dat zij zich dan wel kan beheersen soms vraag ik me af of het een soort bizar spelletje is van haar. Hoe kijken jullie hier tegen aan??

Esther
Door

Esther

op 25 Nov 2019

Dank je wel voor je reactie en vraag. Zoals je weet hebben wij de diagnose, hechtingsproblematiek, een naam als metafoor gegeven, dit vinden vooral jongere kinderen heel fijn. Als je dit voor de eerste keer met ze deelt dan zie je gewoon de opluchting in hun gezicht; Ahhh, het is dus niet mijn schuld dat sommige dingen niet lukken en dat ik soms zo'n lastig gedrag laat zien. Wij noemen de diagnose het Hechtings-Monster en deze is heel slim en weet heel goed waar hij wel of niet zijn gedrag wil laten zien. Het kan zomaar zijn dat het hechtings-monster bij jullie thuis ervoor heeft gekozen dit gedrag niet bij zus te laten zien en wel bij mama. Ik zou het geen 'bizar spelletje' noemen maar een heel uitgekookt Hechtings-monster wat heel goed weet was hij wil.

Reactie plaatsen