De 20 beste Valentijn cadeaus voor moeders van kinderen met hechtingsproblemen:

De 20 beste Valentijn cadeaus voor moeders van kinderen met hechtingsproblemen:

1. Realiseer dat moeders van kinderen met hechtingsproblemen in een pijnlijke, moeilijke situatie zitten. Kies daarom altijd voor de moeder en niet voor het kind. Als je voor het kind kiest dan verliezen moeder en kind allebei. 2. Luister met open hart en oren naar moeders van kinderen met hechtingsproblemen. 3. Bekritiseer de moeder niet over haar handelen en manier van opvoeden. 4. Kom niet met opvoedadviezen. Geloof mij dat moeders van kinderen met hechtingsproblemen alle adviezen al hebben gehoord en geprobeerd! 5. Vertel moeders van kinderen met hechtingsproblemen dat zij je kunnen bellen als zij een luisterend oor nodig hebben. Een luisterend oor, dus geen pratende mond! 6. Als je ziet dat de moeder er door heen zit nodig haar dan uit om ergens te gaan lunchen, naar de film te gaan of een stuk te gaan lopen. 7. Stuur grappige foto’s of berichten. 8. Maak lekkere gerechten en breng deze langs, gewoon omdat je aan ze denkt. 9. Vergeet dan niet om een hele dikke knuffel te geven, alle mama’s van kinderen met hechtingsproblemen hebben daar dagelijks minimaal 15 van nodig!! 10. Geef nooit maar dan ook nooit ongevraagd advies 11. Maak met jezelf de afspraak dat alles wat deze moeder verteld niet door verteld wordt. 12. Neem jezelf voor je te verdiepen in de diagnose. 13. Geef haar een massage-, schoonheids- of beautybon cadeau. 14. Maak een heerlijk warm bad voor haar klaar en vertel haar dat jij de kinderen in bed gaat stoppen. [tips voor de papa’s] 15. Herinner haar dat zij speciale talenten heeft en uniek is. 16. Vertel het kind vaak in het bijzijn van de moeder dat hij geluk heeft met zo’n bijzondere moeder. 17. Vertel haar nooit: hou gewoon van dit kind en het komt wel goed. 18. Kom nooit ongevraagd langs, bel altijd even van te voren om te kijken of het uitkomt. 19. Geef haar een boek waar zij hoop en inspiratie uit kan halen op moeilijke momenten. 20. Zeg niet: laat maar weten als ik iets kan doen. In plaats daarvan doe iets van de bovenstaande punten Happy Valentijn!!!
Over de schrijver
anne
Door

anne

op 14 Feb 2015

Lief! Xxx

Esther Groenewegen
Door

Esther Groenewegen

op 15 Feb 2015

Dank je wel Anne voor je lieve reactie!

Anja
Door

Anja

op 14 Feb 2015

Wat geweldig Esther!Ik mocht willen dat ik deze tips bij de hand had toen mijn kinderen klein waren! Alleen al de erkenning die ik er nu uit lees, doet me met terugwerkende kracht goed. Voor mij is nummer 10 "Geef nooit maar dan ook nooit ongevraagd advies" nog niet eens zo makkelijk, als inmiddels meelevende en mee-oppassende oma. Mijn dochter kan gelukkig heel goed aangeven als ze van een bepaalde tip niet gediend is en ik ga weer mijn best doen om in te slikken... En samen leuke dingen doen!1 van je dagelijkse 15 knuffels van mij, Anja

Esther Groenewegen
Door

Esther Groenewegen

op 15 Feb 2015

Lieve Anja,Dank je wel voor je lieve woorden en natuurlijk voor je virtuele knuffel!

Fromparis
Door

Fromparis

op 19 Feb 2016

Super leuk zeg! Inspirerend ook, ik laat Luna nog te weinig zelf doen....en ze is nu 11 jaar dus kan best! En ik ben benieuwd naar de blog die ze dan gaat beginnen! Kan niet missen met zo'n inspirerende en creatieve moeder!

Esther Groenewegen
Door

Esther Groenewegen

op 19 Feb 2016

Dank je wel voor je reactie! Succes!Hechte groet, Esther

Reactie plaatsen