Toen ik je nodig had, was je er niet. Daarom doe ik het nu wel alleen...

Toen ik je nodig had, was je er niet. Daarom doe ik het nu wel alleen...

https://youtu.be/3TkN1_Zve5I

Degene die mij kennen weten dat ik altijd opzoek ben naar manieren om mijn expertise en kennis beschikbaar te maken voor iedereen die opzoek is naar informatie over hechtingsproblematiek en vroegkinderlijk trauma. Nu we met z'n allen al een hele poos in een bijzondere wereld leven heb ik besloten om een podcast serie te starten. Ik hoop op deze manier dat ik je op weg mag helpen tijdens lastige momenten.

De naam van mijn podcast is Baas over eigen Brein. In deze podcast ga ik in gesprek met experts die ieder hun eigen expertise hebben over onderwerpen die met hechting of trauma te maken hebben.

Kortom, echt waardevol om te beluisteren als je een warm hart hebt voor kwetsbare kinderen en meer te weten wil komen over hoe jij onveilig gehechte kinderen beter kunt begrijpen en helpen.

In dit blog deel ik je graag mijn interview met Martin Appelo.

Martin Appelo is GZ-psycholoog en gedragstherapeut. Hij werkt als docent, trainer, therapeut en supervisor bij Cure & Care Development in Arnhem, psycho-oncologisch centrum Het Behouden Huys in Haren, de afdeling Psychologie van de Rijksuniversiteit Groningen en in zijn eigen praktijk in Den Andel en Barneveld.

Daarnaast is Martin auteur van 28 boeken. Zijn laatstverschenen boek: [H]echt niet.

Naast zijn werkzaamheden als spreker, therapeut, coach en supervisor, wordt hij regelmatig gevraagd als expert in radio- en televisieprogramma's en is hij actief als voorzitter van congressen en symposia.

Door persoonlijke omstandigheden is hij van jongs af aan gefascineerd door de vraag hoe mensen het volhouden in extreme omstandigheden. Zijn kennis van rouw, veerkracht, motivatie en het (on)vermogen om te veranderen is gevormd door dertig jaar klinische ervaring en wetenschappelijk onderzoek.

Martin denkt out of the box en weet complexe situaties terug te brengen tot eenvoudige feiten en wetmatigheden waarvoor oplossingen vaak verassend eenvoudig zijn.

Topic van deze podcast, visie van Martin Appelo op trauma en gehechtheid. Mijn vraag: onveilig gehecht ouders die hun onveilig gehechte kinderen opvoeden. Wat zou je aan hen willen zeggen of delen?

Ik wens je heel veel luister plezier!

Hechte groet, Esther

Je kunt de podcast op twee manieren beluisteren:

Youtube

Sound Cloud

Over de schrijver
Reactie plaatsen