Iedereen
Video

Baas over eigen Brein

35 Lessen

Healing Hearts & Saving Lives

Meer informatie

Overzicht Training

Gratis toegang

Houden van een kind wat niet van jou lijkt te houden...

Het overkwam de Rotterdamse Esther Groenewegen. 'Jarenlang liep ik rond met het gevoel: Ben ik nu de enige moeder die totaal faalt in haar ouderschap? Houdt mijn kind niet van mij? Hou ik eigenlijk wel van haar?' In deze video deelt ze hoe dit voor haar is geweest en hoe zij met deze situatie om is gegaan. Want kinderen met hechtingsproblemen zijn niet lastig, ze hébben het lastig'
Gratis toegang

A look at Childhood Trauma, Dr. Bruce Perry

In dit exclusieve interview met Dr. Bruce Perry ga ik met hem in gesprek over vroegkinderlijk trauma en hoe je op de juiste wijze met getraumatiseerde kinderen maar ook volwassenen om kunt gaan.
Gratis toegang

Neurotransmitters en Hechtingsproblemen, Dirk Zoutwelle

In dit exclusieve interview met Dirk Zoutewelle over neurotransmitters kom je meer te weten hoe je kinderen met hechtingsproblemen kunt helpen met het optimaliseren van hun neurotransmitter niveaus. Een essentieel onderdeel in het helen van hechtingsproblemen en vroegkinderlijk trauma. Ben jij ouder, leerkracht of andere professional van een kind met hechtingsproblemen? En ben jij opzoek naar informatie, tools en tips om beter met hechtingsproblemen om te gaan?
Gratis toegang

Hechtingsproblematiek in de klas, Interview met Anton Horeweg 2020

In dit exclusieve interview met Anton Horeweg leer je hoe je als ouder of leerkracht op de juiste manier met elkaar om kunt gaan als je te maken hebt met een onveilig gehecht kind in de klas. Daarnaast deelt Anton een aantal hele waardevolle tip en tools om beter met dit gedrag om te gaan.
Gratis toegang

Hechtingsproblematiek en trauma met Martin Appelo

Martin Appelo is GZ-psycholoog en gedragstherapeut. Hij werkt als docent, trainer, therapeut en supervisor bij Cure & Care Development in Arnhem, psycho-oncologisch centrum Het Behouden Huys in Haren, de afdeling Psychologie van de Rijksuniversiteit Groningen en in zijn eigen praktijk in Den Andel en Barneveld. Daarnaast is Martin auteur van 28 boeken. Zijn laatstverschenen boek: [H]echt niet. Naast zijn werkzaamheden als spreker, therapeut, coach en supervisor, wordt hij regelmatig gevraagd als expert in radio- en televisieprogramma's en is hij actief als voorzitter van congressen en symposia. Door persoonlijke omstandigheden is hij van jongs af aan gefascineerd door de vraag hoe mensen het volhouden in extreme omstandigheden. Zijn kennis van rouw, veerkracht, motivatie en het (on)vermogen om te veranderen is gevormd door dertig jaar klinische ervaring en wetenschappelijk onderzoek. Martin denkt out of the box en weet complexe situaties terug te brengen tot eenvoudige feiten en wetmatigheden waarvoor oplossingen vaak verassend eenvoudig z
Gratis toegang

Hechtingsproblematiek en Reguliere hulpverlening, Mascha Struijk

Mijn gast in deze podcast is Mascha Struijk: Auteur, Spreker, Trainer, Wereldverbeteraar Zij is een zeer belogen dame met een missie die staat als een huis: De hulp aan jeugd en jongvolwassenen liefdevoller te maken door professionals te helpen meer vanuit hun hart te werken. Zij gelooft dat ieder mens een verschil kan maken in het leven van een ander. Ze is enorm enthousiast, inspirerend, deskundig en betrokken en heeft grote kennis van zaken die goed aansluiten bij de praktijk. Ze heeft werkervaring in de jeugdzorg, speciaal onderwijs en bij een adviesbureau. Vanaf 2012 geeft zij ook trainingen aan diverse jeugdhulporganisaties, jeugdbescherming, gemeenten en nog veel meer. Ze heeft haar eigen boek gepubliceerd met de titel: In 10 stappen professional vanuit je hart.
Gratis toegang

Reactive attachment disorder I Early childhood trauma, Nancy Thomas

🌎 Webinar live vanuit Denver samen met Nancy Thomas.
Gratis toegang

Hechtingsproblematiek en Zelfmoord

De zelfmoordenaar wil niet dood, hij wil een ander leven, je kunt geen doodswens hebben, omdat je niet kunt weten wat dat is, dood zijn. - Peter Dijksterhuis In deze podcast ga ik in gesprek over een naar en heftig onderwerp, zelfmoord. Ik spreek erover met Peter Dijksterhuis. Peter verliest zijn zus Joke als zij op jonge leeftijd een einde maakt aan haar leven. Hij woont en werkt in Fayence, Frankrijk. Daar heeft hij recent zijn boek geschreven met de titel Joke, zelfmoord kunnen we, moeten we voorkomen. Peter wil met zijn boek zijn zus weer terugbrengen bij haar vrienden. Daarnaast wil hij graag aandacht creëren voor zelfmoordpreventie.
Gratis toegang

Hechtingsproblematiek en Orthopedagogische Begeleiding

In deze podcast word ik door 3 Belgische hogeschool studenten geïnterviewd over mijn verhaal, mijn missie maar vooral over hoe hulpverleners op de juiste manier ouders en hun onveilig gehechte kinderen kunnen helpen en begeleiden. De studenten hebben echt bijzondere vragen aan mij gesteld waar jij als ouder of professional ook je eigen verdieping uit kunt halen.
Gratis toegang

Hechtingsproblemen en leren vanuit je talent

In deze podcast ga ik in gesprek met Karen Dijkstra-Wiersma, zij heeft een boek geschreven over hoe onze kinderen kunnen leren leren vanuit hun talent. En hoe jij je kind kunt helpen naar meer zelfvertrouwen en plezier op school. Doe de GRATIS kinderen met leerproblemen test: https://www.hulpvoorkinderenmetleerproblemen.nl/test/ Of download GRATIS de eerste 3 hoofdstukken uit het boek 'In 10 stappen leren vanuit talent': https://www.hulpvoorkinderenmetleerproblemen.nl/gratis-boek/
Gratis toegang

Hechtingsproblematiek en Vak-therapie

In deze Baas over eigen Brein podcast ga ik in gesprek met Yvonne Peschier. Zij is kunstzinnig therapeut en werkt met kinderen en volwassenen in haar eigen praktijk. Ze vertelt vol passie over hoe zij vak-therapie en andere aanvullende therapieën en benaderingen gebruikt om mensen en kwetsbare kinderen weer in hun kracht te zetten. Praktijk Yvonne Peschier https://kunstzinnigetherapie.info
Gratis toegang

Hechting, Vergeving en Religie

In deze podcast ga ik in gesprek met Andre van Aarle. Ik spreek met hem over liefde, verbinding, hechting en zijn kijk op onvoorwaardelijke liefde voor elkaar.
Gratis toegang

Politie en je kwetsbare kind, hoe bouw je een relatie met hen op?

In deze podcast ga ik in gesprek met Reinier de Groen. Agent, Senior Jeugd in Charlois een buurt in Rotterdam met uitdagingen. Hij is altijd opzoek naar mogelijkheden om de jeugd in zijn buurt op het juiste pad te houden of weer te krijgen. Een agent waar je op kunt bouwen en vertrouwen. Hij legt uit hoe wij als ouders op de juiste manier met politie en instanties in contact kunnen komen als wij hulp nodig hebben.
Gratis toegang

Trauma en de Grinberg Methode, interview met Mark ten Seldam

De deze podcast ga ik in gesprek met Mark ten Seldam. Mark heeft meer dan 30 jaar ervaring als fysiotherapeut, 20 jaar ervaring als osteopaat en 10 jaar ervaring als Zijnsgeoriënteerd begeleider. Daarnaast is hij Grinberg Methode behandelaar. Over deze laatste trauma therapie gaan we samen in gesprek. Mark weet met veel compassie tot de kern van het trauma te komen en deze op liefdevolle wijze zichtbaar te maken zodat je daarin persoonlijk tot groei kunt komen.
Gratis toegang

Hechtingsproblematiek en Symbool Drama

Je hoeft als ouder niet perfect te zijn, je doet wat je kunt. Maar durf als ouder te kijken naar waar ben ik zelf in getraumatiseerd? Wat vind ik lastig? Welke emoties vind ik niet prettig om te ervaren, en ga daar mee aan de slag. Je eigen trauma’s helen maakt dat je makkelijker met de trauma’s van je kind om kunt gaan. Maar ga nooit opzoek naar schuld bij jezelf of de andere ouder, iedereen doet zijn uiterste best met de mogelijkheden die zij in zich hebben. - Diana Jansen, psycholoog en docent
Gratis toegang

Help mijn kind liegt, Expert Interview met Gerard van den Berg

In dit exclusieve interview met Gerard van den Berg, directeur van de Leugen Academie, ga je leren waarom kinderen liegen. Hoe jij de leugenaar op een liefdevolle manier kunt ontmaskeren. En deelt Gerard 7 geheimen om beter met leugens om te gaan.
Gratis toegang

Nine Star Ki en Hechtingsproblematiek

In dit exclusieve interview met Debby Wezelenburg over Nine Star Ki leer je hoe je met een eeuwenoude filosofie meer energetische balans in je gezin en de relaties binnen je gezin kunt creëren. Het geeft je inzichten hoe relaties en persoonlijkheden binnen je gezin zijn vorm gegeven door deze oosterse horoscoop.
Gratis toegang

Neurofeedback en Hechtingsproblematiek

In deze video legt neurofeedback trainer Frank Krijgsman uit waarom neurofeedback een waardevolle therapie kan zijn voor onveilig gehechte kinderen.
Gratis toegang

Hechtingsproblemen in de klas, leerkracht Laura Chiappetta

In deze video verteld leerkracht Laura, zij werkt op speciaal onderwijs in Rotterdam, waarom het zo belangrijk is dat er meer aandacht wordt besteed aan trauma en hechtingsproblematiek in het onderwijs
Gratis toegang

Essentiële oliën en Hechtingsproblemen

In dit interview met Anoek Wijnbergen over essentiële olieen kom je meer te weten hoe jij je kind met hechtingsproblemen laagdrempelig kunt helpen door middel van het inzetten van essentiële olieen.
Gratis toegang

Hechtingsproblematiek en Tomatis Therapie

In dit interview ga ik in gesprek met Monique en deel ik met je wat Tomatis Therapie voor ons heeft betekend. Wil jij weten of Tomatis Therapie misschien iets voor jouw kind is? Bekijk dan deze video!
Gratis toegang

Als hechten niet vanzelf gaat Song

Troubadour Peter de Jong heeft voor AHNVG een lied gemaakt, ik deel het met grote trots: Als alles goed was Als alles fijn was Als dat zo was Hoe zou dat zijn Als alles zoet was Als alles mooi was Als leven zacht was Zacht als satijn Affectie tonen Liefde belonen Willen weten wie jij bent Liefde tonen Affectie belonen Terwijl jij Jezelf niet kent Reik over Bergen Doorkruis de zeeën Blijf altijd zoeken Trotseer de wind Ik zal je helpen En beschermen Als hechten Niet vanzelf gaat Als hechten Niet vanzelf gaat Lief kind
Gratis toegang

Mooiste meisje van de klas, 2017

Hoe mooi Esther ook is, het is een verlegen teruggetrokken en verlegen meisje. Het tij keert wanneer Esther op 17 jarige leeftijd ontdekt wordt als model en vertrekt naar New York. Ze krijgt de kans om zich te ontworstelen aan haar jeugd. Tien jaar lang woont en werkt ze in New York totdat Esther de behoefte heeft aan een eigen gezin en terugkeert naar Nederland...
Pen
>