Laat een reactie achter
23 comments
Hallo Esther,
ik ben zo benieuwd naar welke therapieën werken (nr. 10)? Voor onze pleegzoon zijn we samen met de voogd en pleegzorgbegeleider op zoek naar therapieën/ behandelingen. Kun jij tips geven?
warme groet,
Conny
Ik ben ook benieuwd naar de geschikte behandeling of therapie voor mijn dochtertje van 8
ReplyDag Esther,
ik raad je aan je te “abonneren” op de nieuwsbrief van ‘basic trust’. Een organisatie van o.a. Nelleke Polderman, zij is gespecialiseerd in problemen met adoptiekinderen. Die kinderen hebben vaak dezelfde problemen als pleegkinderen. Die nieuwsbrieven komen via email. Je kunt er uit pikken wat je kunt gebruiken. Heel veel wijsheid toegewenst.
Rita
ReplyDank je wel voor je reactie Rita,
Ik heb al vele malen over basic trust gehoord.
Dank je wel voor het delen!
Zelf heb ik mijn dochter andere trajecten gevolgd zoals De Fasenterapie en de Differentiatie therapie.
Dit waren voor ons geweldige trajecten waar we veel mee hebben bereikt.
Hechte groet,
Esther
Hoi Conny,
De therapieën die wij voor onze dochter hebben gevonden en die voor ons goed hebben gewerkt zijn:
Twee jaar dagbehandeling bij Yulius
-cognitieve therapie
-gezinstherapie
-creatieve therapie
Daarna een traject bij Tomatis van een aantal maanden
Daarna twee jaar een intensief traject bij Ilse Prins
-De Fasen therapie
-De Differentiatie therapie
-Daarnaast ouder therapie bij Mirjam van der Maarel
-EMDR in samenwerking met Ilse en Mirjam
Na dit traject hebben wij nog een aantal weken 19 punt-neurofeedback gedaan bij Frank Krijsman.
Voordat we eindelijk bij Yulius terecht waren gekomen hadden wij bij ons in de buurt ook nog een aantal therapieën gedaan maar die hebben ons allemaal niets gebracht.
Bovenstaande trajecten hebben ons steeds weer iets verder gebracht in de ontwikkeling van onze dochter.
Als je nou meer wilt weten over deze theapieeen zou ik je aanraden om naar een van mijn Monster in Huis trainingen te komen, daar gaan we de tijd nemen om te kijken wat voor jouw kind een gepast therapie zou kunnen zijn.
Heb ik je zo goed kunnen informeren?
Hechte groet,
Esther
Hallo Esther
Mijn zoon is inmiddels bijna 14 en al BEHOORLIJK aan het puberen.
DE top 10 herken ik maar al te goed, sterker nog wij hebben het advies gekregen om hem uit huis te plaatsen. IK kan je beloven….over mijn lijk.
Maar waar ik elke keer tegen aan loop is toch wel het elke keer gelijk willen krijgen en over alles een discussie maken
Dat is voor ons frustratie nummer 1
Hoe kun je daar een halt op zetten
,
Hoi Ciska,
Dank je wel voor je reactie!
Wij hebben ook verschillende maken het advies gekregen om onze dochter uit huis te plaatsten.
Gelukkig heeft het niet zo ver hoeven komen…
De zinloze discussies zijn bij ons ook vaak een issue, ik zou bijna willen zeggen blok 7 januari in je agenda en kom naar mijn volgende Monster in Huis training.
Daar komen de zinloze discussies en de oplossingen daarvoor zeker voorbij!
Hechte groet,
Esther
Hoi Ciska,
Wie gaf het advies voor uithuisplaatsing?? Nooit doen, mits…..het echt niet anders kan, maar dan ook voor een vastgestelde tijd. Bijv. als je er zelf helemaal doorheen zit en een periode tot rust moet komen, maar het is te hopen dat je daarvoor evt. kunt aankloppen bij familie of vrienden.
Mocht je het advies hebben gekregen van mensen die een link hebben met bureau jeugdzorg. Wees op je hoede en laat je kind niet uithuisplaatsen door hen. Wij hebben er helaas ervaring mee en zijn nu inmiddels een jaar bezig met terugplaatsing en naar ons wordt niet geluisterd. Wij zijn bijna van plan ons te gaan richten om de gemeentegelden die uitgaan naar jeugdzorg en dan willen we m.n. uitzoeken wat er waar aan uitgegeven is. Onze kinderen houden inmiddels 4 maanden een pleegzorgplek bezet. En als het aan jeugdzorg ligt, blijft dit zo. Gelukkig hebben we de rechter en raad voor kinderbescherming achter ons en zou het kunnen zijn dat zij anders oordelen volgende week. Pleegzorgplekken zijn schaars zeggen ze dan ook nog eens. Voor kinderen met hp zijn pleegzorgplekken pure mishandeling vanwege het onbegrip. Ik pleit in geval van HP echt voor eigenkrachtinterventies. Hopelijk wordt dat een mooi vervolg op het initiatief van Esther.
Als je een halt wilt toeroepen aan eindeloze discussies raad ik je aan een cursus ‘geweldloos verzet’ te volgen. Dat is bij diverse instanties welzeker bekend. Je leert een nieuwe basishouding aan om je kind toch op een liefdevolle manier te laten voelen dat je het gezag bent.
Succes,
Hoi Gerdine,
Dank je wel voor je reactie op het bericht van Ciska!!
Zo geweldig dat wij samen met onze community elkaar kunnen adviseren en steunen in ons proces om onze kinderen zo goed mogelijk te helpen.
Hechte groet,
Esther
Heel herkenbaar ! Succes met je bedrijf!
Ben het met Gerdine eens,probeer een netwerk om je heen te krijgen.
Aan de andere kant kan het ook gebeuren dat een kind niet in een gezin kan functioneren,dan is het weer anders denk ik. Sterkte allemaal!
Hoi Annemarie,
Dank je wel voor je reactie!
En input voor Gerdine en Ciska!
Hechte groet,
Esther
Hi Esther,
Jouw top 10 is een goede, realistische weergave van onze zorgen. Ik ben onzettend benieuwd naar jouw boek. Heel veel success!
Dank je wel voor je reactie!
Best spannend zo om te delen dat ik een boek ga schrijven, nu moet ik echt aan de slag…
Hoi Esther,
Ik vraag me af, waarbij hebben jullie de diagnose laten stellen?
Wij hebben met onze oudste vergelijkbare problemen als jullie met je dochter, en zijn ermee bij een psycholoog geweest.
Ik heb nog steeds een dubbel gevoel over de hele gang van zaken.
Een echte diagnose is niet gesteld namelijk, hij viel in drie diagnoses en daardoor konden ze niet diagnosticeren zeiden ze.
Hij heeft trekken van PDD-NOS, ADHD en HP.
Ze hebben het nu op PDD-NOS gegooid, maar ik twijfel daar dus aan ook omdat ze hem eigenlijk nog te jong (hij is 7) vonden voor een goede diagnose.
Voor ons zelf maakt het niet zo veel uit Wat hij heeft, hij wordt er niet minder om, maar we hebben wel graag goede handvatten om hem te kunnen helpen zichzelf te kunnen zijn op een manier die past binnen de maatschappij.
Hoi Mirjam,
Dank je wel voor je reactie.
Wij hebben de diagnose voor het eerst gehoord toen onze dochter was opgenomen in dagbehandeling toen zij 6 jaar oud was.
Zij heeft twee jaar op dagbehandeling gezeten bij Yulius een grote zorginstelling in regio Rotterdam.
Maar ze heeft in de jaren daarvoor ook al allerlei andere diagnoses gekregen. Van autisme tot ADHD en PDD-NOS.
Toen wij deze diagnose uiteindelijk kregen heb ik daar nog een hele tijd tegenaan lopen schoppen.
Ik kon het niet accepteren dat zij deze diagnose gesteld hadden omdat ik mij nog niet verdiept had in deze materie.
Nu, jaren later, weet ik dat dit de juiste diagnose is…
Heel veel sterkte,
Hechte groet,
Esther
Bedankt alweer voor deze zo herkenbare top10!
Na het lezen van monster in de klas had ik al het idee dat dit 100% over ons pleegkind ging en ben in volle afwachting van je nieuwe boek om nog meer handvaten te krijgen om haar zo goed mogelijk staande te houden in haar nog jonge leventje.
Dank je wel voor je reactie Ramona,
Fijn dat ik jou heb kunnen helpen met mijn e-boek.
Hechte groet,
Esther
De punten: “5,6,7,8,9” hoe ga je om met…. vind ik erg belangrijk. Een kind met hechtingsproblemen slurpt veel energie. Wij zijn nu al tijden bezig om een therapie voor haar te zoeken. Maar het meeste willen we gewoon weten hoe ga je om met…. en hoe leert ze zelf om te gaan met…. Volgens mij is het belangrijkste een veilige rustige thuissituatie. Maar dat kun je als ouders niet altijd bieden en hoe ga je daarmee om als je een kind met hechtingsproblemen in huis hebt. Het is gewoon zo anders merken wij, dan met een ander kind. De reacties op situaties zijn soms veel heftiger, maar soms ook minder heftig dan we van te voren in schatten. En vooral als wij als ouders moe, ziek ofzo zijn, dan wordt het voor onze (pleeg) dochter met hechtingsproblemen lastig, waardoor je in een vicieuze cirkel komt. Graag willen we dit voor zijn. En ik hoop dat je daar handvaten voor geeft. Want hoe meer handvaten, hoe zekerder je als ouders staat en hoe stabieler de thuissituatie is en de hp worden daardoor minder.
ReplyDank je wel Martineke voor je reactie!
Het opvoeden van kinderen met hechtingsproblemen is topsport zeg ik vaak en dat wordt het helemaal als je zelf ziek bent of zoals ik nu in rouw bent omdat mijn vader pas is overleden. Als jij er als ouder even niet goed kunt zijn voor je kind is dit vaak heel lastig voor een kind met HP.
In mijn training MONSTER IN HUIS ga ik daar zeker op in, hoe ga je om met moeilijke momenten als je zelf niet optimaal bent. Hoe kun je daar voorzorgsmaatregelingen voor organiseren?
Ik wens jou heel veel sterke!
Hechte groet,
Esther
Waar en wanneer geef jij trainingen, over hechting ?
Ik ben erg geintresseerd !
Hoi Nicole,
Dank je wel voor je reactie.
Op dit moment heb ik geen nieuwe training gepland omdat ik voor Als hechten niet vanzelf gaat naar Amerika ga om daar les te krijgen.
Daarnaast ben ik bezig met een online platform daar ga ik mijn trainingen online aanbieden voor de gene die niet naar mijn trainingen kunnen komen. Kortom druk bezig maar op dit moment geen trainingen gepland.
Als ik je met iets anders kan helpen dan doe ik dit natuurlijk heel graag!
Hechte groet,
Esther