Als Hechten Niet Vanzelf Gaat

Wanneer een kind zoveel meer dan liefde nodig heeft...

Wist je dat 30 tot 40 % van alle kinderen een bepaalde mate van onveilige gehechtheid heeft?

Toch wordt de diagnose vaak niet gesteld omdat de juiste kennis over deze problematiek bij veel professionals ontbreekt. 

Heb jij ook ervaren dat de juiste informatie en hulp voor deze kinderen lastig te vinden is?

Ben jij ouder of professional en wil jij getraumatiseerde kinderen met hechtingsproblemen beter begrijpen en helpen?

Je bent niet de enige die op zoek is naar tools, tips, methoden en strategieën die wél helpen bij deze problematiek! 

Wil jij weten hoe ik je kan helpen om met meer plezier en minder moeite deze kinderen kunt opvoeden of begeleiden? Sluit je dan aan bij de Als Hechten Niet Vanzelf Gaat Community! 

Ik help je graag verder!

AHNVG Community 

Ben jij ouder of professionals en zou je het fijn vinden om anderen te ontmoeten die met dezelfde uitdagingen te maken hebben? Sluit je dan aan bij onze AHNVG community. Het is een geweldige tribe gelijkgestemden die allemaal te maken hebben met hechtingsproblemen. Ik kijk er naar uit om je in deze community te verwelkomen!

Gratis E-book

Heb jij ook het gevoel dat er iets aan de hand is maar je weet niet wat? Download dan dit handige e-book met meer dan 150 symptomen voor je op een rij om trauma gedrag van kinderen met hechtingsproblemen beter te herkennen.


In De Media  

Kinderen met hechtingsproblemen zijn niet lastig, ze hébben het lastig!

- Esther Groenewegen 

Over Esther 


Ik ben Esther Groenewegen-Jonker, moeder van twee fantastische kinderen, waaronder een prachtige dochter met de diagnose reactieve hechtingsstoornis en Gilles de la Tourette. Ik weet precies hoe jij je voelt als je kind onveilig gehecht is. Jarenlang heb ik de strijd met deze diagnose in eenzaamheid gestreden. Toen mijn dochter 6 jaar werd, was de situatie thuis onhoudbaar geworden en is zij 2 jaar opgenomen in de dagbehandeling. Daar werd duidelijk wat er aan de hand was: mijn dochter was geen eigenaardig, vervelend of onhandelbaar kind. 

Mijn dochter is onveilig gehecht en had last van haar brein, wat constant in overlevingsmodus stond. Vanaf dat moment heb ik mijn baan als internationaal fotomodel opgezegd en ben ik mij gaan focussen op het herstel van onze hechting. Deze hechtingsreis, kennis en expertise deel ik nu met ouders en professionals. Ik heb het het mijn missie gemaakt om hechtingsproblemen beter bekend te maken zodat er meer begrip, bewustzijn en juiste begeleiding beschikbaar komt voor ouders en hun getraumatiseerde kinderen.

Trainingen 

Healing Hearts in Huis  

Voor ouders 

Online training voor pleeg-, adoptie-, en biologische ouders van kinderen met hechtingsproblemen.

Hechting in de Praktijk 

Geaccrediteerde training voor professionals 

Online training voor leerkrachten en zorg professionals. 


Hechting in de Praktijk 

Geaccrediteerde training voor organisaties 

Online of incompany training voor scholen, instanties, organisaties, bedrijven.

Producten 

Ben jij ouder van een kind met hechtingsproblemen en ben je op zoek naar tips en tools die wel helpen? Dat is dit boek voor jou! 

GRATIS E-book met meer dan 150 symptomen om trauma gedrag van kinderen met hechtingsproblemen beter te herkennen. 

Ben jij professional en werk jij met onveilig gehechte kinderen? Dit boek leert je om stap voor stap om te gaan met hechtingsproblemen.

Inspiratiekaarten 

Ouders 

65 inspirerende kaarten om kinderen met hechtingsproblemen beter te leren begrijpen en helpen.

Healing Hearts & Saving Lives 

- Nancy Thomas 

Anderen over Esther:

Graag geef ik je een groot compliment dat je de moed hebt gehad jouw verhaal te delen. En dat je nu anderen ondersteunt met jouw verhaal en expertise. Het contact wat je hebt met Nancy Thomas en Bruce Perry is veel gezegend. Heel veel goeds voor alles waar je mee bezig bent. 

Jan Peter Balkenende 

Ex-minister president nederland 

Esther, mijn meest wijze quote op dit moment is: “God gebruikt onze diepste pijn vaak als lanceerplatform voor onze grootste roeping”. We zijn gezegend met jou en je 15 jaar expertise en ervaring! Ga zo door met het buitengewone werk dat je doet!

Marjon Mari Barreño

Leerkracht op aruba 

Esther is een zeer bevlogen trainer. Zij richt zich direct op pyscho-educatie en het versterken en bemoedigen van ouders van kinderen met hechtingsproblemen.

Een ervaringsdeskundige met een prachtige missie én gedegen kennis! 

Mascha Struijk 

Specialist in jeugDhulp

Ik vind het werk dat Esther doet erg belangrijk. Ze destigmatiseert geestelijke gezondheid door haar persoonlijke verhaal met de wereld te delen en ze leidt het publiek en haar leeftijdsgenoten op met de juiste trauma-geïnformeerde zorg die ze nodig hebben om een echte verandering teweeg te brengen in het leven van hun getraumatiseerde kinderen. 

Dr. B. Perry 

Senior fellow of the Child trauma academy 

Ik ken Esther al jaren. Haar hart voor onze kinderen straalt door alles heen met wat ze doet! Ze is keer op keer naar de VS gereisd om tools en methoden te leren en antwoorden te vinden om getraumatiseerde kinderen te helpen. Ze heeft letterlijk de hoogste bergen beklommen en over de zeeën gereisd voor de kinderen en hun families. We delen dezelfde missie en passie voor vroegkinderlijke trauma en de wereld een mooiere plek te maken. 

Nancy Thomas 

Founder families by desgn usa 

Voor mij betekent 'Als Hechten niet vanzelf' gaat een verbinding tussen theorie en praktijk. Wat ik na jaren werken met kinderen met hechtingsproblematiek als zeer waardevol ervaar. Deze verbinding is hard nodig als je als professional wilt werken met mensen die worden geconfronteerd met hechtingsproblematiek.

Martine Stenfert-Meijer 

Orthopedagoog & Gedragswetenschapper 

Blog 

Inspireerde verhalen, tips en tools bij hechtingsproblematiek. Download het gratis e-boek en je krijgt automatisch een melding als er een nieuw blog online komt. 

Trauma sensitief opvoeden, wat bedoel je daar nu eigenlijk mee?
Praten met andere ouders helpt!
The Voice en Vroegkinderlijk Trauma

Podcast 

Baas over eigen Brein

Inspirerende gesprekken over trauma, hechting, voeding, therapie, gedrag en nog veeeeeel meer!

Abonneer op een van onderstaande kanalen zodat je nooit meer een nieuwe aflevering hoeft te missen. 

Youtube

Als Hechten Niet Vanzelf Gaat  

Op dit youtube kanaal staan ook al mijn Baas over eigen Brein podcast afleveringen, voor degene die dit fijner vinden om met beeld te luisteren. Daarnaast kun je nog meer moois vinden op dit kanaal. Als je het kanaal bezoekt, abonneer je dan gelijk zodat je een melding krijgt als ik weer iets nieuws met je te delen heb. 

Esther een vraag stellen of uitnodigen voor een keynote: 

>