Module 2 BV-Jouw-gezin 

In deze module heb ik all weetjes van de zakelijk kant van het zorgen voor onze kinderen voor je verzameld. Ik hoop dat het een handige module is om elk jaar weer eens bij te pakken om te kijken of je alles nog optimaal geregeld hebt. Weet dat er elk jaar weer van alles veranderd vanuit de overheid maar ook vanuit de behoefte van je kind. Daarom zeg ik ook in deze module dat je soms meer een CEO bent van je kind dan ouder. Welcome to this 4-part course presented by [your company or brand]. We recommend that you turn off all notifications and distractions and take notes while watching the videos below. Putting into practice what you learn here will be well worth your time and attention.

VIDEO #1. Jij bent de CEO van je gezin!  

In deze video gaan we in vogelvlucht over zorgverlenersland heen. We gaan kijken hoe jij voor jouw kind de juist zorg kunt organiseren en hoe jij zelf de regie kunt houden over deze zorg. Daarnaast ook vele tips om de zorg goed georganiseerd te houden en waar mogelijk kosten van deze zorg via de betaling aangifte terug te vorderen. 

PDF #1. BV-Jouw-Gezin

Jij bent ouder van een kind met hechtingsproblemen. Dat betekent dat je rol als ouder veel omvattend is. Naast je rol als ouder heb jij nog vele andere rollen die je moet vervullen. En daar kun je best wat hulp in gebruiken. In deze PDF heb ik de meest belangrijke dingen voor je op een rij gezet. Succes! 


1. Boekhouding en belastingaangifte

2. Dubbele kinderbijslag

3. Zorgdossier van je kind

4. PGB aanvraag 

5. Bewind Mentorschap Curatele


Klik op het plaatje om naar het PDF te gaan. 

PDF #2. Slimme Aftrekposten Belastingaangifte 

Ik weet het belastingaangifte doen is altijd weer een gedoe. Maar met deze handige PDF kun jij nu het optimale terug krijgen aan 'meerkosten' omdat jij zorgt voor een zorgintensief kind met hechtingsproblemen. Klik op het plaatje om naar het PDF te gaan. 

PDF #3. De 7 belangrijkste zorg-termen uitgelegd

Zorgen voor een kind met hechtingsproblemen betekend dat je de wereld binnenstapt van de wettelijke afkortingen en je in een doolhof van zorg-mogelijkheden waant. Dit artikel legt uit waar de 7 meest voorkomende afkortingen voor staan en hoe jij op de juiste manier de beste zorg voor je kind kunt inzetten. Klik op het logo om naar het PDF te gaan. 


PDF #4. Family SWOT

Maak een SWOT analyse van je gezin. Dit gaat je meer duidelijkheid geven over waar je als gezin staat. Wat er wel goed gaat en waar er nog verbeterpunten in aangebracht kunnen worden. Klik op het plaatje om naar het PDF te gaan. PDF #5. Healing Hearts Hulp 

Het opvoeding van kinderen met hechtingsproblemen is soms net topsport. Een olympisch sporter wint nooit zonder een goed team om zich heen. Met deze brief kun jij een fijn Healing Hearts Hulp team om je heen verzamelen zodat jij met olympische focus en begeleiding je kind optimaal kunt helpen.Klik op het plaatje om naar het PDF te gaan. Opdracht #1. Teken een boom

Vraag aan je kind om een tekening te maken van een boom. Post de tekening op de besloten facebook pagina van de jaartraining. We gaan deze tekeningen bespreken tijdens de volgende groeps-coaching-sessies. 
Opdracht #2. Maak een tekening van je gezin


Vraag aan je kind om een tekening te maken van jullie gezin.  Post de tekening op de besloten facebook pagina van de jaartraining. We gaan deze tekeningen bespreken tijdens de volgende groeps-coaching-sessies. 
Bonus Video's 

VIDEO #1. Mijn ouders houden niet van mij

Super interessante video over hoe iedereen zijn eigen level van 'houden van' heeft. 

Healing Hearts & Saving Lives 

2021 Als Hechten niet Vanzelf Gaat . Alle rechten voorbehouden | Disclaimer